Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MS

Když jste zmínil Cimrmana, tak církevní restituce v očích (nejen) soudruha ministra mají roli sprostého podezřelého. ;-)

2 0
možnosti
Foto

audity se prostě dělají-co je na tom tak divného?8-o

3 2
možnosti
Foto

Pověst církve svaté není nijak zvlášť valná, proto bude jen a jen dobře, prověří-li se takto velký rozval státního majetku. Mohlo jít o defraudaci, což by při personálním obsazení tehdejší politické garnitury (Miroslav Kalousek, atd.) nebylo nic překvapivého. Důvěřuj, ale prověřuj, to je heslo, které je nutno oprášit a ctít R^

3 4
možnosti
VV

Jak pro koho.

Pro slusne lidi rozhodne o nekolik radu lepsi nez KSC a podobnych cirkvi.

1 0
možnosti
AM

Zase kvikot. Ať audit proběhne a uvidí se. Pokud nic nenajde je vše v pořádku, pokud zjistí špatné ocenění, tak se to narovná. V čem je problém. Ale bylo to šito horkou jehlou pod dohledem lidovců, tak uvidíme.

4 1
možnosti
AR

Mozek komunisty stále nechápe to, že kdyby r. 1949 nebyly církvím odebrány majetky, církve by doteď hospodařily z hospodářských výnosů těchto majetků a žádné majetkové vyrovnání státu s církvemi by nebylo!! Tento fakt oni ani pochopit nechtějí, jejich chyba!!

8 0
možnosti
Foto

Tak v r. 1949 šlo v zásadě o revizi první pozemkové reformy, tedy pouze o ty majetky, které měly být odebrány církvím už za první republiky.

1 3
možnosti
Foto

Nezkoumá se, zda vydal oprávněně, ale zda to bylo za odpovídající cenu.

3 1
možnosti
MM

Jako že by se cena měla zvýšit o několik stovek miliard za 40 let z výnosů státem užívaných lesů, polí, luk, rybníků, pozemků?

Jsem pro!

2 0
možnosti
PT

P95e84t15r 98T59o20m28e96k

24. 7. 2018 17:36

A co chcete od komouše vychovávaného ooobr komoušem?

4 1
možnosti
Foto

Tohle patří mezi pokusy o postupné nahlodávání právního státu.

Mezitím prošel prvním čtením v Poslanecké sněmovně zákon o zdanění církevních restitucí. Obě tyto iniciativy jsou protiústavní, ale to zřejmě současné garnituře podporované komunisty vůbec nevadí.

13 2
možnosti
Foto

A28l55e54š 20M11e95r66t50a

24. 7. 2018 18:59

Jak víte, že něco je proti-ústavní, když ústavní soud ještě o věci nezačal jednat.

Mimo to, jak může být proti-ústavní rozhodnutí o provedení auditu, to opravdu hlava nebere:-).

3 1
možnosti
JT

J75i29r57i 36T40i40c72h81y

24. 7. 2018 16:30

Je treba zopakovat: cirkvim nic nepatrilo, byla to forma statniho vlastnictvi, tudis se jim nemelo nic predavat.

3 8
možnosti
MK

A to jste vzal kde, že církvím nic nepatřilo a byla to forma státního vlastnictví? Nejspíše jste asi nikdy nečetl, že v jedenáctém a dvanáctém století proběhl takzvaný spor o investituru, který se sice týkal jmenování kněží a jiných církevních hodnostářů, ale také měl vliv na vlastnictví pozemků, které užívala církev. Do té doby donátor, tedy člověk, který církvi daroval pozemky, měl právo i rozhodovat o kněžích, což bylo vyřešeno takzvaným Wormským konkordátem, kdy církev nejen měla výlučné právo na jmenování duchovních, ale také to znamenalo, že se církev oddělila od státu a to nejen právně, ale také pozemkově. Což nezpochybnil ani Josef II, který sice rušil kláštery, ale z jejich majetku a výnosu vytvořil církevní fond, který financoval potřeby církve a jím založených nových farností.

13 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz