Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co se tak na to podívat čistě z pohledu Ruska? Respektive z pohledu těch lidí, kteří byli ve svém věku nahnáni - poslání do ČSSR v roce 1968 - v podstatě na "válečnou misi" z pohledu tehdejšího SSSR. Dnes jim to chce Rusko nějakým způsobem kompenzovat - právě tímhletím způsobem. Proč v tom všichni vidí nepřátelský akt vůči ČR? Ti sovětští vojáci, tehdy "kluci" byli nahnání do jiného státu na dlouhá léta. Nejspíše ani nechápali proč, možná měli sami různé názory, ale byli vojáci - a vojáci poslouchají rozkazy... Proč jim to dnes nějakým způsobem nekompenzovat?

0 0
možnosti
Foto

Ani česko-ruská smlouva z r. 1993 nehovořila o okupaci:

"přejíce si definitivně skoncovat s totalitní minulostí, spojenou s nepřípustným použitím síly proti Československu v roce 1968 a s dalším neospravedlnitelným setrváváním sovětských vojsk na československém území".

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

J58i18r78k47a 38K88o98r48n

5. 6. 2019 18:43

Diktuje? Ty máš taky dost, čéče:-)

4 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

J86i84r55k36a 57K30o67r28n

5. 6. 2019 18:09

Smázl tě admin, nešťastníku :-)

1 0
možnosti

Dobrý den pane Zieglere, nejsem zastáncem toho, co se stalo v roce 1968 ale ...... Nebyli jsme náhodou v tu dobu členy Varšavské smlouvy ??? Domníváte se, že kdyby v dnešní době, kdy jsme členy NATO , došlo k něčemu podobnému ale v obraceném duchu ( převzetí moci komunisty v nějakém členském státě NATO ), že by NATO jen tak čekalo, až ho někdo pozve??? To snad nemůžete myslet vážně. A stejně tak v našem případě konala Varšavská smlouva, které jsme byli členy.

4 4
možnosti

Pane Holoubek a co taková Francie a NATO. Zjistěte si co se tenkrát stalo a pak tu nebude psát takové hlouposti. Nehledě k tomu, že u nás pořád vládli komunisté a žádná změna nebyla na pořadu dne.

3 1
možnosti

:-)......Pane "renomovaný"spisovateli! Vřele Vám doporučuji, doučte se historii, než začněte něco psát: Víte něco o dohodě tří mocností o poválečném rozdělení Evropy? My jsme měli holt tu smůlu, že jsme připadli Rusku! Doporučuji....stěžovat si na nejbližší lampárně! ;-D;-D;-D

0 8
možnosti

To jsme si Stando jako Povincie - Klemelského Říma za 41 let řádně odpracovali! To uznal i Spartakus Gorbačov a z otroctví nás svobodou vyvázal.Na Lampárně se nic nevyřeší. Co se děje, opět bažíte bojovat za Císaře z KGB v Koleseu, nebo sloužit v nějakém Narudlém paláci Patricům z KSČm? Proč ?, již jste Svoboden - Už nejste Otrok !! ... :-)

8 1
možnosti

Sakryš, to je ale zase úderný blog: "Tohle si skuteční čeští vlastenci nesmí nechat líbit, podlé jednání si nesmíme nechat líbit".

A co tedy navrhujete? Já rovnou navrhuji zaslat nótu s obsahem "Tatínek Vám vyhlásí válku", vyhlásíme Vám válku společně, devět knížectví." ;-D

1 9
možnosti

L16u28k66a91s 81F39i27k45r

4. 6. 2019 21:03

Jako rozumna odpoved by bylo odvolat Ceskeho velvyslance z Ruska ke konzultacim a vyhostit ruske diplomaty v poctu aby se srovnalo zastoupeni CR diplomatu v Rusku s poctem ruskych diplomat v CR - to by rusaky dost bolelo.

10 0
možnosti

Honzo Rusko lhalo, lže a vždy bude lhát...je to svo..č a čím dál od nich, tím líp...

12 0
možnosti

O Srpnu 1968 nemá smysl besedovat, ostudná katastrofa Komunistů. Konali lidu tak dobře, že jim bylo řečeno - Děkujeme, odejtěte. No a tak vojska přišla! Budování socialismu bude s tankem lepší - Opravdu komická tragedie ... !

S prostým vojákem je problém - Jde tam, kam byl vyslán. Opět sranda, mnozí ani nevěděli, kde jsou! Pouze věděli, že jdou bojovat s kontrarevolucí. Ruku na srdce, status Veterana pro něj z lidského hlediska i beru - Jde za tím bonus jeho přilepšení, budiž. Pokud ještě prozřel - tím lépe, (Bohužel, asi jich moc nebude) ...

Problém je, jako vždy s Kremlem! Ten vše organizuje a pak staví lidi proti lidem - národy proti národům. Již nemá prachy a sílu, dělá to tedy jinými prostředky. Přesto, Komunistům a Rudochům od Mauzolea děkuji a jsem vděčen. Nikdo více pro znemožnění myšlenky socialismu toho tolik neudělal! Dne 21.08.1968 zejména ! :-) .

9 0
možnosti
Foto

Ano, také se dobře bavil, když jsem četl: Lenine vstávej, Brežněv se zbláznil. Ale zpětně uznávám, že to bylo komplikovanější. Brežněv myslel geopoliticky, nikoliv komunisticky.

1 4
možnosti

Milý autore - proč by se vlastenci či "vlastenci" měli dělat co vy si myslíte, že dělá vlastenec??? Jiráskovi či Tylovi také vyčítáte, že málo bojovali za mezinárodní uznání bezpráví po Bílé hoře a místo toho se raději věnovali rozvinutí české kultury??? Mně osobně víc vadí řev muslimů, loučících se s ramadánem, než kecy jakýchkoli komunistů. Jako obvykle bojujete minulé války.

Kontrolní otázka - Okamura je nýmand, ale proč proti této ruské nehoráznosti neprotestuje EU???

3 1
možnosti
Foto

Kontrolní otázka: Pročpak asi Putin při otevření opravené velké mešity v Moskvě vůbec nezmínil mezi základy ruské státnosti křesťanskou Kyjevskou Rus, ale naopak mezi základy ruské státnosti jmenoval Zlatou hordu, Volžský chanát a kavkazské státy založené Mohamedovými současníky? A proč Putin tamtéž mluvil o islámu jako o mírumilovné a důležité součásti reality dnešního Ruska?

10 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,48
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz