Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

"Teherán také podporuje teroristické útoky proti Izraeli, jehož důsledkem bývají též mrtví civilisté včetně žen a dětí. "

Ano, to jsme viděli zrovna třeba nyní 22.ledna v noci, kdy po izraelském raketovém útoku na zlé íránce z libanonského Tripolisu na město Hamá zůstali na místě 4 mrtví (dvě děti a jejich rodiče) a 4 zranění.

Nemají si vzájemně vůbec co vyčítat.

0 2
možnosti
JZ

Izrael nehlásá zničení Íránu, opačně tak tomu je.

2 0
možnosti
JZ

Ázerbájdžánu dodává zbraně i Rusko. Izrael by byl hloupý, kdyby s nim přestal obchodovat. :-)

2 0
možnosti
EH

Pokud je hledání židovského spiknutí u vlastní mizérie antisemitismus, co je pak opovrhování chudými nebo starými jenom proto, že volí jinak? Někdy je dobré povznést se nad rasy, protože nenávist je všude kolem nás a často v nás.

Zdejší horliví bijci antisemitů jsou v diskuzích velmi aktivní nálepkáři všech z opačného názorového spektra.

1 2
možnosti
Foto

Kdo do Tebe kamenem, Ty do něho chlebem. Myslím, že dnes, v den tak svatecni pro celý Židovský stát by měl režim, jako gesto dobre vůle, propustit některé palestinské trestance, nesmyslné vězněne v tamnich kriminalech. Pak bude možné začít znova a od piky budovat dobre vztahy se všemi sousedy, svět by to jiste uvítal R^

0 9
možnosti
PB

P50e90t28r 53B95u95r20i30a33n

28. 1. 2021 15:19

Panebože...tohle snad není ani možný...

2 0
možnosti
JR

J13a11n 57R14á84ž

27. 1. 2021 15:59

V jakékoliv společnosti něco znamenají lidé, kteří nečeho dosáhli a ve finále je úplně jedno z jakého sociálního okruhu pocházejí, či byli nebo nebyli úplně čestní. Schopnější obvykle jsou i více bohatí a to vždy bylo a vždy bude předmětem závisti. A historie potvrzuje, že v obtížných dobách se Židé umí dobře orientovat a dovedou využít velmi dobře příležitostí, které i těžké doby přinášejí. V Německu ve dvacátých letech byly miliony Němců naprosto zbídačelých, ze své situace, jež se jevila jako bezvýchodná i frustrovaní a na druhé straně hodně německých Židů v té době velmi zbohatlo. No a pak stačilo frustraci většinové společnosti "správně" nasměrovat.

3 1
možnosti
Foto

Ano, tohle přesně tvrdil Hitler. Je vidět, že ta lež dál žije. Bohatých Židů v Německu bylo tolik, že byste je na prstech jedné ruky spočítal. Pokud byli bohatí byli to vždy filantropové podporující charitu, podporující kulturu, jako byli Rothschildové, kteří významně přispěli industrializaci Evropy a financovali mimo jiné železnice nebo stavbu Suezského kanálu.

2 0
možnosti
Foto

Averze vůči židům měla racionální kořeny. Za první bych pokládal princip "bílé vrány". Záměrně se chtěli odlišit od majoritní společnosti a to primitivové nesnášejí. Sám jsem to zažil v šedesátých letech a i když ne v takové míře, stačil k tomu účes ala "Mánička". Ve středověku se razila zásada, že půjčit na úroky je pro křesťana hřích a tak židé byli hlavním zdrojem úvěrů, často doslovně na nekřesťanský úrok. Bývali mnohem bohatší a také chytřejší a mazanější než "domorodci" a to se neodpouští. Dnes je společnost natolik rozmanitá, že nějaká jarmulka se mezi tím ztratí. Lidé si od židů už nepůjčují, protože na hůl je vezme i křesťan nebo ateista. Nečestně zbohatnutých je dnes mezi dnešními miliardáři dost a jak je znát z volebních preferencí ANO, lidem to nevadí. Proto bych nevěřil vašemu tvrzení, že by se dal antisemitismus probudit k zvrhlostem, kterými se dříve projevoval.

3 3
možnosti
ZD

Nežil jsem v té době, ale "racionální kořeny" i v jiných oborech znám z vyprávění. Židé, jak píšete chytřejší a mazanější, obsadili zdravotnictví a advokacii. A tak byla naštvanost ostatních obyvatel dlouho živnou půdou pro toleranci toho, co se dělo v Německu. S averzí se primárně nikdo nerodí, ta se získává v průběhu života. Včelička si sbírá na med - jiní na pysk. Tím ale pochopitelně nejde omlouvat historická tragédie.

1 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz