Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

My už téměř žádné odborníky nemáme.

0 0
možnosti

Autore, a vy jste na ttuto věc dostatečně kvalifikovaný? Kdyby se toto bylo ve vašem městě, tka byste stejně k tomu referendu šel i když byste dané věci vůbec nerozumněl.

0 0
možnosti

Souhlasim ze k referendu nemelo dojit. Nadrazi ma zustat tam, kde je.

1 0
možnosti

Toto je naprostý nesmysl. Tady se nejedná o rozhodování odborné, nýbrž politické. Odborníci navrhli realizovatelné varianty a tím jejich úloha skončila. Nyní politici musí rozhodnout, kterou z realizovatelných variant přijmou, protože oni (respektive my všichni) to budou platit. No a buď se budou chovat jako diktátoři, že bouchnou do stolu a řeknou, že to nějak bude, a nebo se zeptají voličů a těch, kteří tuto stavbu zaplatí, jakou variantu preferují.

2 0
možnosti

Bla Bla . . Odbornici navrhli 3 varianty - nejlepsi + 2 spatne. A lid vybere samozrejme tu nejhorsi, . . aby to nemel moc daleko pesky.

0 2
možnosti

J63a60r20d69a 76F52i22c53e29k

23. 2. 2018 15:12

"Nikdy neříkej že něco nejde, vždy se najde nějaký blbec co to neví a udělá to."

Tolik citát. Názorná ukázka je nedávné referendum ve Švýcarsku, kde lidé hlasovali o tzv. minimálním státem garantovaném příjmu. A co myslíte, byli pro tuto přerozdělovací a demotivační zhůvěřilost? NE byli proti. Zatímco politici v různých státech se tím "seriózně" zabývají. Jaký je rozdíl mezi "fundovaným" rozhodnutím politika a diletantským prostého občana? Informace? Tak je tomu občanovi dejme, (není nutné občana zahltit tisíci stránkovou studií, i když je vhodné aby i ta byla zájemcům veřejně a snadno dostupná, takové studie obvykle totiž mívají resumé) kdo nám zaručí, že onen politik se s těmi informacemi seznámí a že rozhodne podle nich a ne podle nějakých postranních zájmů díky lobingu?! Máte ode mě antikarmu!

3 0
možnosti

P53e14t74r 56B23u54r36e16š

23. 2. 2018 14:59

No když si mám vybrat mezi výkladem odborníka pana Jana Zieglera a praktickou zkušeností uklízečky, tak by zvítězila uklízečka ;-D;-D;-D;-D

3 2
možnosti

Hloupé řeči nevzdělaného Bureše, který dává mínus i za pravdivou informaci, že brněnské nádraží bylo na okraji města, mají nulovou hodnotu.

1 2
možnosti

Obyvatelé Brna většinou bydlí a pracují v Brně. Nádraží je pro ně druhotný problém.

Problém je to pro lidi co Brna dojíždí za prací, do nemocnic nebo na úřady. Těch by se bylo potřeba taky ptát. Možná by bylo dobré vnitrostátní dopravu nechat tak jak je.

Mezinárodní vlaky směrovat na polohu U řeky. Celé dohadování o nádražích v Brně nutně vzbuzuje dojem, že jde jen o utracení co nejvíce peněz v Brně. To se pak i odborníci těžce domlouvají.

6 0
možnosti

Kdysi jsem viděl reportáž, kde bylo řečeno, že jen posudek na výhodnost dvou variant má 1000 stran, které zpracovávali různí specialisté a kteří na základě toho doporučují jednu z variant. Nyní tedy těch 1000 stran pro a proti zabalíme do jedné věty na kterou lid z ulice řekne ANO/NE. Tento lid bude rozhodovat podle toho, že Máňa to bude mít blíž do práce (za dva roky jde do důchodu), Frantovi to bude dělat rámus pod okny (včera slavil 85let), ....atd bez znalosti mnohem hlubších vztahů. Samozřejmě bude hlasovat i specialista na hluk, který nezná problémy s navrhováním železničních tras, bude rozhodovat specialista na dopravní komunikace, který ale neprostudoval dokumentaci o vlivu na spodní vody, ... atd. Zkrátka takové rozhodnutí musí udělat tým odborníků a toto rozhodnutí už jen posvětí politici.

1 3
možnosti
Foto

Pravdu máte bohužel jen z poloviny. Lidové referendum, to opradu není rozhodnutí odborníků,to je pouze jeden ze střípků do skládačky - aktuální subjektivní preference současníků. Na druhou stranu jak to udělat v systému, kde rozhodnutí volených zástupců nejen, že je - jaksi z principu věci - stejně neodborné (snad možná u některých jen zvažující mnohem větší množství vstupů a pohledů na ně), ale dokonce nepracuje ani s těmi subjektivními preferencemi týkajícími se předmětu rozhodování.

Vy jste dokonale nedůsledný a Váš názor postrádá integritu. Spekulace s pozemky odmítnete s tím, ať si někdo jde na policii, což je samo o sobě docela logické, nicméně už vůbec nedomyslíte vztah této informace k Vámi pojednávané problematice odbornosti toho vlastního rozhodnutí. I pokud přijmeme spekulace s pozemky jako běžné a normální, pak z Vašeho článku a komentáře vyplývá, že právě tato spekulace je mnohem validnější podklad pro rozhodnutí, než subjektivní názor referenda. Což mi přijde poněkud humorné.

4 0
možnosti

P50e42t86r 26L56a80n83g20e96r

23. 2. 2018 11:21

Já s vámi souhlasím, že v tomto případě by měli rozhodovat odborníci. Nicméně je to věcí Brňanů a pokud vyhlásí referendum, je zcestné toto referendum označovat za zločinné. Tady je vaše kritika nemístná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz