Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Podle obyčejné lidské logiky a spravedlnosti si Izrael dovoluje v Sýrii příliš. Narodíte se v Iránu a chcete pomoci válkou zdevastované Sýrii k udržení jakéhosi minimálního životního pořádku před chaosem, který si tam světové velmoci zbudovaly. Izraelci Vás preventivně odstřelí jak veverku. Výborně, jejich nohsledi to pochválí?

Každý stát, by se měl bránit a pacifikovat své nepřátele kdekoli. Ale pokud mezinárodní právo mají dodržovat jen někteří, tak nejsou rovnoprávnými národy s těmi, kteří si mohou dělat co uznají za vhodné.

Milý Izraeli, jednej s každým spravedlivě, nebo na sebe ušiješ spravedlivou odplatu. Tobě se také nelíbila nespravedlnost Hitlerovy mašinerie. Jak chceš, aby se k tobě chovali druzí, tak se chovej sám.

2 1
možnosti
ZD

Hodnotíte to střízlivě - autor holt miluje.

Psal jsem již v jiné reakci, v podstatě to určují hranice. Pokud někdo přejde hranice je vojenská akce obranou. Vojenský výpad vojska za vlastní hranici je agrese, kde vznikají otázky nakolik je preventivní. Je to akt namířený jen na eliminaci přímého překročení vlastní hranice nebo je to ovlivňování vývoje v jiném zemi za potlesku nohsledů jak píšete? Budou ti nohsledi tleskat i ve chvíli kdy si Izrael na sebe ušije tu odplatu?

0 0
možnosti
JV

J41i29ř46í 98V90a39c71a

3. 2. 2019 23:19

Židé, měli by jste si udělat doma pořádek a zabránit vlastní "elitě" aby vás vedla na porážku ve finálním holocaustu ... nikam jinam tahle politika provokování Sýrie nevede.

0 1
možnosti
JZ

Je to Sýrie, která provokuje Izrael.

0 0
možnosti
Foto

K26a84r92e45l 47C92a56c76h

2. 2. 2019 21:02

No myslím si, že právě ten Egypt musel nejprve dostat od Izraele lekci, než mu dal pokoj. Arabům nevadí Židé. Arabům vadí existence státu Izrael. A to je téměř obecné arabské mínění. Protože je Izrael obklopen arabskými státy, je obklopen nepřáteli. Z toho důvodu mu nezbývá nic jiného, než si existenci svého státu hájit vojenskou silou. Toho my jsme ale nikdy schopni nebyli. V tom mají Izraelci pravdu. Vždy jsme spoléhali na nějaké smlouvy, které se nakonec ukázaly, jako bezcenný cár papíru. Stát, který se neumí uhájit sám, si svou samostatnost nezaslouží. Izraeli velmi fandím a možná i trochu závidím tu houževnatost a schopnost se uhájit. Inu trpce se poučili z historie a znovu to nedopustí.

4 0
možnosti
Foto

Jenomže ty naše smlouvy se staly bezcenným kusem papíru v momentu, kdy naše vojenské jednotky potlačily krvavě sudetské separatisty. Ty kytičky na hroby jejich obětí spolehlivě rozvrátily republiku.

1 1
možnosti
Foto

Klasická vojenská poučka: nejlepší obranou je útok. Anebo výrok klasika: Vražda na tyranu není zločinem.

R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Klasická vojenská poučka rovněž říká: K vedení útoku je třeba mír dvojnásobnou převahu na daném úseku frontu. Jak se někde níže píše: Kolem Izraele je v pohotovosti 150 milionů muslímů, přippraených vést válku dělohami.

1 1
možnosti
JZ

Výstižný názor z Izraele na Sýrii. Nám je jedno, kdo v této zemi vládne. Jedno maji všichni společně, chtějí zničit Izrael.

2 0
možnosti
DR

Krásný pokus ale pokud by jste se o tuto oblast opravdu zajímal, tak by jste zjistil že silácká politická prohlášení jsou tu naprosto normální, bez ohledu na stát. Ale snaha se cení. ;-D

3 4
možnosti
Foto

Stát Izrael, který měl získat 100 % původního madátního území Palestina má dnes 18,8% a 81,2% mají Arabové. Kolik ještě má Izrael odevzdat Arabům ??? Jinak Izrael uzavřel mírovou smlouvu s Egyptem, který uznal stát Izarel a Izrael mu vrátil Sinaj a společně spolupracují v boji proti Hisbaláhu z území Gazy. Uzavřel Mírovou smlouvu s Jordánskem a dohodl se na hranicích a spolupracují spolu v ekonomických věcech, jako je dodávky vody a dodávky plynu z Izraele do Jordánska.

3 0
možnosti
Foto

Stačí prohlásit ochotu stáhnout za linii příměří. Izraeský ministr zahraničí v prohlášení před šesti denní válkou pro československou vládu: nechceme nic jiného než mír na svém území.

1 2
možnosti
DR

Opravdu netuším proč se pouštíte do tématu a němž nevíte lautr nic. Hlavně že si při tom hrajete na mistra světa. Ta skutečná situace v Sýrii je totiž úplně někde jinde než popisují ty Vaše stupidní bláboly. A nějaké trapné mínusy stejně postižených lidí na tom vůbec nic nemění.

Abych to upřesnil. O mě vůbec nejde, já se o Sýrii zajímám už nějak ten pátek takže nemám problém rozlišit fakta od naprostých kravin což je ten Váš současný případ, ale jde spíše o to že těmi Vašimi bláboly bl.nete hlavu jiným.

4 3
možnosti
JZ

Víte Rozsívale, zajímám se o Izrael už dlouho a Vaše zoufalé výkřiky a bláboly na tom nic nezmění. A příště nediskutujte u tématu, kterému nerozumíte. A já antisemity vůbec nemusím. :-)

3 2
možnosti
LH

Platí ten Vas nadpis pro všechny staty?

2 0
možnosti
ZD

Dotýkáte se dalšího okruhu otázek, které autor svým nekriticky napsaným článkem přímo provokuje. Jak píšu výše, emoční vypětí brání zdravému rozumu, proto jsou některé oslavné články medvědí službou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz