Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Samozřejmě, utrpení Židů za nacistů se nedá srovnávat s okupací palestinských území, která jsou rozdrobňována, jsou tam ilegálně stavěny izraelské vily atp., když se Izraeli znelíbí činnost jednoho palestinského hnutí, hned jim nedodá vodu atp. Situaci Palestinců jste viděl jen coby turista. Kamarád, který tam více pobíhal i po palestinských čtvrtích, to viděl i z jiné perspektivy a moc se mu to nelíbilo. Každopádně v Izraeli muslimové mají náboženská práva, mají svou mešitu, mohou pracovat, integrovat se anebo neintegrovat. Současně ale v rámci OSN vzniká komise, jež zkoumá analogii aparteidu v dřívější Jihoafrické republice a Izraeli. Izraeli to vadí, opět se ohání, že jsou jedinou demokratickou zemí v regionu, ale komise si zkoumá a zkoumá. V muslimských zemích většinou platí, že tam náboženské minority mohou žít v a v mnoha zemích majíé zaručenu svobodu vyznání. Pokud je to ale prioritně muslimská země, mohou narážet na odpor a cíti ústrky obyvatel. V Íránu nemají nic proti tamním Židům a po islámské revoluci dokonce ústavně zakotvili, že v Parlamentu musí sedět 2 Arménců a jeden Žid a jeden představitel Zoroastrizmu. Životní úroveň obyvatel v Izraeli je vyšší nežli v jiných muslimských zemích, to ale neindikuje automaticky, že je v tomto státě zcela v pořádku z pohledu mezinárodního práva.

0 0
možnosti
Foto

Karma a 100% souhlas. Jen, aby tam nepronikli jinými kanály.

9 0
možnosti
LC

Tak je to takový první malý krůček. Slovy klasika, taková pěkná 4- z rovnováhy na páce. Teď ještě udělat ten druhý, větší a důležitější krok. Přestat financovat palestinské teroristy. Myslíte, že takový krok EU udělá?

11 0
možnosti
JM

Ohledně palestinců - nikdy je nikdo nechtěl - ani Kaddáfí, když byli v Jordánsku, tak se pokusili zavraždit krále, pak rozvrátili Libanon. Velkou vinu na tom ovšem mají Britové, kteří vždy podporovali palestince ( i dnes se nemůže v Británii učit o holocaustu, aby náhodou nějakého toho Araba neurazili ). Ještě poznámka - píšete o 100 000 000 obětí komunismu. Že to byl zločinný režim, o tom žádná. Ale s těmi čísly takto neházejte. Ani nejlepší historik neví ani přibližně kolik jich bylo, vše jsou jen velmi hrubé odhady. Především v Číně oběti experimentů nikdo nepočítal, ani nikdo nevěděl, kolik má Čína obyvatel.

3 1
možnosti
Foto

A dívíte se, že Palestinci v Jordánsku se pokusili zavraždít krále (v kterém roce?), když jim rozehnal asi právě on v r. 1948 jejich vládu?

0 4
možnosti
Foto

A když tedy přirovnáme, nebo srovnáme postavení sudetských Němců v předválečném Československu a postavení Palestinců v Izraeli, bude to přípustné? Přesto sudetští Němci se dožadovali odtržení Sudet a připojení k Německu.

1 4
možnosti
AM

A46d43a41m 82M83a13l79ý

23. 11. 2017 20:17

Srovnávejte, když chcete. Ale je to absolutně nesrovnatelné.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,48
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz