Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nikdo nedrtí Araby krutými sankcemi. Za problémy na arabských územích Izraele jsou především zodpovědni zkorumpovaní arabští vůdcové, kteří masivně rozkrádají mezinárodní pomoc.

4 1
možnosti
Foto

Ano, ale ti vůdcové to mohou dělat jen díky štědré podpoře EU, a OSN a dalších mezinárodních spolků, a také lidí jako už zde zmíněná Natalie Portman

2 1
možnosti

Jen pro vyváženost:

Natalie Portman: Izrael vznikl přesně před 70 lety jako útočiště pro uprchlíky, kteří utekli před holokaustem. „Ale hrozné chování k těm, kteří trpí kvůli současným krutostem, se neshoduje s mými židovskými hodnotami. Právě proto, že mi na Izraeli záleží, se musím postavit násilí, korupci, nerovnosti a zneužívání moci,“ napsala izraelská rodačka na Instagramu

1 5
možnosti

Portmanová není jediná, které se současná izraelská politika nelíbí, připomíná server Times of Israel. Značná část americké židovské komunity v posledních letech nesouhlasí s postoji pravicového kabinetu premiéra Netanjahua v otázkách izraelsko-palestinského konfliktu

0 1
možnosti

Izrael zajišťuje Arabům vyšší životní úroveň, než okolní arabské země.

6 1
možnosti

A pointa je jaká?

A není to náhodou tím, že životní úroveň je obecně v Izraeli na vyšší úrovni než v okolních zemích? Asiaté ve Švýcarsku se mají lépe než v asijských zemích :-)

0 4
možnosti
Foto

Palestinci by mohli klidně žít s Izraelci. Na území státu Izrael žije 20% arabského obyvatelstva (zhruba 1,5 milionu), kteří mají stejná práva s izraelskými Židy. Kdo však společně s Izraelci žít nechce, tomu je k dispozici rovnocenná, dokonce třikrát větší země na druhém břehu Jordánu, není tedy třeba „zahánět Izraelce do moře“, aby Palestinci získali životní prostor, Palestinci mají na výběr, pokud se týká jejich vlasti, Izrael však jinou volbu nemá. Izrael je jednou z nejotevřenějších společností, celou jednu čtvrtinu izraelského státu tvoří občané nežidovského původu. Arabové v Izraeli mají stejná práva, včetně hlasovacího. Stát Izrael je jednou z mála zemí, kde mohou volit i arabské ženy. Ve 120členném Knessetu mají arabské strany 10 křesel. Velvyslanec Izraele ve Finsku je arabského původuv Turecku je to muslimka. Arabština je uznána jako úřední jazk. Roku 2002 rozhodl izraelský soud, že vláda nemůže přidělovat pozemky na základě etnického či náboženského původu. Arabové mají stejné možnosti získat vedoucí pozice v zemědělských, průmyslových podnicích či ve službách. Arabští studenti mají volný přístup na střední a vysoké školy, tisíce Palestinců jsou zaměstnány v Izraeli.

9 1
možnosti

Mohli by klidně žít s Izraelci? Palestinci mají na výběr kde mohou žít??

Každý ví, že izrael dlouhodobě upírá arabským uprchlíkům právo na návrat. Co to píšete za lži?

Arabština byla v Izraeli před dvěma lety suspendována, už je pouze jazykem se zvláštním statutem.

Srovnáváte práva na papíře, ale realitu neznáte.

Patrně jste v Izraeli nikdy nebyl, jen papouškujete nějakou starou izraelskou propagandu

1 9
možnosti

Dobrý den, pro vyváženost článků by bylo dobré také uvést, že sice někteří arabové by byli ochotni přijmout anexi, ale také, že mnozí Izraelci jsou proti anexi. A je třeba také dodat, že těch Izraelců, kteří jsou proti, je mnohem více, než vámi zmiňovaných arabů. Mnoho semitů je dokonce i antisionisty. To jistě víte, tak proč píšete tak jednostranně?

To, že si palestinci vydělají v Izraeli více je zřejmé, Čech si vydělá v Německu také násobně více. To ale přeci neznamená, že nás má Německo anektovat, nebo ano? Vaše u váhy jsou opravdu podivné a připadá mi, že máte na Izrael jiný metr než na ostatní.

1 5
možnosti
Foto

Izrael přepojením Samaří a Judei, bude anektovat území jakého státu ???

6 0
možnosti
Foto

Mám podobnou zkušenost s místními Araby. U mne to byl recepční hotelu, který živil početnou rodinu v pásmu Gaza.

Celý ten slavný odboj dělá partička magorů, kterým není proti mysli posílat mladé vymaštěné kluky proti vojákům IDF, kteří mají hromady peněz od pomatených dobráků z EU, jimž stačí natočit nějaké peprné video s plačícími dětmi. Myslím si, že všude na světě převažují ti, kteří chtějí žít normálně, kteří nepotřebují v rámci jakékoliv ideologie jít zabíjet ty druhé.

Karma

5 1
možnosti
Foto

Kdo tu je pokažený hardisk:

proti vojákům IDF, kteří mají hromady peněz od pomatených dobráků z EU.

ALE věcnou poznámku: Co když si ti Palestinci myslí, že normální život mohou žít toliko ve svobodě?

1 4
možnosti
Foto

Tak proč se Izrael nevyvolá celostátní referendum, které by něco sdělilo o souhlasu obyvatel Palestiny (jako celku) se zvětšením územní rozlohy Státu Izrael?

1 3
možnosti

Předpokládám, že po stejném celostátním referendu jste volal i v případě Krymu a Donbasu.

5 1
možnosti

P11e80t20r 62B25u27r55i71a19n

21. 5. 2020 23:45

Jasná karma, výborně se všimnutí tématu mimo hlavní proud.

3 1
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,51
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz