Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Myslím, že na to vše měl velký vliv vývoj techniky, tedy dovoz zbraní do těch států. Pokud bojovali mezi sebou oštěpy, tak mrtvých nebylo tolik. Jakmile se jim do ruky dostali modernější zbraně, tak mrtvých bylo více. Frederik Forsyth ve své knize Žoldáci popisuje, tak 15 žoldáků může svrhnout vládu malého afrického státu. Tedy si myslím, že zlo se v Africe objevilo po tom, co lidé v nich získali zbraně umožňující vraždit ve velkém a když pomineme, kdo je zbraněmi zásoboval (původci zla) tak zlo by se v Africe stejně jednou objevilo. A my bychom je měli nechat se vraždit, nezasahovat, zlo stejně nevyhubíme, pouze ho našimi zásahy přeneseme k nám.

2 0
možnosti
AP

Dobrou knihou na původ radikalizace muslimů na Blízkém východě je Disinformation. Jsou tam popisovány praktiky Andropova a Černěnka. Doporučuji.

2 0
možnosti
JN

J24o33s23e49f 30N76i92k47l

5. 3. 2018 19:26

...v nadpise jste použil přítomný čas. Jak tomu mají lidé rozumět?...

1 0
možnosti
VV

Lide tomu rozumi, u komunistu to bude zrejme problem.

1 0
možnosti
JN

J37o70s81e86f 49N26i43k63l

5. 3. 2018 18:43

...víte že, původcem zla ve většině latiskoamerických zemí a některých asijských jsou USA...

3 5
možnosti
JR

J60a42r33a 59R57a19n16k

5. 3. 2018 21:44

Proto se nejvice uprchliku z Asie soustredilo vzdy v zemich Comonwealthu, kdo se pozene nekam na Sibir.....

1 0
možnosti
PL

Poněkud ten problém zjednodušujete, jedná se o celý komplex příčin, vměšování bývalých komunistických zemí je nepopíratelně jednou z nich, ale zdaleka to není jediná příčina.

2 0
možnosti
LV

Dobrý večer pane Zieglere. V mnoha věcech s vámi naprosto souhlasím. Do této země jsme emigrovali v roce 1969, a od té doby zde žijeme. Tato zem není a nikdy nebyla kolonií jako ostatní kolem. Pod bílou vládou, zde komunistická strana byla přísně zakázaná.Česká vláda nás za útěk do této země odsoudila na 18měs. Řekli nám,že pokud se neodstěhujeme do jiné země,tak už své rodiče nikdy neuvidíme. Též můj kamarád,který si v té době s námi dopisoval,přišel o práci. Veškeré dopisy byly censurované. Ale časy se mění, poslední zkoruptovaný president Zuma pod velkým nátlakem musel odstoupit, a nový president Ramaphosa znalý obchodník zvolen. Okamžitě dělá velkou čistku ve vládě, a 10 ministrů už vyhodil. Zumu čeká soud a žalář a ty jeho ministry též. Rand okamžitě utvrdil, a mnoho obchodníků je ochotno investovat. Jsou zde nové veliké ivestice do továrny na BMW,Mercedesu atd. Tato zem nedopadne jako Zimbabwe, která je příkladem toho,čeho by dosáhl částečně Zuma.Ramaphosa,řekl velice jasně,Farmy které produkují zůstanou tak jaké jsou. Jedná s o veliké pozemky,které většinou majetní stát a jsou nevyužité. Zde podle jeho projevu,to nebude tak jako v Zimbabwe. Nevyužité pozemky doustanou ti,co prokáží že na nich mohou pěstovat atd. Má to mnoho podmínek. Tak jenom zkrátka k vašemu článku. :-)

8 0
možnosti
JZ

Děkuji pane víte za věcný příspěvek. Kéž by tomu tak bylo. :-)

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Výcvik teroristů za G.Hiusáka v Zastávce u Brna byl poměrně neefektivní, neb se do kurzu nepodařilo sehnat žádné teroristy. Daleko lepší výsledky dosáhly Spojené státy v Sýrii, kde jim čerstvě vycvičená brigádu umírněných teroristů, kompletně řešla i s výzbrojí ke kolegům z ISIL.

6 5
možnosti
JZ

Macku lžete, v Izraeli si tyto teroristy dobře pamatují.

4 6
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz