Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pokud peklo existuje, musí tam být Stalin už 66 let a musí tam makat jako mouřenín. Kdyby jenom shořel, to by měl hodně jednoduché, zmetek jeden.;-€

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Nejde o to, ale to že ten pokřik má tak padesátileté zpoždění.

2 3
možnosti
JZ

Standa Novák tady plusuje a mínusuje podle jmen. Je úsměvné, jak často si při tom protiřečí. Ale tomu zřejmě nedochází. ;-D;-D;-D

6 1
možnosti
OK

O59t64a 27K37i62n48c

8. 3. 2019 14:48

Tím už je známý dávno.

1 0
možnosti
JU

J47a87n 46U24l24r32i52c70h

8. 3. 2019 7:31

V tom ze byl Stalin jedním z největších masových vrahů souhlas. Bohužel vas popis toho jak ovlivnil druhou světovou je velmi omezeny. Těžko soudit jestli by sssr měl proti Německu šanci kdyby nebylo Stalinových petiletek behem kterých došlo k masivní industrializaci a zároveň smrti mnoha milionu lidi pri jejich realizaci. Myslím ze jediní kdo ma právo hodnotit jeho odkaz jsou pravě Rusové.

2 1
možnosti
SN

:-).....Jane, autor má svoji pravdu, samozřejmě někdy patřičně upravenou a přes to vlak nejede!R^

1 6
možnosti
AR

Doloženo je, že Němce v postupu na Moskvu přibrzdilo dobývání oblasti Kyjeva, pak nástup zimy a nakonec přesunutí vojenských sil Sovětů z oblasti Dálného východu k Moskvě. Navíc v tu dobu zbytečně odčerpal Hitlerovi celou armádu svým hazardem v severu Afriky italský Duce útokem na Egypt, kde pohořel. A Hitler jej chtěl tam zachránit. A nakonec tam zcela zbytečně uvízl na 2 roky a roztříštil své síly!!

1 0
možnosti
DR

Vcelku souhlas až na jednu drobnost. To přesunutí odpočatých Sibiřských divizí před Moskvu proběhlo právě v té dvouměsíční době kdy Guderianovy tanky ze Skupiny armád Střed "vypomáhaly" jižní skupině armád u Kyjeva a ofenzíva na Moskvu byla tudíž pozastavena. Jinými slovy té proluky Stalin plně využil.

1 0
možnosti
Foto

K význačným světovým osobnostem je třeba přistupovat s respektem a snažit se pochopit jemné nuance jejich rozhodování. Bez toho nelze pochopit jejich motivy a chování.

1 9
možnosti
OK

O98t52a 82K56i84n56c

7. 3. 2019 23:20

Podle vás je k vrahům je třeba přistupovat s respektem? Ale co jiného lze od vás čekat.

11 1
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,77
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz