Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Ono je to opět trochu jinak.Do spektra mých zákazníků patří dvě dámy,zástupkyně německé obchodní firmy,která dodává českým automobilkám ocel z Ruska.Jsou to původem Rusky,které se někdy před dvaceti lety vdaly do Německa a od té doby tam žijí. Když jsme jednou při večeři narazily na problém Ruska a pobaltských zemí, obdržel jsem informace,který žádný český nebo západní server neposkytuje. A sice informace o životních podmínkách Rusů v těchto zemích. V SSSR fungovala migrace obyvatel podobně , jako například fungovala v bývalém ČSSR.Slováci šli z nejrůznějších důvodů do Čech, český voják se zakoukal do holky na Slovensku a už tam zůstal. Podobně Litevec šel z nejrůznějších důvodů do Ruska a Rus zase do Pobaltí. Takže to obyvatelstvo je totálně promícháno.Zatímco u nás nikdo nediskriminuje Slováky a na Slovensku Čechy...tak mezi menšinami v postsovětských republikách to hodně jiskří. Jedna ta dáma,se kterou jsem byl na večeři má část rodiny v Moskvě,část v Almaaty a část v Litvě. Cestovat mezi Kazachstánem a Ruskem je bez problému , ale cesty litevského občana hlásícího se k ruské národnosti z Litvy do Ruska jsou obrovským problémem.Ruská menšina v pobaltí je poměrně dost diskriminována. A nedivím se Putinovi ,že se snaží Rusy zde žijící chránit.

4 3
možnosti
PL

P92e63t50r 18L42a45n61g15e13r

22. 9. 2017 19:32

zajímavá informace, to jsem nevěděl

0 0
možnosti
PL

P73e59t53r 23L60a91n47g43e87r

22. 9. 2017 18:15

V diskuzi se zde objevil pojem imperialismus respektive imperialismus v souvislosti s Ruskem.

Chci jen podoktnout, že mnoho lidí dnes si myslí, že imperialismus je nejvyšší stádium kapitalismu. To je ale Leninova definice šířená komunisty.

Dle wikipedie - Imperialismus je pojem užívaný k označení velmocenské, dobyvačné, expanzivní a militantní politiky, vedené snahou o rozšíření vlivu jednoho státu nad jinými s cílem vytvoření velmoci nebo získání dominantního vlivu nad územím, na které si tento stát činí nárok z historických, nacionálních, náboženských, ekonomických nebo politických důvodů (přírodní bohatství, levné pracovní síly, strategické body).

Právě tato definice sedí na Rusko v jakémkoli období od jeho vzniku včetně dneška. I v době bolševika byla komunistická ideologie podřízená sovětským imperialistickým cílům včetně propagandy.

V tom právě spočívá nebezpečí Ruska.

3 0
možnosti
PL

P17e14t83r 50L69a18n88g95e31r

22. 9. 2017 18:18

No, v jakemkoli období vyjma období slabých vládců. Za moderní dobu bych jmenoval Jelcina.

0 0
možnosti
JZ

Ano, můj článek se nelíbil adminům kvůli odstavci o odsunu, tak jej přesunuli a mají na to právo. Jsem rád, že se tak stalo. Alespoň si někteří kolegové blogeři, viďte Jaromíre Petříku, přestanou myslet, že mám nějakou protekci, zatímco jim se křivdí. :-)

2 0
možnosti
PL

P17e22t49r 98L29a92n29g53e64r

22. 9. 2017 16:01

Tak jistě, přestřelil jste. Přesto si myslím, že hlediska svobody projevu na hlavní straně článek zůstat měl.

1 0
možnosti
JZ

Asi takhle, nikoho odsunovat nechci, technicky je to nemožné, ale pokud by Pobalťané chtěli odsunout svoji menšinu, z hlediska toho, co prožili, bych je chápal.

7 0
možnosti
SB

Tak tohle je přesné.

2 0
možnosti
VV

Proc ten clanek zmizel z hlavni stranky?

0 0
možnosti
Foto

V tom Mohu poradit. Asi se nelíbil adminům.

0 0
možnosti
OZ

Pobaltské státy mají obavy oprávněně, Rusko se už po staletí chová pořád stejně a je jedno jestli to bylo pod hlavičkou cara, bolševického pohlavára, nebo dneska Putina. Jde jen o to v jaké kondici Rusko je a co mu sousedi dovolí. Vždy se chce roztahovat do okolí, ne spolupracovat, ale podmaňovat a rozkazovat. U Slovanů to dlouho hrálo na všeslovanskou notu, což u nás mnohých zabíralo. U Poláků tedy ne, ty si ruskou "pomoc" už vyzkoušeli v 19. století.

V té době už K.H. Borovský píše: " „...dosvědčiti však mohu, že Rusové s ostatními Slovany nikoliv bratrsky, nýbrž nepoctivě a sobecky smýšlejí. Jak směšno, jak neprakticky bylo by s tajným nepřítelem svým, který rouchem bratrským chtivost svou jen zakrývá, bratrovati se!! Přiznávám, že mi Maďaři, co zjevní nepřátelé Čechů a Ilyrů, jsou milejší než Rusové, kteří s jidášským políbením přicházejí – nás krutě vstrčiti do kapsy.“

Je proto i v našem zájmu držet Rusy co nejdál od nás a podporovat všechny malé národy na jeho hranici, co se mu chtějí bránit...

8 2
možnosti
SB
VV

Az na to sprznene jmeno Litevske Presidentky souhlas a karma.

2 0
možnosti
JV

J19i93r29i 67V26r62a40b66e69c

22. 9. 2017 14:04

Já tam byl. V pobaltských státech žije Rusů jak psů. Tak, že je něco jako Krym možný.

4 0
možnosti
Foto

Určitě ne nadpoloviční většina

0 1
možnosti
BD

Hmm. takže v rámci rusofobie vystěhovat Rusy z Pobaltí. jako zabavit majetky, zbavit je občanství, protože v naprosté většině jde o ruskou národnost s místním občanstvím na základě národnostní příslušnosti a očistit pobaltské republiky od Rusů.

V podstatě jediné co mě na tom zaráží je to, že tady byl jeden takový před 80. lety. A to si vůbec tady dovolujeme, kdokoli, obviňovat Rusko.

jen doufám, že se tenhle názor neujme nějak zásadně více, protože Rusko je a velmi oprávněně na podobné nápady od 2WW citlivé.

3 1
možnosti
Foto

J85a72k66u40b 73R73o78t86h

22. 9. 2017 14:01

Nikoliv. Lžete. a) nikdo nechce bez náhrady zabavovat jejich majetky nemovité, movité jsou samozřejmě jejich, b) ve valné většině nemají občanství pobaltských států, ale rusácké pasy, c) sami se netají, že by chtěli Heim in Reich, pokud možno i s územím, na kterém žijí. ;-€

4 2
možnosti
Foto

Pokud není jiné občanství protizákonné v daném státě, tak holt nemůže nikdo nikoho k ničemu nutit. A bylo by to i proti Listině občanských práv a svobod. To by mě zajímalo, jak by se s tím Litva vypořádala. Ale autor jistě ví, jak. Ale ten si může plácat co chce, protože to zajímá málokoho.

5 3
možnosti

...řekl hlavní plácal. který, zdejší diskutující nazývá pěkně po bolševicku "svoločí", že?

2 1
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz