Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odpověď je neutrálně jednoduchá. Tržby z jízdenek - jsou asi ke 40% nákladů. Ostrava tam ročně sype asi 1 miliardu Kč + dotace EU na nákup parku. Je to nesmírně drahé - veřejná služba - záleží na ochotě, kolik tam zřizovatel nasype. Jakási ochota stále je, protože to nepřímo jde se snahou být opět zvolen - nejlépe, aby to jezdilo pořád a všude. Obrovský dřívější problém - Vysoutěžit zakázku - pak vzít tu nejlevnější - To je konec mzdy řidiče ! Už ani to nejde, na mzdy je tlak. Lidi nejsou. Co je výtečné, je onen odbavovací systém - bankovní kartou. To je jedna z cest, jak snížit náklady, pak není třeba obtěžovat řidiče s jízdenkami - (cenina), nebo mít hustou síť prodejen a automatů... :-)

1 0
možnosti
Foto

Je nutné brát do úvahy také délku dopravní sítě. A bez ohledu na to také počet obyvatel daného krajského města, které asi dost určuje velikost městského obvodu.

1 0
možnosti

Tak ještě jednou, v dalším díle budou další srovnání. :-)

2 0
možnosti
Foto

To chápu, ale ono to moc srovnávat nejde, v Brno je součástí IDS JMK nebo třeba Ostrava vám jízdu s platební kartou zoptimalizuje až na konci dne a naúčtuje takovou kombinaci jízdenek, která vyjde nejlépe. To je asi úplně nejlepší, protože přijedete, žádné jízdenky nemusíte kupovat ani zkoumat předpokládanou jízdní dobu.

1 0
možnosti
Foto

Třeba v Brně máte možnost použít Univerzální jízdenku a základní jízdné pak vyjde na 19,50 za 40 minut.

0 0
možnosti

P98e50t91r 46L93a74n35g19e33r

21. 6. 2018 11:27

Poněkud neúplné, moc práce jste si s tím nedal. Ta nabídka byť jen krátkodobých jízdenek je pestřejší, zapomněl jste na elektronické a sms jízdenky. To nemluvím o dlouhodobých.

Opravte si domácí úkol žáku Jene Zieglere;-D;-DV

1 1
možnosti

Já jsem jasně napsal, že v srovnávání budu pokračovat, tedy v jízdenkách sms, placení platební kartou atd..

1 0
možnosti

Nejlevnejsi je Praha. Tam muzete jezdit zadarmo jak dlouho chcete. Jedinou podminkou je ze jste starsi 70. let.

3 0
možnosti

To jde i v jiných městech.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz