Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

...církev by tedy měla nejprve také vrátit, co ukradla, viz. např. hony na čarodějnice, konfiskace v době pobělohorské apod. [>-]

1 4
možnosti
Foto

již u jednoho oponenta jsem ten dotaz v diskusi vznesl. A odpovědi se nedočkal. Tak to zkusím u Vás:

Který konkrétní majetek Církev někomu ukradla, nebo zkonfiskovala? Prosím co nejkonkrétněji, tedy i s tím, aby bylo uvedeno komu, kdy a co bylo církví ukradeno.

2 0
možnosti
VK

Pokud vím tzv.zabavování církevního majetku třeba před komunisty nebylo zločinem a potom ano?8-o

1 1
možnosti
VK

Vy si pane Zieglere nevidíte do úst. je zločin ,že někteří mají jiný názor na velkorysou Kalouskovu restituci církevních majetků.

0 2
možnosti
Foto

Již jen nové otevírání okradení církví komunistickou diktaturou je zločinem. Ve své podstatě popírá protiprávnost minulého režimu a bagatelizuje jeho zločiny.

1 1
možnosti
Foto

Je to jen taktická hra .....

Ano, za současného složení Poslanecké sněmovny zdanění náhrad může projít a dost možná i projde. Tato "koalice zla" má na to dostatečnou většinu ve Sněmovně.

Je dosti pravděpodobné, že by to nejspíše Ústavní soud "shodil" jako protiústavní, protože zdaňovat náhrady za způsobené škody odporuje jednomu ze základních majetkových práv, práva na ochranu majetku před jeho zcizením.

Co však je evidentní, je to vděčné téma - lidu se předhodí "kost k okousání", lid se bude bavit touto, z hlediska státního rozpočtu, marginálií (uvědomme si, že hovoříme o částce cca 400 milionů ročně přínosu do rozpočtu, který je přes jeden bilion) a nebude si všímat dalších věcí, které vláda s programem nesvobody a restrikcí, s programem privatizace státu do společnosti Agrofert, které budou přicházet, prostě jen proto, že restituce.;-(

0 0
možnosti
LC

Já s vámi, co se týče meritu věci souhlasím, ale že by církevní restituce nešly zdanit? Jak, to už dávno vymyslel nějaký Kalousek. Říká se tomu různě. Třeba mimořádná srážková ...

0 0
možnosti
Foto

Sám Miroslav Kalousek svou darebáckou likvidací stavebního spoření dokázal, že lze ex-post zdanit cokoli. Není tedy žádný důvod z tohoto pravidla vytrhovat církev svatou, která by druhé ráda dojila na odpustcích ale sama nechce platit nechce Rv

2 3
možnosti
Foto

Ale Ústavní soud to snad Kalouskovi zatrhl?

0 0
možnosti
RJ

R78a86d83e75k 32J31a24r92o64š

16. 11. 2017 20:37

Obávám se, že Babiš & comp. to budou ze všech sil protlačovat až to projde.

Jednoduchým kalkulem si spočítal, že většina národa je ateistická a bude mu "žehnat" (a volit ho), když církvím "zatopí"

Analogicka přece postupoval v případě antikuřáckého zákona, kdy též jednoznačně kalkuloval, že většina národa mu za to při nejmenším zatleská...

0 0
možnosti
Foto

J68a90k91u57b 58R57o76t85h

16. 11. 2017 18:05

Honzo,to je marný, tato jasná relevantní fakta byla publikována mnohokrát a rudohnědí stejně melou a budou mlít svoje. Nezajímá je to. Nehodí se jim to. Tobě dík a karma. R^

2 2
možnosti
MJ

Samozřejmě , pane autore máte pravdu v tom , že co bylo ukradeno, musí být vráceno. Ale přiznejme si, že způsob hlasování tehdejšího parlamentu o církevních restitucí byl velmi nestandartní a vlastně to je i jeden z klíčů, který odemkl Babišovi dveře k vítězství v letošních volbách atˇ se nám to líbí nebo ne.

12 0
možnosti
Foto

J89a30k11u23b 73R86o58t20h

16. 11. 2017 18:09

Hmmm. A čím že bylo nestandardní? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Chtel bych mit vasi jistotu kdyz pisete ze"nema sanci" . VCesku ma Totiz v posledni dobe sanci jakekoliv zlo a jakakoliv pitomost.

2 2
možnosti
Foto

V diskuzi někde bylo napsáno, že Ústavní soud zamítl Kalouskovo dodatečné zdanění úroků ze stavebního spoření. Takže nelze předpokládat, že by v tomto případě postupoval jinak.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,68
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz