Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Socha je v majetku Prahy 6, a tudíž Prah 6 rozhodne, jak s ní naloží a co místo ní postaví. Nejsme ruská kolonie, proto do toho Rusové co kecat.

4 0
možnosti

A58n33n39a 89Č63e51r59n54á

6. 9. 2019 20:49

Žádný město v EU nemá sochu Koněva. Čechoslováci ji vztyčili až po okupaci Československa Sovětským svazem (v čele "bratrských" armád). Tak to asi nebude socha osvoboditele, ale okupanta.

8 0
možnosti
PK

Obávám se že problém je v rozdílném myšlení a vnímání konkrétních historických událostí obou stran a to bych ani nezesměšňoval ani nebagatelizoval. Jistá míra empatie není nikdy na škodu .....

1 0
možnosti
Foto

Hodně velká míra empatie by se zde čekala především od Rusů vůči lidem z naší země. Vzhledem k tomu, jak dlouho nás okupovali a jaké škody zde zanechali: škody morální, materiální a také v obrovské ̈zátěži znečištění přírody tam, kde přetrvávali déle se svojí technikou a zbrojními sklady, atd.

10 1
možnosti
MV

Rusové... Špatné zkušenosti z historie i současnosti (Krym). A pořád s jinými jednají nadřazene. mají to v nature - nas mnogo, my balsije... Už to ale naštěstí nemusíme snášet se skripenim zubů. Nechcete sochu Koněva do areálu ambasády? OK. Umístit do depozitáře a hotovo.

10 1
možnosti
Foto

Přesně tak. Špatné zkušenosti z historie: 1956 - agrese proti Maďarsku, 1968 - okupace Československa, 1979 - Agrese proti Afghánistánu a následný rozvrat země, z jehož důsledků se Afghánistán dosud nevzpamatoval. 1990 - 92 Válka v Podněstří. Opakované agrese proti Čečensku 1994-96 a 1999-2009 z čehož vyplynulo 300.000 povražděných čečenských obyvatel a okupace, která trvá dodnes. 2008 - Agrese proti Gruzínsku, která vedla k uchvácení Jižní Osetie a Abcházie. 2014 - Anšlus Krymu metodikou podobnou nacistickému anšlusu Rakouska. Agrese proti východní části Ukrajiny, kam odjeli ruští vojáci "na dovolenou" a jejich domovská kasárna jim velkoryse povolila vyjet si na ty vakácie v tancích, s dělostřelectvem a protiletadlovými raketami. Ta říše evidentně "potřebuje" plus-mínus každých deset let někoho přepadnout a zabrat jeho území! ;-(;-(;-(

7 0
možnosti
MK

Doufám, že nic dalšího starosta Prahy 6 už Rusákům nabízet nebude. Ze své funkce je zodpovědný pouze svým voličům a názor nějakého velvyslanectví ho vůbec nemusí zajímat.

A KSČM a SPD nezbude, než respektovat výsledky voleb (což velmi často vyžadují od jiných) a zamávat zločinnému maršálovi na rozloučenou.

7 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Prezident Beneš v r. 1946 vyznamenal Koněva, kdo tedy odmítá jeho pomník, tak jde proti Benešovi. Proč tak asi činí?

1 9
možnosti
PB

Prezident Masaryk ocenil řádem Bílého lva Benita Mussoliniho a Husák mj. také Mengistu Haile Mariama, zvaného etiopský řezník, odsouzeného poté na doživotí za zločiny proti lidskosti.

I když, popravdě, Mussoliniho socha by se mi v Paze líbila víc. Takové upřímné svědectví Zemanovo-Babišovské doby.

Mimochodem vy odmítáte Masaryka, nebo Mussoliniho?

https://www.lidovky.cz/domov/ceskoslovenske-statni-metaly-v-minulosti-ziskali-i-mussolini-s-arafatem.A101027_170942_ln_domov_spa

9 0
možnosti
Foto

Zajímavé, kolik lidí tu výměnu okupantů stále ještě nazývá osvobození.

Jenže - výsledkem osvobození musí být skutečná svoboda, nikoliv další totalita.

Osvoboditelé na osvobozovaných území nerabují, neznásilňují ženy, neodvlékají občany osvobozené země na Sibiř..

Výsledkem tohoto "osvobození" byl dlouholetý ekonomický a morální rozvrat země, který budeme pociťovat ještě dlouho..

17 3
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,48
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz