Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Karma R^, jen tak mimochodem. Dnes je tomu presne 79 let co soudruh Stalin prispechal soudruhu Hitlerovi na pomoc pri dobyvani Polska a tak si zajistil svuj dil koristi. Pak usporadali spolecnou vojenskou prehlidku na rece Bug, Rusi takove prehlidky nazyvaji "Bratrstvi ve zbrani".

7 0
možnosti
LU

Rozdiel je iba v tom, že v roku 1939 ruský resp. sovietsky vojak nevstúpil na územie dnešného Poľska.

Sovietsky vojaci obsadili Ľvov a okolité obce dnes je to znovu súčasť Ukrajiny, ktoré od roku 1918 do 1939 anektovalo Poľsko, a Poliaci tam páchali systematické vyvražďovanie obyvateľstva ukrajinskej národnosti.

Ukrajinský národný hrdina Bandera sa postavil proti poľskému zverstvu, a spojil sa neskôr aj s fašistami aby mohol pokračoval vo svojom protipoľskom odhodlaní čo mu väčšina vytýka..

3 1
možnosti
JL

Jestli nekdo pachal systematicke vyvrazdovani, tak to byl Sovetsky Svaz. Vy jste nikdy neslysel o umelych hladomorech? O vyvrazdovani vesnickych bohacu-kulaku? Pocatkem tricatych let bylo takto Ruskem vyvrazdeno 4-6 milionu ukrajinskych sedlaku. Pokud vim, Ukrajinci obvinuji z vyvrazdovani Rusaky, ne Polaky. S tim "dnesni Polsko" jste vedle. Rusi Polsko posunuli zapadne. To co uloupili Polakum jim nahradili tim co ukradli Nemcum. Porovnejte mapy predvalecne a povalecne.

6 1
možnosti
Foto

Ukrajinských? No dobře? Ale proč se tím vzrušují dnešní Ukrajinci, když to celé proběhlo zcela někde jinde. Tedy na území Donbasu a Kubaně? Dnešní Ukrajina leží úplně jinde než tehdejší.

A kdybych směl vzít vážně Vaše čísla, kolik Ukrajinců by tak zbylo po WWII? A ten tedy prudký růst$ obyvatelstva po WWII. Čemu ho mám přičíst?

Soudobý odhad obětí hladomoru od Oty Hory: 30 000.

2 2
možnosti
JZ

Odhady počtu obětí komunisty záměrně vyprovokovaného hladomoru na Ukrajině se pohybují v rozpětí 5 - 10 milionů lidí.

3 0
možnosti
Foto

Je otázkou, jakého území se ty odhady týkají. Snad se shodneme, že ne toho, které mělo pod svou kontrolou Polsko. A jak tedy se současná Ukrajina může tedy cítit těmi hladomory poškozena, nevím.

Je to asi tak, jako by se Česko domáhalo odškodnění na Německu za Lužické Srby.

0 1
možnosti
JZ

Polsko v roce 1918 pouze obsadilo území, které mu historicky patřilo. Nikdo žádné ukrajinské obyvatele na území Polska nevyvražďoval. Lvov byl historicky polským městem.

3 0
možnosti
Foto

Ale dnes je všechno jinak. Dejme tomu, že by ty reparace od Ruska měly být rozděleny mezi všechny Ukrajince rovnoměrně. Ale proč by je ale měla dostat ta část obyvatelstva, která byla pod Polskem.

0 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz