Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řekla toto: „Každý slouha řekne své vrchnosti jenom to, co mu prospěje.“

Zdroj: https://citaty.net/autori/bozena-nemcova/

Takže jenom, ty konečné uvozovky měly být o kus dříve no. Takový detail

4 1
možnosti
Foto

A co tam dělal v roce 1850 prezident 8-o8-o8-o?

2 2
možnosti
Foto

;-Djá už se nedivím ničemu-kdy vyhrabou věštbu kněžny Libuše že předvídala věčnou slávu Milouše-teda Miloše?

9 1
možnosti

Světoznámý badatel Herr Mann, který se zabývá historií svatého Václava, objevil v tajné knihovně Strahovského kláštera dosud neznámou verzi kroniky Beneše Krabice z Weitmile kde je nejstarší dochovaná podoba Svatováclavského chorálu

Jako jediným se nám podařilo získat svolení vrchního rabína Královské kanonie premonstrátů na Strahově k zveřejnění doslovného přepisu chorálu v této kronice:

"Swaty Václave, vévodo České zem, kněže náš, pros za ny Boha, svatého Ducha, Kyrieleison --- Nebeské toť dvorstvo krásné, blaze tomu ktož tam pojde, život věčny, oheň jasný, svatého Ducha, Kyrieleison --- Pomoci tvé žádámy, smyluj se nad námi, utěš smutné, odžeň Drahoše, Swaty Václave, Kyrieleison"

Zdánlivě nic nového. Nicméně jaký byl šok bystrozrakého badatele Herr Manna, když zjistil co mu nesedí na třetí sloce, Tento skromný badatel se nám přiznal, že mu v tom pomohlo co se na valí ze všech stran. Drahoše, Drahoše, Drahoše!

Namísto obecně používaného: "utěš smutné, odžeň VŠE ZLÉ, Swaty Václave"

Ta objevená kronika hlásá: "utěš smutné, odžeň DRAHOŠE, Swaty Václave"

V současnosti probíhá průzkum této kroniky skupinou mezinárodních expertů.

Kapitám Uhlík s kriminalistického ústavu zjistil karbonovou metodou vznik kroniky na rok 1363 tedy pět let před dosud uváděným datem jiných exemplářů, Na tomto základě vyslovil páter Koniáš odvážnou hypotézu: jde o púvodní rukopis Beneše Krabice z Weitmile ve kterém zaznamenal chorál refrektující dosud neznámé proroctví kněžny Libuše. Tomu odporuje Uncle Scrblic z Fort Knox že Drahoš byl domácí Beneše Krabice z Weitmile, který mu přišel zvýšit činži.

Celá záležitost je přísně utajována, vzhledem k citlivosti daného objevu a jeho případného dopadu na výsledek voleb, pokud se prokáže, že jde o Libušino proroctví. Nicméně náš zvláštní zpravodaj pop Popov Popovič. který už 100 let nevyšel ze své cely v Vatikánsko- Moskevském Monastýru na vrcholu hory Pathos nás bude expresní holubí poštou pravidelně informovat,

The only lying ANTI-FAKE AGENCY

9 0
možnosti

dokažte, že to Božena Němcová vůbec neřekla.

Já zcela věřím panu Michálkovi, že TGM kritizoval internet.

5 2
možnosti

:-).....Víte Stanislave, že mě to napadlo hned, jak jsem začal číst tento článek?

Díky jednomu blogerovi, který na to upozornil ! R^R^R^

1 3
možnosti
Foto

Proč to furt tajit? Nemějme ji za želé. Vyjela dokonce eroticky i po Haškovi. Jeho zodpovědné velitelství na území Ruska jí zkrátka zaimponovalo...jen se o tom pořád málo mluví.

6 0
možnosti

Zacinam se obavat, ze i Bozena Nemcova se hlasi k me too.

6 0
možnosti
Foto

U ní by to bylo naopak. První, kdo by se přihlásil, by musel být tehdy sedmnáctiletý Jan Neruda.

4 2
možnosti
Foto

Pan autor ve svém skvělém a vyčerpávajícím historickém rozboru o Boženě Němcové napsal, že na kdo sdílí onen dokument na FB, je na úrovni citátu dr. Štrosmajera o hloupé holubičce. Je hezké, že autor tento příspěvek nesdílel a zveřejnil ho zde na blogu, jinak bych ani nevěděl, že ho mám nesdílet. Stejně relevantní je, že pra(a ještě mnoho pra)vnuk spisovatelky si vzpomněl, že když hovořil se svou pra(a ještě mnoho pra)babičkou, ona mu nic takového neříkala. Zatímco mně osobně Josef Kajatán Tyl potvrdil, že při výletu do Šárky někdy v roce 1850 mu Božena právě tato slova potvrdila jen s tím rozdílem, že hovořila o prezidentovi Zemanovi Janu Žižkovi. A pak to vyšlo v samizdatových Národních listech, které, jak správně píše historik Ziegler, byly oficiálně povoleny až o desetiletí později.

12 3
možnosti

Ale to jsou preci jen ta alternativni fakta, stejne jako ze Karel Gott volil Milouse Zemana.

16 1
možnosti
Foto

Budu proto volit člověka, kterého si vážím, jehož myšlenky a názory jsou mi blízké, a vím, že naši republiku bude opět dobře reprezentovat.

6 2
možnosti

Je to stejně hloupé jako fotomontáže z útoku tě nahé ženstíny na Zemana. Pravda u toho se někteří řezu smíchy.

5 1
možnosti

Vite jaky je rozdil mezi fotem a videem? Ja zadne foto nevidel a ve videu zadna montaz opravdu, ale opravdu nebyla.

0 1
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,44
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz