Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

většinou mám výhrady vůči vašim článkům,ale tady si zasloužíte karmuR^

1 0
možnosti
MS

Souhlas R^R^. Pronásledování válečných hrdinů je jedno z mnoha svinstev, kterých se komunisté na českém národě dopustili.

5 0
možnosti
PL

Celkem dobrý článek, o obsahem lze souhlasit. R^

Akorát doplnil bych jen, že teroru nebyli ušetřeni ani ti, kdož bojovali na sovětské straně. Mnohdy si prošli pěkným peklem už v Sovětském svazu než se vůbec mohli stát členy československé jednotky a následně i doma po válce v padesátých letech. Zdaleka ne všichni, kteří bojovali na východě, byli komunisty. Na to se často zapomíná a vyzdvihuje se jen utrpení západních pilotu, nehledě na to, že i na západní frontě nebyli jen piloti. Jsou právem zmiňování, protože je to taková mezi vojáky II. sv.války elita, nicméně v tom nebyli sami.

Jinak si opět pane Zieglere dovolím kritizovat vaši takřka komunistickou údernost a styl, kterým píšete. Nechápu, jak někdo, kdo je zjevně inteligentní a nemá rád komunisty může psát stylem, který by jako z oka vypadl předlistopadovému Rudému právu. Rv

Jo a k tématu bych doporučil, pro ty co neviděli, dnes již starší seriál "Zdivočelá země". Zvláště první dvě řady se týkají padesátých let.

3 0
možnosti
KM

...ale síla údernosti musí být, tak je to správne, tak to ma být.

Jak jsem již zmiňoval níže, je tady řada úderníků, kteří příkladně poukazují na sebemenší chyby druhých, ale nad vlastními nesou čelo hrdě vztyčené.

...a jak psal v jedné knize L.Mňačko, šlápli jsme do toho, ale to nic, kupředu levá, hrdě s praporem vztyčeným nad hlavou to svinstvo roznášíme na podrážkách dál a dál.

2 0
možnosti
Foto

S kolegou Zieglerem mám jeden problém. On si někde něco přečte a napíše krátký text pokud možno s úderným titulkem o zrádných Češích či o komunistech. S letci z Anglie se jednalo hnusně, ale to je o padesátých letech, kdy se stejně hnusně jednalo i s některými příslušníky armádní jednotky z Buzuluku. On i ten budoucí prezident Svoboda si pár dní v kriminále poseděl a pak šel na řadu let makat do JZD. Hlavní problém byl domácí versus zahraniční odboj a spor o zásluhy. Naopak za Husákovy nejtužší normalizace vycházely knihy Ivana Fajtla, Čejky a dalších o anglických letcích. Přístup k západnímu odboji se tehdy rapidně změnil, mnoho z nich jsem (na rozdíl od pana Zieglera) poznal osobně. Ovšem to by bylo na delší povídání...

4 7
možnosti
SS

No jo commie pisalek a agitator se musel ozvat.

4 4
možnosti
Foto

Ach ty minulé války....

1 0
možnosti
PD

Už je komunisté odškodnili? Třeba Grebeníček by mohl začít v nějakých splátkách.

4 0
možnosti
Foto

Kdepak, komunisté by je ještě zdanili!

6 0
možnosti
Foto

Karma. Je to velice smutné ale pravdivé poznání o naší poválečné historii.

Zmíním jakoby trošku jiný příběh, který ale má stejnou podstatu: Osobně jsem se mnohokrát setkal (v osmdesátých letech) s člověkem, který byl jako kněz a člen řehole vězněn v nacistických koncentrácích a pak po válce byl zavřen v komunistickém lágru na uranu. Ten říkal, že komunističtí vyšetřovatelé a bachaři se chovali ještě hůř, než nacisté.

7 0
možnosti
Foto

Zatímco váš tatínek, pane Trizuljaku, se za dob totality podepisoval pod prohlášení ÚV KSČ, získal titul zasloužilého umělce a vaše bratry pojmenoval po svých guru třeba Klement a Alexander. To je paradox, že jo?

2 3
možnosti
PB

P19e71t57r 84B12u47r63i73a75n

20. 6. 2018 19:34

Souhlas, jasná karma.

7 0
možnosti
AL

Komunismus byl krvavý omyl dějin 20.století. Nikde na světě, kde se dostal k moci, nebyl schopen zajistit dlouhodobou prosperitu pro všechny.

7 0
možnosti
VD

Nevím o žádném systému, který by byl schopen zajistit dlouhodobou prosperitu PRO VŠECHNY...

2 1
možnosti
VV

Jeste smutnejsi ovsem je, ze mnozi skoncili v kriminalech uz pred unorovym pucem.

A nemene smutne je, ze nekteri pakaby jejich deti mohly studovat s komunisty kolaborovali.

4 0
možnosti
Foto

A proč ne? Tato kolaborace zajistila mír v Evropě pro všechny. Teprve v r. 1967 začal Brand razit tézi, že válka jako nástroj řešení evropských problémů nepřichází do úvahy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz