Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane kolego, nemohu než s Vámi souhlasit, což je ovšem úkaz naprosto nevídaný. Osobně, ač již delší čas nekuřák, nechal bych těm českým hostinským i svobodu v tom, zda se v jejich restauraci či hospodě může či nemůže kouřit. Svůj názor na antikuřácký zákon jsem vyjádřil tehdy blogem. Není i to součást svobody ? A nebo budou hostinští jako ovečky čekat, až jim zakáží vařit třeba vepřovou s knedlíkem a zelím?

2 0
možnosti

Vážený pane kolego Svojane, i tohle mám na mysli.

0 0
možnosti
Foto

Nejen hospodští by měli mít svobodu podnikání, ale všichni podnikatelé a živnostníci. Jen se obávám, že to bude spíše naopak. :-(

5 0
možnosti

R^

Jedno ale vím. Přinejmenším v tomhle, ale i v podobných buzeracích, bude hůř.

1 0
možnosti

P42e17t33r 34B39u79r86i93a48n

25. 3. 2019 20:38

Myslím si, že pokud má obchodník předepsané cenovky, jiné náležitosti a jídelní lístky v češtině, mělo by se to dodržovat. Nedovedu si představit třeba cenovky u vietnamského kramáře ve vietnamském dongu, vy ano? a opravdu to je jen jeho věc?

0 0
možnosti

Klidně by to mohl mít jen vietnamsky. Proč ne? Jenomže vietnamský kramář, či provozovatel restaurace není chudý duchem, chce prodat, takže ho hovadiny nenapadají. To se o všech Češích však říci nedá.

4 0
možnosti

Nemyslím, že bych si měl třeba na Staromáku nechat překládat jídelní lístek do češtiny jenom proto, že se restauratéři soustřeďují na zahraniční klientelu, nebo v Karlových Varech pátrat v paměti po tom, co tam zůstalo z Ruštiny.

0 0
možnosti

Je mi celkem jedno v jakem jazyce ten jidelni listek je. le takovym specialitam jako katuv sleh asi neporozumi nejen cizinec, ale ani rodily cech.

Ale vic mi vadi takove specialaity jako v jedne restauraci v Klatovech, kde na stole uz lezel jidelni listek v nemcine. Kdyz jsme si podle nej zacali objednavat, servirka se snad stokrat omlouvala a prinesla jiny. Ceny jidel v nem byly tak o petikorunu levnejsi, ovsem pivo bylo za polovicni cenu.

Tohle stoji za zamysleni.

2 0
možnosti

P62e80t19r 13L15a36n39g60e50r

25. 3. 2019 19:00

Tak katuv sleh je socialistická specialita 80.let, možná i 70.let a každý Čech příslušného věku ji minimálně podle názvu zná. I když jsem ho viděl v nabídce jednoho motorestu.

Co se týče druhé části, tak ty cenové rozdíly jsem už viděl taky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz