Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P37a12v96e70l 83K64h92a42i65l

12. 5. 2020 19:26

Generál Kutlvašr má pomník na cyklostezce ve Škroupově ulici v Chomutově, je u něj i lavička a fotografii pomníku najdete na mapy.cz zde:

https://mapy.cz/turisticka?x=13.4057950&y=50.4639595&z=16&source=base&id=2239670

1 0
možnosti
DS

Děkuji mockrát, přiznávám, že se až nyní dovzdělávám :-)

0 0
možnosti
JK

Dobrý den, ulice je po něm pojmenována na Černém Mostě. Celé sídliště má ulice nazvané na počest letců a vojaku z druhé světové války. A velmi pekny blog, díky!

2 0
možnosti
JZ

Děkuji za upřesnění, mám vekou radost. :-)

1 0
možnosti
BH

Pomník jistě, ale v jeho ulici bych mít adresu nechtěla:-/;-)

0 0
možnosti
VR

Případ generála je známý a do značné míry charakterizuje chování komunistů, kteří dokázali skutečné hrdiny poslat na dlouhá léta do svých koncentráků a řadu jich i popravit. O jejich zničených rodinách ani nemluvě. Méně známé jsou už případy, které se odehrávaly na malých městech či obcích. Znám případ z naší obce, kde kolaborant, který zde působil jako řídící učitel a ještě v květnu ve škole ukrýval svého německého švagra - dozorce ze zajateckého tábora. Krátce nato se stal nejen členem KSČ, ale i předsedou místní organizace a jako takový si vyřizoval účty s těmi kteříé o jeho chování za války věděli.

11 0
možnosti
Foto

A ti komunisté poslali ty hrdiny do vězení a pod. za hrdinství, nebo za ilegalitu?

0 6
možnosti
PB

Karma. A to ještě budou komunisté a jejich lokajové vyřvávat něco o tom, že socha Koněva je posvátná, protože je to symbol osvobození. A kdo ji odstraní, ten přepisuje dějiny a velebí fašismus. Odporné.

14 0
možnosti
Foto

Z dnešního pohledu jde samozřejmě o umělecké ztvárnění základní ideje filmu Kdyby tisíc klarinetů. Co máte proti Menclovi?

0 8
možnosti
MB

Celý spor o Koněva či o pomník vlasovcům není nic jiného než důsledek přetrvávající indoktrinace velké části národa sovětskou interpretací historie. Ani nevadí, že Stalin po dva roky válčil po boku Hitlera jako jeho spojenec. Zápas Čechů o Prahu nemá v historii druhé světové války a osvobozování hlavních měst obdobu. Je tedy potřeba to řádně zamaskovat ! Nebohý generál pak jako hlídač, letci RAF do basy. To je přece logické, nechť žije SSSR ! Vlasovci jsou jako Bakala - Hyeny, to je jasné přece ... :-)

8 0
možnosti
Foto

Až mi najdete nějakého československého současníka kromě Clementise, který by se ostře vymezil už tehdy proti Paktu R.-M. tak mi začne také vadit tzv.. dvouleté válčení bok po boku Stalina a Hitlera, které se tedy omezilo na jednu společnou vojenskou přehlídku.

No a my se také Rusům mícháme do jejich interpretace historie, také jsme dosti hlasitě vymezovali proti udělení statutu válečného veterána účastníkům vstupu sovětské armády na naše území v rámci bratrské pomoci za zachránu tehdejších pozic některých komunistů.

Takže bychom si měli začít zametat před vlastním prahem.

0 9
možnosti
KL

..oni posílali.. oni zakázali... oni udělali... Kdo oni? Vy jste tady všichni starsi, kdo byli ti " oni", vy, vaši rodiče, vás děda? Někdo musel být " oni", stejně jako u estebaku...Jenomze "oni" se dnes nehodí...

1 4
možnosti
JL

Kdo Vam rekl, ze se to dneska nehodi, jen otevrte oci. Podle zasady ryba smrdi od hlavy, tady mate hlavni vinniky: Prazident justicni vrah K. Gottwald, predseda vlady Zapotona-lhar "nase mena je pevna (cerven 1953), Min. vnitra- figura nejodpornejs V. Nosek, ten zaplnil kriminaly politickymi vezni, velitel pohranicni straze Hlavacka, zodpovedny za ostnate draty na hranicich pod vysokym napetim. Je jich tisice a tisice rudych vrahu.

8 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Velká karma. I když toto téma je opravdu smutné. Osudy našich skutečných hrdinů odboje proti nacizmu byla nedlouho po válce, za vlády komunistů strašlivé. Neuškodí připomenout, že komunisté měli na počátku války přímo od Kominterny zakázán protinacistický odboj a až později "prohlédli", když nacisté přepadli Stalinovu říši.

Naši "osvoboditelé" nebyli skutečnými osvoboditeli. Byli jen a jen novými zotročiteli. Z podstaty věci je osvoboditel jenom ten, kdo dopřeje svobodu. Kdo svobodu nedopřeje a namísto toho přinese porobu, lež, zlo a násilí, žádným osvoboditelem není. Komunisté zcela otevřeně kolaborovali s našimi zotročiteli. A lidé, kteří zažili jak nacistické, tak i komunistické vězení, často říkali, že komunističtí pohůnci se chovali ještě bestiálněji, než nacisté.

10 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,51
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz