Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Rusákům bych nic nesliboval, sami si musí uvědomit, že investovat do režimu, který občané dané země nechtějí, může být značně rizikové. Pouze bych jim slíbil, že se jejich investice prověří a ty, které směřovali na podporu režimu, mohou rovnou odepsat. O ostatních se dá jednat.

2 0
možnosti
Foto

Je to smutné. Venezuela má 20% všech světových zásob ropy a je zadlužena nesplatitelně a občané žijí na hranici chudoby. Proč? Venezuela sama ropu netěží, práva prodala naftovým společnostem v USA. S nimi má dohodu na 2% z barelu.

Ale naftové společnosti prodávají svým sesterským firmám v USA barel za směšnou cenu a ti barel prodají za jeho běžnou cenu. Když byl barel 120 dolarů, z Venezuely šel barel do USA za 36 dolarů. Takže 2% jsou 72 centů za barel. To je balík!

Příjem z ropy nestačil pokrýt národní rozpočet a FED rád půjčoval natištěné dolary a stále půjčuje. Takže je úplně jedno jaký režim ve Venezuele je. Jestli komunistický či kapitalistický. Až na pár stovek papalášů kteří věrně slouží svému pánu, bude stát i občané chudí. Smlouvy je svázali do kozelce.

Porovnejte je se životní úrovní Arabských emirátů, ti si na ropu, nenechali sáhnout.

2 4
možnosti
LF

L51u53k51a46s 16F93i93k12r

2. 2. 2019 7:27

Nevite o cem pisete.

1 1
možnosti
VH

Lidé nemají co do úst, hesel se nenají, své děti nechávají na ulici, neboť je nemohou uživit...to vše jsou znamení, že už jsou jen krůček od socialismu. Rv

2 0
možnosti
LC

Že to ve Venezuele dovedli socialisté k bídě, o tom žádná. Ale tyhle výkříky, že (řádně zvolený) zločinec musí zmizet a my co nejlépe víme co je pro Venezuelu nejlepší, víme i jak to udělat. Zločinec Kaddáfí musí zmizet, zločinec Husajn musí zmizet ... úspěch, statisíce mrtvých.

9 1
možnosti
JZ

Zase mně pane Chlumský nepodsouvejte, co jsem nenapsal. Já nikde nepíši o tom, že musí do Venezuely vtrhnout cizí armády. Ale vy zase pochopte, že Brazílie, Kolumbie a Peru nebudou donekonečna tolerovat miliony uprchlíků z Venezuely.

0 1
možnosti
DR

Musí? A o tom rozhoduje kdo? Ziegler nebo brazilci či kolumbijci?

No pane autore. Pro dnešek máte splněno. Ale je to ještě větší slátanina než minule.

2 5
možnosti
MB

A Maduro je kdo? No přece ten autobusář, ktedrý nedošel na šichtu svou a raději se dal na politiku. No dobře a jak dopad? No jako s péčí o svůj autokar. Motor rozebral a taky to již nikdo, nedal dohromady. Udělal i těžkou hlavu - čínským a ruským chlapcům z dílny! No dobře a co s ním bude? Co by - robit nebude,klasika. Teď bádá jakse dobrat k prachům cestujících, tržby! - Zase tam má nějaké bloky a potíže I Vnitřní kontrola se již blíží! - Motor nemá, prachy nemá, na směny nechodí ... :-)

2 0
možnosti
DD

Jako p. Zieglerem označený lhář a podvodník se nesměle zeptám, zda je možno v diskuzi poukázat na fakt, že existují i názory, které nejsou úplně souhlasné ... ? Názory, se kterými ani nemusím souhlasit, ale jsou jen argumentačně podložené, ne ve všem souhlasící, zkrátka názory od jiných lidí?

Zatím bych měl jeden dotaz k myšlence nebo tvrzení v blogu, která asi vystihuje podstatu konfliktu protichůdných názorů na dění ve Venezuele. V bolgu je :

"Důležité ovšem je, že za Guaidóa se postavila velká většina jihoamerických států..."

Nemělo by to být náhodou tak, že důležité má být, za koho se postaví většina obyvatelstva daného státu? Přece jenom, je to jejich stát, žijí tam oni a ne Brazilci, Argentinci nebo Kolumbijci.

Můžeme se tady v diskuzi označovat různě, ale tuším, že právě pod tím článkem jsem položil hypotetickou otázku, zda by nemělo spíše smysl hledat odpověď na otázku, proč opakovaně zvítězil H. Chávez? Dle mého je to totiž tak, že pokud budete mít 10 mil. negramotných a 1 mil. bohatých milionářů a těm negramotným slíbíte školu zdarma, tak zvítězíte ve volbách? Ten příklad berte samozřejmě jako extrémní příklad - jde o princip. Zkrátka jestli to není náhodou tak, že si tam toho Cháveze vygenerovali přílišným "opomínáním" té největší skupiny voličstva.

V r. 68 nám tady Moskva taky instalovala vládu dle svých preferencí a nic dobrého z toho nevzešlo. A obávám se, že export demokracie pod taktovkou USA není nic jiného a povede k větší spotřebě rakví.

7 0
možnosti
JZ

Většina obyvatel stojí za opozicí, která vyhrála parlamentní volby. Chávez vyhrával opakovaně, a těžil z vysoké ceny ropy a ten ještě nebyl tak nejhorší. Ovšem Maduro prokazatelně přivedl zemi k totálnímu kolapsu, životní podmínky většiny lidí jsou horší, než kdykoliv v minulosti. To je pravda, i když s eto někomu nemusí líbit. Třetina venezuelských obyvatel si může dovolit jen jedno skromné jídlo denně, lidé hladoví včetně dětí. To je strašná situace, pro kterou neexistuje omluva.

USA pouze uznaly za legitimního prezidenta Guidóa, když už to dávno před nimi udělala většina jihoamerických států. Američané vážně nemohou za to, že autobusák Maduro zbídačil Venezuelu. Jistě ani před Chávezem nebyla situace ve Venezulele ideální, ale teď je katastrofální.

1 1
možnosti
Foto

I16v16a41n 85M92a82r28e86k

1. 2. 2019 12:38

Doufám, že se Vám vaše předsevzetí podaří splnit p.Jene. V každém případě držím palce. . . . . . Zasloužená karma. R^R^R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz