Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Karma. A hned jak SZR vyhraje volby, budu navrhovat uzákonění povinnosti pro školství vyučovati o našich velikánech. Počínaje J.A. Komenským (jeho odkaz) a konče panem Baťou (jeho dílo). Samozřejmě též o cestovatelích Jiřím Hanzelkovi a Miroslavu Zikmundovi. Představte si, že úspěšný technik jedné firmy ani nevěděl, kdo byl pan Hanzelka, vysvětlil jsem to jemu. Co v těch školách učí? Již jen četba třídílné knihy "Afrika snů a skutečností" každému otevře oči, zvláště v tomto období migračních vln. Kam jsme to za 28 let s výchovou nastupující generace došli?

1 1
možnosti
PL

P81e74t72r 70L55a27n15g97e55r

10. 3. 2018 11:20

Už je to sice cca 7 let, co chodili děti do devítky, ale pamatuji si, že v jejich učebnici psali o rodině Tomáše Bati a že tomu věnovali i celkem dost prostoru.

1 0
možnosti
AL

Ano, na Jana Baťu se nesmí zapomenout.

Uběhne pár let a najednou se bude moci psát o Baťovi skutečná a neupravená pravda.

2 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, schopný oligarcha Baťa výrazně formoval tvář systému před válkou. Jeho neméně úspěšným nástupcem je Andrej Babiš, uvidíme, zda se mu podaří rovněž nastartovat ekonomiku.

1 3
možnosti
PS

K "úspěchům" pana Babiše, který pracuje na hraně zákonů této země a EU, jako patří co? Nevšiml jsem si, že by úspěšně řídil firmu, v níž se vyrábí výrobky a s nimi expanduje do 80 zemí světa. V tom je proti panu Baťovi nula. I pan Čuba se svým JZD Slušovice byl podnikavější, úspěšnější. Dnes by JZD Slušovice posílalo do rozpoštu státu 14 mld Kč, nikomu asi tyto peníze neschází. Jinak by se mělo prošetřit, kde vzal pan Havel informaci, že nitky StB vedou do Slušovic. Po jeho památném projevu druhý den nastoupilo 400 kontrolorů do JZD Slušovice a to by bylo, aby něco nenašli, že? Tak to v našem národě chodí - neschopný či všehoschopný človíček likviduje muže s myšlenkou, s cílem firmu dovést na výsluní...

2 0
možnosti
LV

Jedno mě vadí na Baťovi a to outlety v cizině. Zde v Africe je mnoho a téměř v každém molu obchod s označením Baťa. Ale když se pozorně podíváte kde ty boty byly vyrobeny,tak je tam napsáno made in China. Proč nevyrábí kvalitní boty v česku s názvem made in Czech republic? Lidé neznají historii Baťi, a jakmile vidí nápis made in China tak vše házejí do jednoho pytle a nevidí v to žádný rozdíl.

2 0
možnosti
JL

Pane Vite. Narazite na ekonomickou stranku vyroby a ceny. Hledejte vysvetleni v ucebnicich prumyslu. V CR Batovi nic nezustalo z vyroby bot. (snad jen mala dilna na Slovacku). I v Kanade, kde jsem pracoval, Bata musel vyrobu bot uzavrit s ekonomickych duvodu. Obchody "Bata" prodavaji vyrobky a ne historii.

4 0
možnosti
LB

Karma!

Doporučuji knihu jednoho z našich nejlepších autorů literatury faktu Miroslava Ivanova

Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše, která vyšla v roce 1998. Je to strhující čtení. Škoda, že takové osobnosti se už (asi) nerodí.

3 1
možnosti
OU
OU
JL

Pani Sindlerova, otazka k vam. Kde jste se setkala s Tomikem?

0 0
možnosti
OU
AL

Velkou kontroverzi ve své době vzbuzoval nerealizovaný prodej milionu párů těžkých pracovních bot, které měla firma uskladněny v Norsku. Zájem o ně měli Britové, kteří je chtěli pro své vojáky. Jenže podnik tak dlouho licitoval o ceně, až Norsko obsadili Němci a boty padly do jejich rukou.

Zdroj: https://zlin.idnes.cz/jan-antonin-bata-vyroci-120-let-zlin-hodnoceni-fml-/zlin-zpravy.aspx?c=A180226_385486_zlin-zpravy_ras

1 4
možnosti
VV

A co jste tim chtel ctenemu ctenarstvu vzkazat? Ze jste si precet nadpisy odstavcu?

4 0
možnosti
JL

Nejuspejnejsi J.A.Bata nesporne byl, ale nebyl Cech. Byl ze Zlina, tedy Moravak a kdyz tak Cechoslovak.

2 0
možnosti
JZ

Jan Antonín Baťa se sám považoval za Čecha.

2 2
možnosti
AL

Karl Hermann Frank ve své výslechové výpovědi - protokolu v Praze 1946 dokázal spolupráci J. A. Baťi s fašistickým Německem

1 6
možnosti
VV

Ano, rekl ze ma boty od Bati.

6 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,47
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz