Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LF

L27u98k34a45s 10F34i80k21r

17. 1. 2019 19:28

A ja myslel, ze pisete o zdejsim "mysliteli" rezjirovi - Jirim Reznikovi.

1 0
možnosti
VV
JK

To není tak úplně pravda o tom nezaměstnanému nepoužitelnému maturantovi. Může klidně nekvalifikovanou manuální práci a s maturitou daleko více najít práci a to i lépe placenou než vyučený. Pokud ztratí práci, vyučený, tak má mnohem menší šanci, že najde práci než maturant. Vyučení je dobré jen pokud pracujete v oboru, pokud ne ,tak je to špatné. S výdělky určitě. A řemeslo téměř nikdo nebude dělat celý svůj svůj produktivní věk. Opotřebení těla je větší než u maturanta, který sedí v kanclu.

0 0
možnosti
VV

Pokusil bych se trochu oponovat. Tale se mi stalo, ze jsem po zaslani dokumentu dostal odpoved, ze jsem pro ne prilis kvalifikovany. A to jeste o otazce penez nebyla vubec zadna rec.

0 0
možnosti
LH

Pamatuju si mantru cca před 15 lety jak kdo nemá vysokou školu jako by nebyl a kdo má VŠ že bude mít třeba 3 volební hlasy :-))) že úspěšný může být jen člověk s co nejvyšším vzděláním - tak už skončilo? No to to trvalo

0 0
možnosti
DR

Jinými slovy má patnáct diplomů ale přitom neumí ani zatlouct hřebík.

Vždycky si u podobného tématu vzpomenu na mého známého z jedné nejmenované západní země, který u mě byl v těch 90.letech na návštěvě a když ten školní systém co jsme tu po revoluci zavedli viděl, tak pravil že si tím u nich prošli taky a že za takových 20-30 let bude u nás obyčejný a šikovný řemeslník díky jejich nedostatku placen lépe než nějaký inteligent v kanceláři se dvěma vysokými školami. Nikdy by mě v tu dobu nenapadlo že bude mít pravdu.

2 0
možnosti
Foto

Karma. Jenom bych dodal, že 8 hod. někde na bourárně masa není žádná sranda a těch 30 000 jsou fakt poctivě vydělané peníze.

3 0
možnosti
VV

Tam to snad ani nejsou reznici. Obcas vidim v tivi zabery z jatek, a tam to maso snad vetsinou bouraji ti vyzirkove co prisli pobirat socialni davky.

0 0
možnosti
VV

Nedivim se. A kdo cte zdejsi diskuze jite take ne. ;-D

1 0
možnosti
DR

Naprosto souhlasím poněvadž začátek tohoto problému si moc dobře pamatuji. Bohužel tohle všechno je výsledkem té slavné pravicové politiky pod tehdejším vedením různých disidentů a chartistů na začátku 90.let kdy pod heslem "co bylo před listopadem, bylo všechno špatně" zrušili všechno co se týče tehdejších,přitom plně funkčních učebních oborů a všech věcech s tím souvisejících s tím že to není potřeba poněvadž všichni můžou přece studovat.

A dnes se, samozřejmě z velkou slávou jako by se objevila amerika, všechno toto od těch zlých komunistů, zavádí pracně zpátky.

1 2
možnosti
JJ

J98a86n 92J27í91l64e14k

17. 1. 2019 14:22

Komunisté vymysleli učební obory? To jsou věci, to jsou věci. Pokud se pamatuji, komunisté převzali od těch buržoazních vyděračů, školství, které fungovalo už za dob starého Procházky. Tedy za Rakouska-Uherska. Holt častuškáři se pohybují ve stále stejných stereotypech. Všechno vymysleli Rusové, komunisté a ti ostatní se jen závistivě dívali. :-)

4 0
možnosti
MB

Zcera potvrzuji. Roky se pohybuji mezi OSVČ a kladu dotaz - litujete? Odpovídají = Pouze toho, že jsme z fabrik po r. 1989 nevystoupili dříve. Dnes, již nastupují jejich děti. Práce - zakázek, je nadbytek - řemeslníka není možné sehnat! Ti mladí si stavějí RD - řemeslnická pomoc navzájem a důvěra bank tam je. Nyní žehrají nad neuvěřitelnou byrokracií a hledí, co bude s 3-4 vlnou EET. Říkám, co by bylo? Před mísu WC rozložíš svůj hasák a vedle přístroj s tiskárnou. To bude zákazníka nesmírně zajímat! Pak zarecituješ nějakou báseň a provedeš rozbor díla světové literatury? No co se divíš,mladý řemeslníče! , to jsou hlavní trendy současné hospodářské politiky a školství Státu! (Opravdu, přeji vám slyšet názory těchto skutečných Lidí práce) ... :-)

3 0
možnosti
PD

P15e56t68r 34D29r50a68p44a10l

17. 1. 2019 13:51

taky by mohli zpívat Internacionálu

0 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,69
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz