Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaslouzena karma. Komunisti se z velke casti nikdy neumeli chovat, a to ani dnes.

2 2
možnosti

J30i68r78k13a 72K17o80r61n

25. 8. 2018 17:31

Karma, koukám, jak na vás tvrdě zaútočila ta zdejší partička důchodců,hustí kluci;-D

6 2
možnosti

J52a97r29d68a 57F16i88š22e44r

25. 8. 2018 17:36

Akorát Arnold Amicus jen znaménkuje, žádný koment a to je škoda;-D

4 2
možnosti
Foto

;-D ,,Posadit" K.H.B. do našich dějin ve XX. století, tak to je opravdu ,,dílo", AUTORA HODNÉ:-P

14 2
možnosti

Otázka je, zda se monarchie chovala tak jako k Havlíčkovi i k ostatním "politickým". I když Brixen nebyl tenkrát tak parádní jako dnes, tak to nebyla "Sibiř". KHB prý ale trpěl především odloučeností, ne že by měl "málo jídla". Holt nebyly mobily, internet.

3 0
možnosti

"Rusové nejsou naši bratři, ale mnohem větší nepřátelé, než Maďaři a Němci, kdo jim uvěří, špatně dopadne. Kdo chce Čechům opravdu dělat dobrodiní, ať je posílá na své náklady do Moskvy."

Karel Havlíček Borovský, Pražské noviny, 1844

21 4
možnosti

Vás by nepopravili, byl byste zticha. Teď se to bojuje.

12 4
možnosti
Foto

Téměř všichni bolševičtí vůdci Leninem a Stalinem počínaje prošli za carského režimu vyhnanstvím na Sibiři. A ještě se pak chlubili, jak tam četli a studovali. Jaký to kontrast s pozdějšími komunistickými gulagy.

Co se týče onoho "fešáckého vyhnanství" Karla Havlíčka Borovského v Brixenu, tak prý někteří historici později ve Vídni narazili na dokumenty svědčící o tom, že KHB s rakouskými úřady tak trochu spolupracoval. Ale aby nepoškodili obraz KHB jako národního hrdiny, nepublikovali je. Aféra s Karlem Sabinou neměla být opakována.

5 0
možnosti
Foto

Ještě bych připojil jeden příběh, protože si myslím, že s tématem blogu velice souvisí.

Významný český filozof Jan Patočka zemřel sice doma (bylo to v roce 1977), ale bylo to po naprosto bezohledném mnohahodinovém výslechu, jehož cílem bylo Patočku vysílit a zlomit. Přitom vyslýchající museli vědět o jeho zdravotním stavu. Nemohli to nevědět, protože oni "objekty svého zájmu" takzvaně "rozpracovávali", hledali jejich slabá místa a právě na ně úmyslně tlačili. Osobně považuji úmrtí Jana Patočky na svého druhu (snad ne zcela úmyslnou) "nepřímou vraždu".

A tady je odkaz ohledně "opatření" StB při pohřbu Jana Patočky:

https://babylonrevue.cz/pohreb-filosofa-v-rezii-stb/

10 2
možnosti
Foto

Nechci nikoho omlouvat. Janu Patočkovi bylo, když zemřel nedožitých 70 let. Několik mých kamarádů zemřelo na srdce podstatně mladších, než 70. A myslím, že nezemřel doma, ale v nemocnici, kam ho přátelé chodili navštěvovat.

4 8
možnosti
Foto

O Havlovi se například "rádo lže", že měl za abnormalizace tzv. "fešácký kriminál". Že ho však chtěli komančové nechat ve vězení umřít, když měl vážné plicní onemocnění a byla mu odmítána tomu odpovídající lékařská péče, o tom se jaksi cudně mlčí. Život tehdy Havlovi zachránila aktivita disentu, když se podařilo dostat do zahraničí zprávu o Havlově onemocnění a nastaly důrazné protesty politiků ze svobodného světa.

Nechat nemocné ve vězení umřít bez náležité lékařské péče, to byla oblíbená "metoda likvidace ideového nepřítele" také v šedesátcýh letech. O padesátých nemluvě.

13 1
možnosti

I v pozdnich osmdesatych jako Pavel Wonka.

10 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz