Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P15e86t49r 51B22u98r62i17a46n

30. 4. 2020 23:26

R^ opět trefa do černého.

Běžného občana zajímalo na počátku krize jediné: nedostanu výpověď? Už vláda garantovala naše mzdy? A dostane nějakou náhradu i moje manželka? A když to všechno proběhlo number one, pokračovalo to: cože, z mých daní platit náhrady nějakým živnostníkům? Nikdy! Stát není zaopatřovací ústav!

0 0
možnosti

V současné době někde zaparkovat autem je problém. Ne každý je plně mobilní, ne každý má průkazku invalidy. Mě vadí, že parkoviště u turistické zajímavosti (restaurace) stojí často stejně jako prohlídka té zajímavosti (jako oběd v restauraci), přičemž na parkovišti není průvodce a rozdíl mezi parkovištěm a turistickou zajímavostí je zjevný.

Návrh řešení: Pokud se chtějí přitáhnout turisté, je potřeba vyřešit parkování. V době karantény se někde zrušili poplatky za parkování, tak tím bych rozvoj turismu začal. A určitě dávat slevy na parkovném, pokud je osádka 64+.

2 0
možnosti

Stát nemůže za to, že se ve světě objevila koronavirová pandemie. Dle mého názoru tedy nelze automaticky požadovat odškodnění za opatření, která stát musel provést za účelem ochrany zdraví obyvatel.

Vláda se snaží pomáhat, ale je jasné, že nemůže nahradit všechny škody, které situace s koronavirem přinesla - stát může pomáhat jen do té míry, do jaké má zdroje.

2 0
možnosti

P36e61t93r 44B14u66r70i24a16n

30. 4. 2020 23:28

Ale dosypání do korýtka zaměstnancům, nájemníkům a dlužníkům bylo fajn, ne? U živnostníků, kteří byli opravdu postiženi, už musíme brzdit.

0 0
možnosti

A pokud jde o turistický ruch ..trochu se těm menším podnikatelům musí pomoci ..a trochu nechat působit přirozený tržní tlak. Nelze "v nové době" sanovat veškeré ztráty a uměle udržet tuto branži při životě v rozsahu předkoronavirové doby.

Prostě v dohledné době bude muset tento obor projít určitou tranformací. Mně se zdá, že si to vláda uvědomuje.. že se snaží pomoci, aby tito živnostníci nepadli rovnou vysloveně na ústa ..ale aby tržní prostředí vyprofilovalo toto podnikání do životaschopné podoby. A to holt předpokládá určitý tlak. Jistě se ta státní pomoc bude průběžně měnit podle aktuální potřeby a situace na základě vyhodnocení různých dopadů. To je prostě nezbytnost jakéhokoli řízení.

Ale vy budete mít dostatek příležitostí k jedovatým výpadům, že nekompetentní vláda neustále něco mění, vytváří chaos, neví kudy kam, pouze populisticky reaguje či bezmocně opisuje od opozice. ;-)

1 1
možnosti

P93e25t43r 14B40u68r32i64a61n

30. 4. 2020 23:33

Je zajímavé, že ten zdravý tržní tlak nevytvořila vláda taky u zaměstnanců, nájemníků a dlužníků.

Rád bych se pobavil nad nařízením vlády, že zaměstnavatel může odložit výplatu tří mezd až na leden 2021. To by byl ten správný tlak, panečku. To by bylo lajků od takových, kteří tvrdí, že pandemii si nikdo nevymyslel a všichni musíme nést holt důsledky.

Ale ten pročistěnej vzduch potom. Jak by si proletariát vážil práce a jak by mu šlo v kolbenkách všechno krásně od ruky.

0 0
možnosti

Samozřejmě mě nejprve napadla reakce "PROČ LŽETE?". Ale natolik již chápu, že vy vlastně nelžete ..že jen hlásáte svoje dojmy založené na účelové slepotě vaší názorové skupiny, resp. bubliny..

Musím se smát, když u někoho "zaznamenáváte pouze jedovaté výpady"..;-D Vždyť vaše blogy jsou založeny na jedovatých výpadech (jsou země a jména vůči nimž se se vymezujete pouze formou jedovatých výpadů)..a ztotožňujete se pouze s těmi, kdo se vyjadřují stejně. Něco by se dalo vysvětlit odlišným názorem ..ale u vás jde o apriori jedovaté výpady (ať by bylo něco vašimi "protivníky" řečeno nebo uděláno tak nebo tak ..prostě vždycky špatně, zákeřně a prospěchářsky..

To, co bych třeba já považoval za evidentní lež je to, že vaši ideoví protivníci (Okamura, VKM) se nezajímají o problémy obyčejných lidí a neupozorňují na ně. No, to je právě ta vaše účelová slepota. Vždyť se stačí podívat na stránky těchto stran:

https://www.volimtrikoloru.cz/archiv/trikolora-spustila-kampan-na-podporu-ceskych-zivnostniku

https://www.spd.cz/novinky/8303-tomio-okamura-tento-tyden-podalo-spd-dalsi-tri-nove-navrhy-na-podporu-zivnostniku-a-malych-a-strednich-firem-postizenym-stavem-nouze-a-navrh-na-podporu-dobrovolnych-hasicu-pracujicich-v-prvni-linii

Nechci tady rozpoutat diskuzi o tom, že zatímco jedni to myslí naprosto upřímně, druzí jsou jen pouzí populisté ..v tom jste jistě kovaný. Jen bych vám doporučil se trochu chytnout na nos;-)

2 1
možnosti
Foto

Rozmach cestovního ruchu bohužel místy dosahuje až obludných rozměrů. Mj. zrovna v tom Českém Krumlově. Dojde-li k útlumu, bude to jedině dobře.

1 1
možnosti

Upoutal mě Váš titulek. Podnikatel podniká, pokud vznikne problém, od toho je vláda, aby problém vyřešila. To nemá chybu.

6 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 3
možnosti
Foto

Platí jedno zákl. pravidlo. ,,Není zákazník, není kšeft". A ZÁKAZNÍKY, TUDÍŽ ANI KŠEFT, NEMŮŽE ZAJISTIT,ani nahrazovat ŽÁDNÁ VLÁDA. Těch pár tuzemských to nevytrhne, a ti zahraniční mají také jiné starosti, jakož i problémy. A tak nezbývá, než si utáhnout opasky a z lecčeho slevit. Je zde krize, kterou onen virus toliko poněkud urychlil. A to všem, nikoli jen někomu;-)

11 0
možnosti

P69e96t57r 95D72r17a55p91a56l

29. 4. 2020 12:54

no, tak chtít, aby podnikatelé byli odškoděni stejně jako v německu je fajn. já bych zase chtěl, aby ti podnikatelé jako v tom německu platili mzdy

10 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 5
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,67
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz