Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V tomto případě se Zemanem nesouhlasím.

Hácha si zaslouží úctu.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a pan Drahoš v mnohém Háchu připomíná.

2 3
možnosti

Vy Macku Háchovi nesaháte ani po kotníky.

1 0
možnosti
Foto

Když mu na jaře roku 1938 zemřela manželka, chtěl odejít do penze, v lázních se seznámil s paní, se kterou chtěl prožít zbytek života, ale nechal se umluvit, aby se stal prezidentem okleštěné republiky a s paní se rozešel. Po vzniku protektorátu byl přemlouván, aby jako prezident nepodával demisi a byl dál prezidentem. Za každý ústupek nacistům, museli nacisté mu ustoupit v tom, že třeba propustili zatčené studenty. Ve vládě měl oporu v Jaroslavu Eliášovy, který patřil mezi organizátory vojenské odbojové skupiny Obrana národa a byl v kontaktu s londýnským exilem. Jedna ze skrýší pro vysílačku byla dokonce na půdě jeho hanspaulské vily. Po odhalení Eliáše a jeho zatčení, šel jeho duševní stav, který byl vystaven obrovskému tlaku, kterému by i těžko odolával zdravý člověk dolu. Ke konci války už nevěděl, která bije. Pomočoval se a byl už jenom lidská troska, která si takový konec nezasloužila a připravil mu takový konec Beneš, který jej ze začátku nutil, aby neabdikoval a ve funkci vydržel.

5 0
možnosti

Takže probíhá tu soutěž o větší lidskou trosku ...Hácha ...Zeman ....Hácha ..Zeman ...

1 1
možnosti
Foto

Jéjda, pan Ziegler má ode mne karmu. Zaslouženou karmu... To se nestává tak často....:-)

4 0
možnosti
Foto

Nebojí se jako Hácha a není podělaný jako Dubček.;-D

Prezident Hácha patřil, společně s T.G.M. a V.H. mezi naše tři nejstatečnější prezidenty. Je naprosto neuvěřitelné, že si taková morální nula, jakou je Zeman, o něho dovolí otírat svá prolhaná ústa. Jeden žasne, kam až může klesnout člověk, jako je Zeman. :-/Rv

Vám karma, Jane.R^

8 2
možnosti

Vy se uz nepamatujet na tu minulou volbu? Nacisticke symboly v zamcich spoluuchazece, navraceni majetku "Sudetakum", Benese v Haagu, a dalsi lzi?

4 0
možnosti

P48e89t90r 75L54a49n28g45e11r

23. 1. 2018 19:16

Zieglere, kolik vám Zeman platí za tu vaši reklamu?

2 2
možnosti

Nechápu proč se nyní Miloš pustil do kritiky Háchy, ministrů 48, Dubčeka. I kdyby měl v něčem pravdu tak žádné kladné body mu to nemůže přinést.

1 0
možnosti

Ale může... Bohužel.

3 0
možnosti

Kritika Emila Hachy, ktery patri ke trem nejlepsim presidentum ktere tato zeme kdy mela od muze ktery se radi po bok Klementa Gottwalda a Antonina Zapotockeho je opryvdu na miste.

6 0
možnosti
Foto

Lze předpokládat, že Hácha byl v r. 1938 na tom duševně tak dobře, že si uvědomoval, že stejnému tlaku, jakému vystavil Hitler Beneše, bude muset čelit také, pokud to prezidentování vezme. Pokud to tedy vzal, musel si být dobře vědom, že Hitler není gentleman. A ptát se sám sebe, zda je schopen tento tlak vydržet. A pokud tedy jeho odpověď zněla ano, tak nese plnou odpovědnost.

1 1
možnosti
Foto

Společné prohlášení čtyř ústavních činitelů bylo připraveno na zamini. Viz zde

https://www.novinky.cz/domaci/418049-prohlaseni-o-cine-ktere-nadzvedlo-pul-republiky-pripravil-zaoralek.html

A nevím, v čem bylo problematické.

1 1
možnosti

Nechci být laciným kritikem ale muselo to být "koordinováno" a Miloš se určitě nevzpíral.

1 1
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,52
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz