Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JZ

Je také pozoruhodné, že KHL je v návštěvnosti až druhá v Evropě. Na prvním místě je švýcarská liga.

1 0
možnosti
PL
KT

Asi typickou ukázkou byl napřed popradský, pak pražský Lev, ačkoliv tyto dva kluby spolu nijak, aspoň formálně nesouvisely.

Ostatně sama KHL teď bude snižovat počet klubů.

Co na to pan Rozsíval?

1 0
možnosti
DR

Co já na to? Nic. Ptejte se spíše majitelů těch klubů proč lezou do něčeho na co nemají peníze. To nebyl jen Lev nebo Slovan ale třeba také Medveščak Záhřeb anebo dokonce přímo ruský Spartak Moskva.

1 0
možnosti
PK

Tak v tom případě je v problémech i ELH. Pokud tedy sleduji eskapády a problémy spadnuvšího Chomutova, tak mi to nepřipadne zase až tak jiné. Samozřejmě jsme v řádově nižším dluhu, ale to co popisujete je všude stejné.

Nezlobte se, ale tohle opravdu nebude problém právě a jen KHL. Dovolím si tvrdit, že to co popisujete je problém majitele klubu, který prozře a zjistí, že na to nemá. Nic víc bych v tom nehledal.

Ostatně i u nás mají některé kluby problémy a přesto a dokola dostávají vyjímky na licenci. Sám bych se s tím nemazal. Finanční záruky, prostředí, odpovídající 21 století.

Jenže kdo by jim nakonec tu slavnou extraligu hrál?

Možná jsem článek jen špatně pochopil. Nevím. Tak jak je napsaný je fajn a líbí se mi. Jen vůči Rusákům není fair.

1 0
možnosti
JZ

Pokud vím, tak klub ELH musí mít před začátkem každé sezony uhrazené dluhy vůči hráčům.

1 0
možnosti
MK

Souhlas, je to tak. NHL si na sebe vydělá, naproti tomu KHL žije z milosti oligarchů.

Ještě si dovolím doplnit ten vznik NHL. Ta měla při svém vzniku v roce 1917 čtyři kluby a její vítěz bojoval o Stanley Cup s vítězem jiné ligy. Počet klubů mezi válkami narostl až na deset a Stanley Cup se stal jejím vlastnictvím. Ve třicátých letech některé kluby odpadly a v roce 1942 se jejich počet snížil na šest. To je pravděpodobné počet, který uvádíte a který pak vydržel celých 25 let. Od roku 1967 začal jejich počet opět narůstat až na dnešních třicet jedna.

7 0
možnosti
Foto

R^ Karma.

Domnívám se, že je neštěstím klubů z jiných zemí, že na tu ruskou propagandistickou hru naletěly, když takový "podnik" nakonec financují na úkor vlastního zadlužení.

4 0
možnosti
DR

Snažíte se tradičně zbytečně. Na faktu že KHL je druhá nejlepší liga na světě nic nezměníte. Ale jako pokus dobrý. R^

1 4
možnosti
KT

Druhá nejlepší sice je, ale co z toho?

I Rusové měli v reprezentaci víc hráčů z NHl než KHL.

Ale to přece víte sám nejlíp, pane Rozsívale, že NHL je přeceňovaná

4 0
možnosti
Foto

R^ Dobrý rozbor. Ti oligarchové to financují jen proto, že buď mají z Putina strach, nebo proto, že jim na to nechá Putin vydělat. Oboje je špatně a podle toho to v Rusku vypadá.

5 0
možnosti
Foto

V autokratických režimech je to kombinace obojího. Na jedné straně strach a na druhé profit založený na příslušnosti k vládnoucí kamarile. Oligarchové pak musí držet pusu a krok. Jejich strach je o to větší, když vědí, že mohou kdykoliv přijít na řadu, až si velitel a šéf usmyslí provést tzv. "kampaň proti korupci". Což je jen jedna z technik udržování moci.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,54
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz