Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu, ale komunisté nevěděli, že režim, který přijde po nich, bude tak neschopný, že ani za 30 let nebude schopen dostavit dálníční síť. Kdyby to věděli, jistě by se více snažili, a dálnice dostavěli.

0 2
možnosti

Mohli je za tech 45 let co byli u moci dostavet. Stavet se zacalo uz za prvni republiky.

0 0
možnosti
Foto

Komunisté sice stavbu dálnice zdržel, ale stejně za přibližně stejné období postavili násobně víc kilometrů než se nám podařilo po revoluci. Stavba dálnice mimo Prahu má svou logiku, vemte si třeba cestu ze severu na jih, tranzitní doprava si to namíří do centra a stávající vnitřní dopravu jen zahustí.

0 1
možnosti

I přes problémy se po revoluci postavilo více dálnic než za komunistů. :-) Prostě lžete Haluzo.

1 0
možnosti

30 let tu komunisti nejsou a jediné co jsme udělali je zbourani mostu přes D1 a ty oanecku drželi že nešli rozbít...

0 0
možnosti

P55e87t27r 54L86a17n49g46e15r

26. 7. 2018 18:20

Dobrý článek. Karma.

0 0
možnosti
Foto

Po všech těch letech si myslím, že u nás to byl po roce 1990 úmysl, "aby to nešlo". Jinak řečeno, stát, který něco opravdu chce, tak si to prosadí, včetně zákonů, které realizaci záměru umožní. Nechce se mi věřit, že by polistopadoví politici byli tak hloupí, aby nechápali, jak důležitá je kvalitní dálniční síť. Pak to ale vypadá na tu druhou variantu, tedy, že se o potřebě dálnic vědělo, ale nijak zvlášť se nechtělo. Dalším, souběžným jevem je, že se možná už od počátku tvořil úmyslně složitý a téměř neprůchodný systém, protože právě takový je "skvělým prostředím" pro korupci.

1 0
možnosti

Polistopadovi politici vubec hloupi nebyli. Naopak. Protoze vedeli kudy povede D5,Kupovali tam levne pozemky o velikosti par metru ctverecnich, aby pak mohli licitovat o jejich cene.

0 0
možnosti
Foto

Ale jsou tady ještě "Děti země",takže úplně vyhráno není,bohužel:-(

3 0
možnosti

Bohužel totiž ještě nikdo nedokázal tomu p...... který to vede, zakroutit krkem.

0 0
možnosti

Problém není jen výkup pozemků, ale organizace práce stavbařů. Jestliže bude řidič projíždět úsekem, kde je značka "práce na silnici", kde se nepracuje, protože jsou stavbaři na jiném úseku, tak můžou být pozemky vykoupeny stokrát a nic se nezmění. Tady v ČR se nestihnou dokončit již rozběhlé opravy a už se rozkopávají nové úseky a řidiči poserte se!

Takže to tu máme rozkopané všude, vypadá to tu jak po náletu, ale dokončit práci se nestíhá, protože stavbař nemůže být na dvou stavbách najednou.

3 0
možnosti

Pokud si pani poslanci CSSD obou snemoven nekoupi nejake minipozemky na planovanych trasach, mohlo by to klapnout.

3 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz