Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M65i70l63a61n 54K15e81s23l

22. 8. 2018 15:43

Ani se nedivím.Podle nějakého průzkumu značné procento našich občanů neví,co se v té době u nás dělo.Proč by o něčem takovém měli přemýšlet Rusové.

0 0
možnosti

Má omluva, měl jsem dát raději tento link.

https://www.denik.cz/ze_sveta/temer-polovina-rusku-nic-nevi-o-invazi-do-ceskoslovenska-v-roce-1968-20180819.html

Problém je ovšem fakt, že roste počet Rusů, kteří považuji okupaci v roce 1968 za správnou. Od roku 2013 do roku 2018 se jejich počet zdvojnásobil.

2 0
možnosti
Foto

Skutečnost, že narůstá počet Rusů, kteří považují okupaci Československa z r. 68 za správnou, by mohl nasvědčovat určité mediální masáži. A také vzedmuté vlně nacionalizmu...

0 0
možnosti

Včera jsem viděla v televizi reportáž ze setkání účastníků vojenské invaze do Československa v srpnu ́68, kde jim byla udělována vyznamenání (asi za chrabrost).

Pravdou je, že jeden z někdejších vojáků českému redaktorovi řekl, že vpád do Československa nebyl správný, že toho lituje. Ale ten byl zřejmě tou příslovečnou výjimkou, která potvrzuje pravidlo.

6 0
možnosti
Foto

Moc se obávám, že tu "chrabrost", jak například stříleli do bezbranných civilistů v Liberci, v Praze a na dalších místech, jaksi u nás nesdílíme a za žádnou chrabrost ji nepovažujeme. Chrabří byli lidé, kteří beze zbraní s holýma rukama bránili rozhlas na Vinohradské třídě. Dostali už aspoň vyznamenání in memoriam?

5 0
možnosti
Foto

Je to tak a relativizace tohoto faktu některými diskutéry na tom nic nezmění.R^

7 0
možnosti

Jako obvykle autor blogu mele nesmysly - podle průzkumu v rusku odpověděla čtvrtina že schvaluje 1968 a ta čtvrtina je počítána z lidí, kteří vůbec něco o 1968 věděli - ale u pana velko-demagoga je to většina celé ruské populace - ach jo !!

7 1
možnosti

To jsme Vondráčku nikdy netvrdil.

2 0
možnosti

Karma a souhlas. Oněch 6(8) protestujících v Moskvě proti okupaci by si zasloužilo vlastní blog a jejich jména vytesat. Jdou naprosto odlišným příkladem zdejších kolaborantů. A nebojím se je takto označit.

9 2
možnosti
Foto

Nedávná, vlastně velmi čerstvá zpráva je, že tři zbývající z oněch osmi statečných, kteří ještě žijí, se u příležitosti 50. výročí okupace naší země odmítli sejít s prezidentem Zemanem. Což je velice, velice výmluvné.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/statecni-z-rudeho-namesti-kteri-protestovali-proti-okupaci-ceskoslovenska-se-odmitli-sejit-se-zemanem-54419

2 0
možnosti
Foto

On takto pan Putin zhruba před šesti roky potvrdil, že Rusko je nástupnickým státem SSSR, ale že okupaci Československa odsuzuje a omlouvá se za ni. Že ji však zároveň považuje za uzavřenou věc, která by už nikdy do budoucna neměla kazit vztahy mezi Ruskem a nástupnickými státy Československa, tedy Slovenskem a Českem.

Proto se domnívám, že my bychom měli na platnosti jeho odsouzení okupace důsledně trvat. A také přijmout tu omluvu, avšak aktivním způsobem v tom smyslu, že ji budeme brát veřejně a otevřeně za bernou minci. A tudíž včetně práva důrazně protestovat proti opakovaným propagandistickým pokusům ruských médií okupaci označovat za bratrskou pomoc. A s právem být velmi ostražití vůči narůstajícím náladám, jak v Rusku, tak u nás, které okupaci zpochybňují nebo dokonce omlouvají. Mimochodem, pro naše občany platí zákon o zločinnosti komunistického režimu, jehož součástí je také trestnost popírání zločinů komunizmu

5 0
možnosti
Foto

A jak jinak označit vstup vojsk než jako bratrskou pomoc, když v ústavě jsme měli napsáno, že budeme komunismus v součinnosti s bratrskými zeměmi? Prostě bratři zasáhli a šmytec.

2 3
možnosti

P88e57t91r 45L11a22n27g45e31r

21. 8. 2018 19:47

Kde berete tu třetinu? Třináct procent vyjádřilo rozhodně ano, sedm spíše ano. Tohle můžete sečíst, jedná se o disjunktní množiny a činí to dvacet procent, tedy pětinu.

Pokud ale sčítáte procenta z druhého grafu, pak je to hloupost. Dá se předpokládat, že jednotliví respondenti mohli vyjádřit souhlas i více tvrzeními současně. Tedy disjunktní množina.

Na jiný graf jste odkaz neuvedl.

4 0
možnosti
Foto

Zřejmě mají v Rusku své občany dobře propagandisticky zpracované, nicméně, my v dějepisu také líčíme Husitské války jako slavné období našich dějin.

1 2
možnosti

Husitské války nejsou slavným obdobím našich dějin a stále více lidí tomu rozumí. :-)

7 1
možnosti

z toho se musi zvednout zaludek kazdymu slusnymu cloveku!

6 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS