Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Moudrá slova!

Nechápu, proč stále jen vytváříme virtuální společnost, která je nespravedlivá, zdánlivě sociální a šíleně korupční! To je to socialistické až komunistické inženýrství vylučující či obcházející přirozené, svobodné vztahy! Proč?

:-)

0 0
možnosti
ZH

Dotace soukromníkům jsou většinou škodlivé, o tom žádná. Ale jak už to tak bývá, hloupý kdo davá, hloupější, kdo nebere. Jestliže dostal dotaci můj soused, konkurent, musím si požádat taky, jinak budu oslaben. Je to začarovaný kruh. :-/

1 0
možnosti
Foto

Ono i daňové odpisy a úlevy a bonusy na zdravotní a sociální pojištění jsou dotacemi, pokřivujícími tržní prostředí. Bez nich by ten parniválec už dávno sletěl z cesty. Smiřte se s tím, buď dotace, nebo sociální revoluce. Míra zisku by se začala blížit k nule, něco jako dnešní úroky z vkladů, kapitalistická ekonomika by ztratila svůj motor.

1 1
možnosti
JL

Pane Rezniku. Vase prvni veta je jako z marxistickeho uceni. Zakladem podnikani je odpis nakladu na vyrobu. Zde je vsak otazka, co stat pocita jako naklad.

Je treba vzdy podobne vyroky podlozit spravnou definici. Take podoknuti zakladniho principu podnikani by nebylo na skodu.

2 0
možnosti
TB

Jourová dokonce roztrubovala, že prý schopný podnikatel je ten, co si umí dobře požádat o dotace.

5 1
možnosti
LH

Dotace na luxusní hotel u Sychrov ty mě pobavily víc tohle je slabota...

1 0
možnosti
Foto

Dotace jsou svinstvo, jenomže mají mocného zastánce v Bruselu a tak si na ně budeme muset zvyknout.

1 0
možnosti
Foto

Je to hra jak z uloupených peněz něco rozdat spřáteleným firmám a to neprosto legálně.

2 0
možnosti
PK

Protože nenáležím k žádné menšině a již nepodnikám jsem zcela nezajímavý pro neziskové a nestátní organizace. Nedávám jim totiž možnost čerpat dotace a granty zejména pro sebe, ale také pro "boj" za moje práva, často neoprávněné výhody a pozitivní diskriminaci. A tak nedostanu nic zdarma, do haléře si zaplatím všechno sám, léky počínaje a bydlením konče. Nebudu zvýhodňován v žádné oblasti, i souzen budu podle zákona. Takže dotace mě netřeba. A vy pane autore, který neustále melete o AGF by jste mohl také promluvit o zkažeností dotací pro někoho jiného. Co třeba se zaměřit na dotace od státu pro majetek pana knížete a třeba v roce 2013, kdy byl váš milec ministrem financí, třeba by jste na něco přišel, ale ono by se to asi nehodilo do Vašeho edičního plánu...., který je zaměřen bohužel příliš jednostranně. ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

3 7
možnosti
Foto

Tak jo, tohle jste neopsal. Ty chyby dosvědčují, že je to z vaší hlavy.;-D

0 1
možnosti
VV

Vzpominam si na aferku, ktera samozrejme skoncila v zapomeni. Jakysi dost vyznamny funkcionar ze strany jejimz predsedou byl kdysi soucasny prezident dostal od EU hodne velkou dotaci na stavbu skoliciho strediska kdesi v jesenikach. Postavil. On takovy soukromy hotel by se mozna take dal vyuzit jako skolici stredisko.

A kdyz uz jste zminil tu United Bakeries snad smim i ja bez nebezpeci smazani ten nazev pouzit. Jeste jsem od nich nejedl neco pozivatelneho. A naopak toastovy chleb od pekarny pana Babise kdesi v severozapadnim Nemecku je vyborny. Co se chuti tyce, nema v Evrope konkurenci.

1 0
možnosti
PK

to jste neměl,ted jste pokazil celý smysl tohoto blogu;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JS

Cela ekonomicka koncepce EU, vcetne manipulaci s menou (ECB, Euro) je smrtici a nemuze v mezinarodni konkurenci (USA, Cina) obstat.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale je velmi zajímavé to vaše srovnání s USA a Čínou. Ne, že by ty příklady nebyly správné, jsou. Ale každý z opačné strany. V USA je ekonomika mnohem svobodnější, než v EU, v Číně zase mnohem svázanější, než v EU. Tak kde dělají soudruzi z EU chybu?;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz