Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Karma. Jen bych dodal, že viníky oné nešťastné české fáze třicetileté války nebyli jen čeští stavové, ale i agilní protireformační jezuité na habsburském dvoře.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavá postava, jakýsi Miroslav Kalousek první republiky

0 5
možnosti
JM

Asi jste o tomto historikovi četl právě teď poprvé, nebo ... ? Svým příspěvkem jste dobrovolně v offsidu pro běžnou diskusi.

5 0
možnosti

R^

Díky za věcný souhrn!

:-)

2 1
možnosti
JT

J64i46r73i 77T79i69c71h11y

26. 4. 2020 16:04

Takze jiz z toho, co jste popsal, by se dalo usoudit, Ze Pekar byl rozhodne vyznamny, ale take bez pochyby shledavany rozporuplny.

0 0
možnosti
MB

Každý významný - viditelný je rozporuplný. Pak ovšem zapracuje ta významná veličina - Čas ! Pojenou, bývalé významní - Jsou naprosto nevýznamní. Ti skuteční servávají. Možno je dusit, mýtit - zbytečné. Ta skutečná realita odkazu, se proklube sama - dílo Josefa Pekaře. . U některých se zase objeví poznámka, že vládli v epoše Karla Gotta. Jó a poznámka, že to pekli docela dobře ... :-)

1 1
možnosti
MB

Jane, blahopřeji Vám, k mimořádně zdařilému blogu ! Co by slovutný historik, pan Pekař psal o dnešku, to věru netuším. Opět by byl asi nekompromisně odhalen jako přisluhovač ! Zřejmě by se ocitl někde - „Tam vlevo dole, vole“ - (Nápověda pro sečtělé a vševědné, hradní hledače) ... :-)

8 0
možnosti
Foto

Dobře napsané přípomenutí vynikajícího historika. R^

5 0
možnosti
PH

První karma pro Vás.R^

1 0
možnosti
JM

Jo, jo. Byl to Pan historik. Chtěl být za každou cenu objektivní, proto měl dost nepřátel napříč společností i politickým spektrem.

5 0
možnosti
PL

P86e43t95r 62L46o94r89e21n70c

26. 4. 2020 14:35

Tak mi bylo na VŠ jaksi stydno před našimi kolegy z NDR, když nám čeští profesoři přednášeli o Husitském revolučním hnutí, 300leté porobě, Rakousko-Uherské (sic!) okupaci, všech těch českých prvovynálezcích všeho..., BEDŘICHOVI Engelsovi atd.

Pokukoval jsem po Elke, Marcusovi a Franzovi ve vedlejších lavicích - měli kamenné obličeje, jako že nic neslyší, nebo jako že je to samozřejmě pravda pravdoucí, nejpozději od května 45 přece i u nich;-)

1 2
možnosti
JM

Tak zrovna v případě NDR bych se moc nestyděl. Za války nestříleli do vzduchu :-). Také jejich role v roce 1968 nic moc. Předtím byla značná část NDR bývalé Prusko, které nám právě štěstí nepřineslo. Studenti z NDR by právě nám neměli moc co vyčítat.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz