Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Zieglere,

jako obvykle jste to ve svém obvyklém zanícení pořádně přehnal. Titulek vašeho blogu vyznívá, že jsou na východní Ukrajině "brutálně utlačováni" VŠICHNI KŘESŤANÉ.

Pak se ovšem nabízí otázka, kým jsou utlačování: bezvěrci, mohamedány, budhisty, příslušníky nějaké neznámé sekty?

Nebo vám ve vašem zápalu nedocvaklo, že i příslušníci pravoslavné církví všech možných odnoží jsou také křesťané?

Jako obvykle se u vás objektivní pravdy nedobereme.

Ta je zcela prostá: Na východní Ukrajině je utlačována velm minoritní část určitých "NEREgISTROVANÝCH" křesťanů státními orgány, které jsou převážně vytvářeny z jiných křesťanů, pravděpodobně pravoslavných. Obecně platí, že příslušníkům neregistrovaných církví nikde moc růže nerostou a často jsou považovány za sekty, bez ohledu na důvod proč nejsou registrovány.

Citáty z vašich odkazů hovoří a všechno:

„Naše sbory zejí prázdnotou. Členové církve se scházejí po domech, ale ne víc než čtyři lidi,“ „Naši pastoři hladoví po společenství. Cítí se velmi izolovaní,“

Takže shrnuto: Na východní Ukrajině majoritní registrovaní KŘESŤANÉ brání v činnosti malé skupince minoritních KŘESŤANŮ. A jak to vypadá tak se tu někdo snaží udělat z prdu kuličku

2 3
možnosti

Baptisté nejsou sekta, ale velmi slušná nekonfliktní protestantská církev, která nemá v normální zemi problémy s registrací. A i neregistrované církve v Česku nejsou státem perzekuované. Tečka.

1 0
možnosti

Potláčať katolíkov je Ruská tradícia, aj na západe Ukrajiny Rusko v roku 1991 začalo potláčať rusínske gréckokatolícke náboženstvo.

"Nadmernú aktivitu začala vyvíjať podkarpatská pravoslávna cirkev Moskovského patriarchátu. Urýchlene stavala v mestách s pomocou Moskvy gigantické kostoly v ruskom štýle, v dedinách zase menšie, akoby chcela povedať: Tu sme a tu zostaneme! Takéto „katedrály“ zmenili tradičnú stredoeurópsku architektonickú siluetu podkarpatských miest. Ako huby po daždi vznikali pravoslávne kláštory, ktorých je dnes v kraji takmer sto!"

https://zurnal.pravda.sk/esej/clanok/457649-tazke-prebudzanie-rusinov-v-novom-state-v-nezavislej-ukrajine/

2 1
možnosti
Foto

R^ Karma. Je to smutné. A divně to navazuje na praktiky, které uplatňovala na ukrajinském území brutální sovětská nadvláda.

7 0
možnosti

Kľudne sa to dá napísať

... na ukrajinskom území brutálna sovietska nadvláda spravovaná Rusmi.

0 0
možnosti

A že vy tady brutálně svým plamenným blábolením na všelijaká nesmyslná témata brutálně zabíráte mediální prostor který, ač se vám to nezdá není nekonečný jako vesmír a neustále obtěžujete a rozptylujete čtenáře zdejší rubriky, kteří by si místo vašeho plácání mohli přečíst mnohem zajímavější a přínosnější témata.

Ještě, že zdejší rubrika není povinná, a bohužel má úroveň podobnou tématům vyskytujícím se v článcích presentovaných na stránkách i-Premium.

0 15
možnosti
Foto

No to je blábol. A proč to tady čtete?

10 0
možnosti

Zapomněl jsi říci, že podle Hlasu mučedníků, Lumen de Lumine , Fox News, Konzervativních novin atd, jsou dnes křesťané nejdiskriminovatelnější náboženskou skupinou v zemích EU, ne v zemích islámu. Sice nejvíce vražd křesťanů na světě mají islámské země a Indie společně s Čínou a Severní Koreí, ale Evropa ponižuje křesťany v jejich projevu více než Egypt a nerespektuje, na rozdíl od muslimů a dalších náboženských menšin, jejich náboženské přesvědčení.

4 0
možnosti

O problémech křesťanů a jejich napadání na Západě jsem Martine psal už dříve. Nemám rád argumenty ve stylu vy zase vraždíte černochy. To, že v Luhansku jsou křesťanům zakazovány bohoslužby, to na Západě fakt není.

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS