Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P12e76t63r 89L34a81n90g38e67r

11. 6. 2019 10:06

Tak jistě. Vyjmenovat komunistické zločiny jste zvládl. Aby ne, když to sem tapetujete furt dokola a žádný postih za to nehrozí.

Ale ty "privatizační excesy" slibované v titulku a viníky jste si zbaběle netroufl rozebrat, protože ti komunisté, kteří privatizovali mají skutečnou současnou reálnou moc a před těmi máte stažené kalhoty "pane" Zieglere.

0 0
možnosti

P85e28t42r 87L78a45n96g11e19r

11. 6. 2019 10:08

Samozřejmě vás nikdo nenutí obout se do současných nešvarů, ale tak jak jste to napsal, to není nic jiného než obhajoba.

0 0
možnosti

Ale i na té privatizace měli obrovský podíl komunisté! Díky svým známostem z dob totality dostávali bez problémů výhodné úvěry (někdy i bezúročné!), které velké řadě případů ani nesplatili a za úvěr získané podniky vytunelovali! A odsouzeni nebyli, protože to byl údajně nepovedený investiční záměr!;-O

2 0
možnosti

R^

Dík za moudrá a pravdivá slova!

:-)

3 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma

Komunistické zlo, které neuznalo svoji vinu, se táhne dodnes naší společností jako jedovatý, smradlavý kouř.

7 1
možnosti

Dodám jen k tomu znárodnění. V r.1945 vyšel dekret, že soukromé továrny mohou existovat jen do 500 zaměstnanců. Tudíž všechny větší byly majitelům odebrány. Před parlamentními a komunálními volbami v květnu 1946 s tímto ustanovením KSČ souhlasila a občany přesvědčovala, že tak tomu u nás beze změny po volbách zůstane. Jenže když se blížily nové parlamentní volby a i komunální v květnu 1948, popularita KSČ znatelně poklesla. Proto došlo před těmi novými volbami k únorovému puči komunistů a ti už se postarali o další revoluční vývoj, který už známe všichni. I když tehdy slibovali soukromé podnikání továrníkům s počtem 50. zaměstnanců a zachování soukromých majetků všech živnostníků a rolníků před květnovými volbami 1948. No a pak ČSR nastoupila cestu budování socialismu.

5 0
možnosti

A33n58n91a 30Č86e72r81n20á

6. 6. 2019 21:04

Už je to dlouho, ale i tak. Kdo položil Poldi Kladno? Nebyl to Stehlík za StB? Nebo Škodu Plzeň? Nebyl to komunistický papaláš Soudek?

To jenom na doplnění, bylo jich víc, ale že si na to dnes komunisti "nevzpomenou"?

5 0
možnosti

Nemyslím si, paní Černá, že Stehlík či Soudek byli horliví stoupenci marxismu-leninismu. Prostě jen vycítili šanci být u koryta a tomu podřídili, co bylo potřeba. Ostatně zdaleka nebyli jediní...

1 0
možnosti
Foto

Privatizace nebyla divoká, ale řídila se zákonem č. 92 /1991 Sb a zákon se jmenovala Zákon o podmínkách převodu majetku na jiné osoby. Vypracovala jej legislativní rada vlády v čele s JUDr. Rychetským a schválilo ji Federální shromáždění většinou obou komor. Podepsal jej Havel. Dubček, Čalfa, Na rozdíl od Polska a Maďarska byla hromadná privatizace v Československu od začátku centralizovaným procesem, probíhajícím na základě privatizačních zákonů a pod vládní kontrolou. Její intenzivní příprava byla zahájena prakticky okamžitě po odstartování ekonomické reformy v roce 1991. Vláda si totiž uvědomovala, že po opuštění systému centrálního řízení není schopna státní podniky kontrolovat, a ty by byly buď "divoce" privatizovány jako v Polsku a Maďarsku, nebo by je jejich manažeři "tunelovaly" do vlastních firem. Kupónová privatizace umožnila každému občanovi získat "kousek" státního majetku a naložit s ním podle vlastního uvážení – ponechat si jej nebo jej prodat. Z celkového majetku v účetní hodnotě 780 miliard korun, který byl v ČR privatizován, bylo jen 333 miliard privatizováno kupónově. Význam kupónové privatizace byl však v něčem jiném – byla katalyzátorem celé privatizace a zásadně ji urychlila.

2 1
možnosti
Foto

Jenom je zajímavé, že tak dobře zařízená privatizace dovolila jenom a pouze Viktoru Koženému vyvést do zahraničí přinejmenším 20 miliard korun.

1 2
možnosti
Foto

To by tedy měli být potrestaní i generál Petr Pavel se senátorem Jaromírem Štětinou.

3 2
možnosti

Co Pavel se Stetinou privatizovali?

6 0
možnosti
Foto

ještě navíc platí, že ti komunisté, kteří znárodňovali, tak ti byli vyloučeni a vyškrtnuti po roce 1968. Typickým příkladem je Ota Šik. A paradoxně i Antonín Novotný.

1 2
možnosti

Když budeme takhle couvat do minulosti systémem - nebýt A, nemuselo by být B - tak dojdeme až k Mnichovu, ba dokonce před něj... Což je nesmysl. A pokud tedy beru pana Zieglera za slovo, je nutné si položit otázku, kde udělal soudruh Václav Havel chybu. Kontrolní otázky by měly znít - kdo ho prosadil na sklonku roku 1989 do funkce a on ji přijal a koho pověřil sestavením vlády, která ony privatizace provedla...

4 0
možnosti

Já bych řekl že dojdeme až k Marii Terezii. ;-D

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS