Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jen drobnost: Váženi byli ajzlboňáci (jako jiní státní zaměstnanci) proto, že "byli pod penzí". V okamžiku, kdy se stal důchod všeobecným, podstatná část toho obdivu zmizela. (Zůstala ta část, která byla kvůli uniformě.)

0 0
možnosti
VV

Ovsem ti zamestnanci "pod penzi" museli splnovat jista kriteria chovani a plneni ukolu. oni i prazsti tramvajaci byli pod penzi, a nikdy se tenkrat nestalo, aby autobusak dobihajicimu zavrel dvere pred nosem.

Domnivam se, ze prvne by to pocitil nejak finance, podruhe prerazenim nekam jinam a potreti uz by byl bez penze.

2 1
možnosti

R^

Komunisti zničili všechno! Kam se ztratili zruční řemeslníci? Kam se ztratili schopní lékaři, schopní právníci, schopní řidiči autobusů, schopní dělníci? Kde ti všichni jsou? Dnes tolik všichni chybí! Nechybí jen kontroloři, revizoři, superrevizoři... Ztratil se normální, zdravě sebevědomý člověk!

2 1
možnosti
SB

Nezastávám se komoušů, ale když tohle píšete třicet let po pádu komunismu, tak zakopenej čokl je asi někde jinde.

Třicet let!

3 1
možnosti

Jak ten čas letí, i když na dráze zase až tak moc ne - reléové zabezpečovací zařízení (ať už staniční, či přejezdové) je stále rou nejpoužívanější technikou na železnici u nás, na hodně místech je dokonce ještě ta z dob první republiky (elektromechanika - výhybky ovládané drátovody, souhlasy klikou přes induktory, atd.).

3 0
možnosti
JZ

V současné době se nejvýrazněji prosazuje nejmodernější elektronické zabezečovaci zařízení, tedy stanice a celé tratě řízené počítači. Vybaveny jsou jimi stanice Praha hl. n., Plzeň hl. n., České Budějovice nebo celé traťové úseky jako Přerov - Břeclav, Plzeň- Cheb nebo České Budějovice- Volary.

0 0
možnosti
Foto

Jenom by mě zajímalo, v čem byl světový názor Píky a Horákové jiný než třeba Gottwalda. Všichni tři věřili v národní a demokratickou revoluci. A v lidovou demokracii.

0 1
možnosti
MB

Položil jste dobrou otázku! Je ironií osudu, že Karel Vaš mohl dělat prokurátora právě díky Píkovi, který ho dostal ze sovětského gulagu. Možná by odpověď znaly děti , viz :

Syn, Milan Píka se jedné omluvy nakonec dočkal. Se slzami v očích ho objal syn Bedřicha Reicina: „Je mi to opravdu moc líto, za celou rodinu se vám omlouvám!

Byla to vražda" ! Později se mu omluvila i Vašova dcera Galina. Vzdala se otcova dědictví, (400. tis Kč), které věnovala postiženým. Vrcholem bylo jejich vzájemné střetnutí. (Dokument - Křišťálový Fantom, 2018) ...

Nic není známo o případné omluvě Janě, dceři Milady Horákové. Naopak, zcela bravurně se se vším vypořádala Marta Semelová, vše je jasné! Lstivá matka Horáková se přece doznala a r. 1968 byl záchranou, Internacionální pomocí. Kléma byl člověkem dobrým - Tedy se často objevuje u jeho hrobu, kde pronáší projevy a malebně prozpěvuje internacionálu.Máte pravdu, p. Řezník - Projev Lidové demokracie bývá někdy velice NELIDSKÝ ... :-)

4 0
možnosti
Foto

I76v44a42n 96M90a13r80e65k

24. 5. 2019 19:17

No tak jsem z blogu zjistil p.Jene, že mezi námi je cca 10 let rozdíl. Též jsem jako adept na fíru v r.1969 dostal školení od starších, dá se říct prvorepublikových strojvedoucích. Ale protože se říkalo, že strojvedoucí není povolání ale koníček, měli jsme i svou hrdost a stavovskou čest. Jen toho "školení" na kterém si Vy tak zakládáte se mi bohužel nějak nedostalo

3 0
možnosti
JZ

Pane Marku, nemůžete popřít, že za I. republiky se nedělali na dráhu nábory v kriminálech, za komunistů ano.

1 0
možnosti
PV

Věřím tomu, že by pan Šultés měl zajímavé hodnocení i posledních 30 let, kdy se nám překábátění komunisté promenovali skrz všechny vlády a z dnešního stavu by byl hodně smutný.

6 0
možnosti
Foto

Překabátění a nepřekabátění komunisté nám dnes svorně vládnou!

A podle toho to taky vypadá. Pouplistické tahy a populistické sliby, na které nejdou v kase peníze.

0 0
možnosti
SB

K té antikomunistické škole:

Věčná škoda, že někteří lidé (a vy mezi ně patříte) nechápou, že existují i jiné problémy než ty, za které může komunistický režim.

Ani v nejmenším se toho režimu nezastávám. Myslím si, že přinesl mnohem více špatného než dobrého. Ale neštěstím je to, že někteří lidé se natolik zaměřili na antikomunismus, že nechápou, že existují i problémy, které jsou na bolševické ideologii a na důsledcích komunistické epochy našich dějin zcela nezávislé.

A potom v důsledku této nechápavosti ti lidé nevidí skutečné průšvihy současnosti.

11 2
možnosti
Foto

Skutečných problémů současnosti je opravdu mnoho, ale vy vidíte pouze a jenom jeden

5 4
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz