Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J89a90n 18R50i25c48h46t95e19r

29. 11. 2019 9:55

Ještě že tu máme odborníka na mezinárodní právo pana Zieglera, který věci, na rozdíl od desítek jiných, skutečných odborníků, rozumí:-)

Skromný dotaz: nakolik jste se kdy zabýval mezinárodním právem? Kde jste jej studoval?

0 0
možnosti
AV

A čo potom Krym pán Ziegler. To bolo tiež historicky ruským územím.

O Kijevskej Rusi ani nehovorím.

0 2
možnosti
PB

P55e78t48r 96B50u70r69i59a54n

21. 11. 2019 11:56

Kde pořád berete, že Krym je historicky ruské území?

Byl méně ruský, než my patřili pod Rakousko!

1 0
možnosti

Hluboce nesouhlasím s koncem článku. Polsko sice bojovalo na straně vítězů, ale vítězné mocnosti jen Polsko posunuly na západ. Rusko nikdy nevrátilo Polsku území, které anektovalo. Polské hranice byly blízko Minsku. Rozhodnutím Anglie, USA a Sovětského Svazu byly posunuty hranice Polska.

Ostatně tolik pranýřovaný odsun němců z pohraničí také rozhodly vítězné mocnosti. Celou mapu Evropy překopali tak, jak se to rusům hodilo.

1 0
možnosti
Foto

Fakt je ten, že Ukrajina by se o hodně zmenšila, kdyby se měla spravedlivě vyrovnat s Polskem, Československem a možná i Rumunskem.

0 0
možnosti
JS

Vyjádřil jste to přesně, souhlasím R^

4 0
možnosti
FL

Možná je špatně mezinárodní právo, které nepotrestá stát za jeho agresi. Ten to pak může zkoušet beztrestně třeba dokud nakonec nevyhraje. Taková anexe jeho území napadeným státem by pro agresora byl spravedlivý trest. Mohlo by se to uzákonit a opravit současný nedostatek

1 0
možnosti
DR

"Krok Američanů vítám, a doufám, že další země budou následovat."

Asi jako při uznání Jeruzaléma anebo legalizace okupace Golan, což byly další z amerických výkřiků, tam byla taky přímo velká fronta dalších zemí které je následovaly. Ale nic osobně, doufat samozřejmě můžete, ale to je tak všechno.

2 2
možnosti
JM

Plný souhlas, dávám karmu. Bohužel jsem přesvědčen, že ze zemí EU se k USA připojí málokterá, pokud vůbec nějaká. Byl bych rád, kdyby to byla naše republika, jenže naši politici jsou většinou obojetnici.

9 0
možnosti
KL

I já doufám, že se další země k USA připojí. Ocenila bych, kdyby se v tomto směru pochlapila třeba Česká republika...

10 0
možnosti
Foto

Jenom velmi těžko, přetěžko můžete KGB dát metál za založení OOP v r. 1965, pokud to bylo podle české Wikipedie takto: Palestine Liberation Organization (PLO)‎‎) je palestinská organizace seskupující několik palestinských odbojových skupin, majících za cíl vytvoření nezávislého sekulárního státu (avšak za odlišných strategií a taktiky), která byla založena Ligou arabských států na kongresu konaném v jordánském sektoru Jeruzaléma 2. června 1964

A navíc oficiálním cílem zahraniční politiky SSSR na rozdíl od OOP nebylo zničení státu Izrael.

1 3
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,48
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz