Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zieglere, dej si rohlík. Meleš kraviny z hladu!

1 0
možnosti
Foto

Nerozumím. Pokud neprosperuji, nemam zisk, tak dan z prijmu je nulova, pripadne mi stat vraci preplatek ze zaloh. Nebo jsem neco nepochopil ? Stanuruv navrh nic neresi ....

6 3
možnosti

Pokud neprosperujete VLASTNÍ VINOU.

2 1
možnosti

Babišova vláda si koleduje o velký průšvih.Nikdo nechce chaotické uvolňování,ale zatím jediné,co vláda dělá,je to,že ničí ekonomiku a kulturu.

7 3
možnosti

Máme tady covid,teď sem leze ta anglická varianta a brzo sem přijde jihoafrická mutace tak mě řekněte co udělat aby zdravotnictví a sociální služby nezkolabovalo? Co udělat aby nezkolaboval průmysl a nebyla nezaměstnanost cca.25% a víc?Co udělat aby nepadla parlamentní demokracie ?

2 0
možnosti

V Březnu loňského roku představitelé většiny států světa se shoduje že jsme ve válce a to válce totální jde o zachovaní demokracií a jejich principu. Bylo řečeno že tato válka nás bude stát spoustu peněz, zdraví a životy občanů. Cena za boj z covidem je stále ještě nízká a peníze cenu nevyjadřuji. Mnohem horší by bylo kdyby třeba restaurace skončila že umřely všichni co ji provozovali. Státu peníze došly a její povinnost udržet příjmy celé společnosti v úrovní průměrného platu a udržet koupěschopnost se ji daří velice dobře. Příkladem, lidstvo ani jednotlivé státy k přežití restaurace a spoustu dalších nevýrobních oborů nepotřebuji. Potřebují aby jela výroba, distribuce, služby které zajištuji základní potřeby společnosti výzkum ve všech oborech.

3 1
možnosti

5-6% příjmů státu je z gastronomie a navazujících odvětvích... myslím,že by se každý z makroekonomického pohledu rozhodoval stejně jako vláda naše i všech ostatních zemí.[>-]EU

0 1
možnosti

Z gastronomie má stát prd.

Číňany vyhnal Hřib s Vystrčilem a ostatní turisté si netroufnou do tak zamořené země odcestovat.

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

Karma, estébácký udavač Babiš od svého nástupu do funkce premiéra vede vyhlazovací válku proti podnikatelům a živnostníkům. Hned na začátku "pandemie čínské chřipky" jsem psala, že boj proti ní Babiš v této válce vyuzije-zneužije. Bohužel, jsem se nemýlila.

12 2
možnosti

Tak Babiš to má patrně "za pár" - ale mohla byste mi vysvětlit - proč by Babiš měl likvidovat kadeřnici, elektrikáře, zedníka či majitele malého papírnictví? Naopak - teď jim leze do .... paušálem - za cca 5 tisíc měsíčně a máte pokoj. Sice malý důchod, žádné odpočty - ale proboha co to je 5 táců. Já bych do toho šel hned. Pekárny - i takové Cvrčovice (u Kladna) jsou u nás s chlebem všude, i v řetězcích, Penam nePenam. Ale chleba musí zpívat.:-)

1 0
možnosti

Tohle jsou jen populistická prohlášení. U dlouhodobější podpory podnikatelů se bavíme o částkách v desítkách až jednotek stovek miliard, nějaká 1,5 mld. převedená z rozpočtu na kanál to absolutně nevytrhne. Takže to znamená samozřejmě další obrovské zářezy do státního rozpočtu. Nechápu, jak ODS může mluvit o "rozumném" řešení. Naopak oni budou vzápětí první, kdo bude vládu za případné obrovské deficity kritizovat.

A podnikatelům už nejde jen o kompenzace nákladů, ale volají i po proplácených ziscích. Včera byly rozhovory s provozovateli zimních středisek a vleků a jim nějaké kompenzace nákladů nestačí, protože potřebují za zimu vydělat na celý rok. A takových je spousta.

Podobně jako se občas volá po tom, že kvůli ochraně zdraví nelze ruinovat ekonomiku, tak by mělo také platit, že nelze ruinovat státní rozpočet kvůli ochraně části podnikatelů. Smutné, ale bohužel je to tak...

8 2
možnosti

Však no, 300 mld. schodek je u schválený, + 1,5 mld. za kanál a na jeden rok b to mohlo stačit.

0 0
možnosti

Problémy se netýkají jen podnikatelů v turistickém ruchu. Ale i na ně navázaných služeb. Taková hospoda potřebuje suroviny, nádobí, vodu, elektřinu a plyn, pojistky, ubrusy, čistírny, ostrahu atd. A všechny tyto firmy zaměstnávají další lidi, kteří jsou bez práce. A ti bez práce jsou i bez peněz, takže nedávají vydělávat dalším a dalším lidem. Stala se z toho nezastavitelná tsunami.

15 0
možnosti

Pod to, že je to už řetězová reakce se klidně podepíšu. Jsem OSVČ od r. 1992 a příjmy za rok 2020 jsem měl historicky nejnižší vůbec. V podstatě mne to dotlačilo k žádosti o předčasný důchod, protože nepodnikám v aktuálně zavřeném oboru ani nejsem většinově přímý dodavatel, takže nemám nárok na nic. Ale moji hlavní zákazníci už zavřeným oborům dodávají. A jestliže jim klesly příjmy o 20 - 50 % (takže nemají nárok na žádné kompenzace, maximálně na udržení zaměstnanců), logicky osekali všechny v daný okamžik zbytné výdaje. Zakázky se pozastavily, nové nepřišly. Je to PODSTATNĚ horší než na konci devadesátek nebo v období 2008 až12.

6 0
možnosti

Spoléhat se na stát je velká chyba.

Já za celou dobu požádal akorát o ošetřovné pro OSVČ za měsíc říjen (bylo to něco kolem 4 tisíc korun). Z ministerstva mě vyzvali, abych "doložil existenci dítěte". Stát si to zřejmě neumí ve svých vlastních evidencích ověřit sám, asi nejsou lidi. Tak jsem poslal požadovanou kopii rodného listu, a... nic. Pak už se nikdo neozval, na dotaz nereagovali, peníze nepřišly. Já se bez nich samozřejmě obejdu, ale jestli takhle vypadají i další podpůrné programy, tak by mě zajímalo, kde těch 380 miliard skončilo nebo skončí.

4 0
možnosti

...v topmto případě to chce vlastní rozum...

0 0
možnosti

Živnostníci a daně. Třaskavé téma. Zvlášť pro minimálně třetinu občanů proletářských krumpáčů, pro které je závistivým pohledem živnostník vždycky buržoust a zloděj.

Za článek karma, ten návrh ODS je velice rozumný.

6 7
možnosti

Slovní spojení "proletářský krumpáč" je nadávka, nebo lichotka?

1 0
možnosti
  • Počet článků 3315
  • Celková karma 26,59
  • Průměrná čtenost 1811x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz