Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tentokrát musím pochválit autora i diskutéry. Text nás seznamuje s objevnými a dosud neznámými fakty z historie Státu Izrael, diskutéři jej rozšiřují o další netušené okolnosti. Je vidět, ostatně jako ve všech článcích autora, že pan Ziegler před napsáním prostudoval spoustu zdrojů jak v hebrejštině, tak i v arabštině. Za to si zaslouží karmu, vždyť kdo z nás by pečlivě zkoumal řadu týdnů historické prameny, aby je pak bezplatně zveřejnil zde na blogu?

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale ne úplnou. Židé, financovaní sionisty především z USA, vykoupili půdu od tureckých latifundistů, kteří žili z pronájmu půdy palestinským arabským rolníkům. Z té půdy je Židé po zakoupení vyhnali. A aby Palestince vyhnali nadobro, začaly je sionističtí teroristé terorizovat a zastrašovat.

Chybou sousedních arabských států bylo neuznání Izraele a jeho vojenské napadení, které nakonec vedlo až k dnešní situaci, rozhodně škodící oběma stranám sporu.

Jediným spravedlivým východiskem může být pouze kolektivní mírová smlouva Izraele s Palestinou a sousedními arabskými státy.

2 1
možnosti
Foto

Z logiky událostí, tj. shánění arabských rolníků z půdy bych spíše očekával, že použijí zbraní proti Židům, tedy těm, kdo zavinili jejich neštěstí, jako první.

0 1
možnosti
Foto

Nejde tu o jednotlivé osoby, ale o státy, fakt je totiž ten, že MacMahon jménem britské vlády přislíbil Palestinu Arabům.

2 2
možnosti

Nic si z toho nedelejte, ja ji prislibil Mormonum.

2 0
možnosti

P19e81t58r 96L46a32n63g97e82r

21. 5. 2018 15:49

Ano, titulek nelže. A je to taky jediný hodnotný text vašeho článku.

Ovšen to vaše zdůvodnění je příšerné. Navíc je to napsané ve stylu "Jak Pejsek s Kočičkou pekli dort". Prostě opět jste pomíchal nelogicky dohromady všechno co víte a co se domníváte.

4 3
možnosti
Foto

Teď jste ho umlátil argumenty a důkazy. Z toho se nevzpamatuje....

3 1
možnosti

Ano jsou R^ :-)..... s radostí jsem Váš článek přečetla..

2 1
možnosti

Odpověď na zásadní otázku: "Koho je toto území?", je celkem jednoduchá. Nezáleží totiž na tom kdo vlastní nemovitosti na daném území, ale komu z nich odvádí daně.

Jako vždy o peníze jde až v první řadě.

2 0
možnosti
Foto

Výborný postřeh, ale co právo na secesi.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, proto by se měl Izrael rozkládat jen na opuštěných místech, kde se ... " Izraelci usídlovali a kupovali je od původních majitelů." - nikoli na místech okupovaných, které mají dle bezpočtu resolucí OSN vyklidit.

5 8
možnosti

Pan Ziegler to tentokrát přepískl, nechme to radši zapadnout.

4 4
možnosti

Z muslimských zemí byly po roce 1948 vyhnány statisíce ŽIdů.

7 0
možnosti

K28a57r35e24l 91M84a57s87e42k

21. 5. 2018 13:04

To je argumentace ve stylu "a vy zase bijete černochy". Můžete sem prosím hodit nějaké důkazy, že "Izraelci se usilovali na opuštěných místech a svůj majetek kupovali od původních majitelů za místně obvyklé ceny"? Díky.

5 6
možnosti

K86a89r17e33l 94M94a92s65e82k

21. 5. 2018 12:49

Máte nějaké důkazy, že "Izraelci se usilovali na opuštěných místech a svůj majetek kupovali od původních majitelů za místně obvyklé ceny"?

3 3
možnosti

Vy máte důkazy, že to tak nebylo ?

3 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz