Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Souhlas. Jen bych dodal, že právě ta krachující ekonomika byla hlavním důvodem událostí roku 89 (nejen u nás). Disidenti, studenti asi přispěli k urychlení toho procesu, ale hlavní motor byla ekonomika. Spousta chytřejších komančů si oddechla, že ten problém nemusí řešit a že jim všechno tak hladce prošlo.

8 0
možnosti
VO

Počátek bídy a zaostávání ve značné míře předurčilo už odmítnutí Marshallova plánu v červenci 1947. Vláda M. plán nejprve jednomyslně přijala, po Stalinově nátlaku na Gottwalda během státní návštěvy v Moskvě ale všichni ministři otočili a velmi rychle se tohoto plánu zřekli (komunisté měli jen 9 ministrů z 26).

4 0
možnosti
Foto

Karma Jene a z diskuse je patrné, že jste se strefil. R^

8 0
možnosti
Foto

Hegenbart je slepice. On neví, že Japonsko také zaujímalo jedno z předních míst ve výrobě oceli, i když nemá na svém území žádné ložiska rudy.

1 1
možnosti
PK

Otázka je jaké oceli vyráběli. Fakt je, že my jsme v rámci vznešené Mezinárodní dělby práce toho měli nad hlavu, vyráběli "železo" a software byl z Izraele.

4 0
možnosti
MV

zvlastni, ze jsem si nikde nevsiml, ze by komousi dnesni den slavili tak, jak bylo jejich zvykem. ze by konecne alespon nejakej stud?

8 0
možnosti
Foto

Ono to chce znát zdravou míru a nebýt Zieglerovským fanatikem. Jistěže se komunisté ve své počáteční fázi chovali zvěrsky - moje rodina to pocítila na vlastní kůži.

Na druhou stranu, ale, ta druhá fáze "komunismu" tedy v letech 1969-1989 byla jen velmi slabým odvarem Gorrwaldovského teroru a životní úroveň byla sice o dost nižší, než v sousedním Německu. Nicméně, dost faktorů ten rozdíl snižovalo.

3 7
možnosti
Foto

No, a už je tu ten, kdo ničil lidské životy udáváním a má velký díl na zodpovědnosti za zvěrstva komunistického režimu. Svoji vlast zrazoval za peníze a další výhody. Je zajímavé rodina to pocítila na vlastní kůži a on pak tomu režimu sloužil.

17 1
možnosti
PV

R^, je dobre si pripominat nasledky, ale porad si myslim, ze je dulezitejsi hledat priciny, aby byla sance se podobnym chybam vyvarovat do budoucna. Bohuzel, co historik, to jiny nazor, aspon mam ten pocit.

1 0
možnosti
AK

Únor 48 máme šťastně za sebou.

A za jak dlouho se dozvíme čeho že počátkem byla Lisabonská smlouva?

5 0
možnosti
VV

Mne by spis zajimala opozicni smlouva.

5 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,49
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz