Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Lidi, oni mi to smazali! (prý pishing či co?). Izraelci jsou asi hajzli, co občas bombardují Sýrii, která je dnes jedním z nejubožejších států na světě. Až zase budete někdo chválit demokracii, tak se podívejte na Sýrii, tak vypadá výkladní skříň západní civilizace. Stavba armád sebevražedných útočníků i bezohledných vrahů hrajících si na islám. To jsou vojska postavená naší civilizací spolu s Izraelem.

0 0
možnosti
JV

J88i43ř65í 39V97a45c46a

26. 3. 2019 16:25

Tohle je cesta k finálnímu holocaustu, který si doufám nepřejete ani vy.

Dáváte v článku příměr s předáním zbraně člověku, který vás chce zabít ... jistě, dokud není mírová smlouva, je svým způsobem pochopitelné Golany Sýrii nevracet.

Ale trvalá anexe je vybudování si lidí, kteří si vás přejí zabít i z potomků toho prvního ve všech následných generacích. A i ze všech lidí, kterým jde primárně o spravedlnost ..... Bohužel nevidíte, že to, že vás chce někdo zabít, ještě automaticky neznamená, že vás budou chtít zabít i jeho potomci. .... tuto možnost si právě zakazujete a vaše možnosti se tím snižují jen k jedné jediné možnosti: Vyhladit Araby nebo být sami vyhlazeni.

1 1
možnosti
PB

P90e91t29r 33B44u80r88i98a90n

23. 3. 2019 12:15

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
Foto

V případě Kaliningradu bych se raději držel skutečného jména Königsberg nežli počeštěného Královec.

1 0
možnosti
Foto

V případě státu Izrael bychom se potom mohli držet názvu Palestina.

1 1
možnosti
Foto

Izrael vyzval v roce 1967 sovětského velvyslance v Tel Avivu Čubachina,, aby se sám přesvědčil, že z Golanských výšin Syrie ostřeluje Izrael. Vyzval jeho proto, že SSSR měla v té době velký vliv na Sýrii( ten trvá dodnes) a Izrael věřil, že donutí Sýrii k zastavení palby. Ten se bez udání důvodu nedostavil, ale sešel se s vůdcem izraelské komunistické strany Moše Snechem, kterému sdělil, že nadcházející válku Izrael prohraje. Dne 26. května1967 Násir oznámil „ Následující bitva bude zásadní a naším prvořadým úkolem zničení Izraele“. Následně Jordánsko svěřilo svoji armádu pod velení Egypta a souhlasilo, že na Západním břehu Jordánu se mohou umístit dva prapory egyptských komand. Jordánský zástupce v OSN v RB OSN sdělil, stará dohoda o příměří roku 1949 nestanovila hranice, ale demarkační linii. Dne 5. června roku1967 armáda Iráku přešla hranice Jordánska a připojila se k vojskům Jordánska a Egypta na Západním břehu. Postupně hranice Izraele obklíčila armáda síle 250 000 mužů a Egypt oznámil blokádu státu Izrael, což se ve svém důsledku představovalo válečný stav. Izrael na to odpověděl dne 5. červen 1967: operací Moked, nebo-li úderem izraelského letectva v několika vlnách na egyptská letiště. Mezitím napadla letadla Sýrie, Jordánska a Iráku izraelské základny a několik dalších cílů včetně civilních. To mělo za následek nasměrování většiny příštích náletů toho dne proti syrským a jordánským letištím a nakonec i proti jednomu iráckému. Dne 9. června se izraelské síly přesunuly na syrské Golanské výšiny, odkud Sýrie stále ostřelovala Izrael. Za cenu těžkých ztrát Izrael Golanské výšiny dobyl.

11 0
možnosti
Foto

To zní skoro vznešeně, nic méně je to pořád o přepisování tvrzení jedné, nebo druhé strany.

1 0
možnosti
Foto

Podle tehdejšího izraelského ministra obrany Moše Dajana podél hranice Sýrie nebyly žádné farmy a žádné uprchlické tábory, byla zde jen syrská armáda. Kibučníci viděli dobrou zemědělskou půdu a zatoužili po ní. Nesnažili se ani skrývat svou chamtivosti po půdě. Poslali traktory s pluhy orat do demilitarizované oblasti a věděli předem, že Syřané by mohli začít střílet. Pokud by nestříleli, tak by traktory zajeli hlouběji do nitra území, do té doby, než by se Syřané rozzlobili a nezačali střílet. A my bychom potom použili dělostřelectvo a později také letecké síly, jak se to také stalo. Syřané na čtvrtý den války už pro nás nepředstavovali hrozbu. (http://www.arij.org/atlas40/chapter1.1.html)

Podle Ericha Ternera Dějiny státu Izrael. Praha: Kobra 1991 do poloviny května soustředil Izrael u linie příměří se Sýrií asi 13 brigád, včetně mechanizovaných a tankových, se 45 000 - 50 000 muži, což vedlo k úvahám, že chce obsadit Damašek. 14. května Levi Eškol prohlásil, že v minulém měsíci (tedy až po bombardování Damašku) došlo ke čtrnácti ozbrojeným přepadům Izraele, a proto bylo nutné soustředit izraelské vojáky v blízkosti syrských hranic. Teprve po tomto prohlášení 16. května Egypt uvedl své ozbrojené síly na Sinajském poloostrově do stavu bojové pohotovosti, vyjádřil ochotu přijít Sýrii na pomoc a požádal o stažení jednotek OSN.

Pokud ty informace o koncentraci izraelských vojsk byly dezinformacemi, je to možné, dezinformace vždy ve válce hrají velkou roli. Ale pak jsou ti Arabové v tom úplně nevinně, že ano. Ale představte, že tyto dezinformace mohly být také určeny právě izraelské straně, aby jako první zaútočila a odhalila se tak světu jako agresor. Jak se to povedlo Izraelcům s pomocí Sovětů a Čechoslováků a Irgunu v r. 1948. Pak je jedno, jestli v té válce ta druhá strana prohraje, či vyhraje. Vždy je ta první zkompromitována jako agresor. Kde ale byla první letadla v r. 1967? Nad Kahirou, nebo Tel Avivem?

3 7
možnosti
Foto

Golanské výšiny jsou trvalou a nedílnou součástí Izraele

Asi jako je Krym trvalou a nedílnou součástí Ruska.

2 0
možnosti
Foto

Kura, Hansi, to neni tak jednoduche, jak to pišeš. Byls v Kaliningradu? Byls na Golanach? Asi byzme se měli dat po pivku, už zme dluho neseděli. Kdy budeš v Porubě? (přece po mě nechceš, abych za tebu přijel pit to sladke pivo do Budvojca :-)

2 1
možnosti
Foto

Za Golany je přece vinen Stalin, protože nebýt jeho, neexistoval by stát Izrael.

A za Kaliningrad je též vinen Stalin, protože toto území ukradl Němcům.

2 6
možnosti
Foto

V38í81t 61J40a51n20š55a

22. 3. 2019 19:40

Dobře a jasně napsáno. Je to, jak kdyby někdo 20 let někoho fackoval. Pak by ten poškozený jednou dal útočníkovi takovou ránu, že by se na nohy nepostavil a ostatní by ho za tuto odplatu kritizovali. Myslím si, že věci se mají nazývat pravým jménem. Sýrie okusila chuť své vlastní, hořké medicíny.

5 0
možnosti
DR

Dobře napsáno by to asi vypadalo jinak. Nic proti výběru tématu ale používání podobných siláckých slov a výraziv:

„říkám to jasně, důrazně a opakovaně, paní Mogherini musí na svém postu skončit, zklidnit by se však měla Sýrie..., pokaždé dostala pořádnou nakládačku, syrská armáda na IDF neměla, nemá, a mít nebude“

spíš bohužel opět svědčí o sepisování po desátém pivu a pěti rumech.

1 3
možnosti
Foto

Rozdíl mezi Kaliningradem a Golany je v tom, že Izrael je získal v éře platnosti Charty OSN, které nedovoluje získání území ve válce, jedinou přípustnou metodou je 1) osamostatnění daného území, 2) referendum, 3) příhlášení se tohoto území k tomuto státu.

A navíc pokud existují v této věci příslušné rezoluce RB OSN, tak to nemůže změnit ani samotný Trump.

2 5
možnosti
DR

Taky ho všichni správně poslali někam.

2 3
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,49
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz