Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky tomu, že Sputnik má objednávky do třetího světa pro 1,2 miliardy lidí, tak mohou konkurenční výrobci vakcín bez problémů plnit své závazky vůči EU !!!

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Nespasí nás ani kolaborující experti.

1 0
možnosti

Ano - nespasí nás, ale kdyby z něj neudělala EU politikum a pokud by se s ním začalo včas počítat i v EU, byla by sitace o kapku veselejší.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/s-babisem-mluvime-o-nakupu-vakciny-sputnik-pripustil-prymula-140317

:-):-):-)

0 1
možnosti

Oni dali podklady Evropske lekarske komisi 20.ledna. Takze kdo s nima mel pocitat? Politiku do toho cpou jen rusofilici. :)

0 2
možnosti

Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) žádný požadavek na schválení vakcíny Sputnik neobdržela. Přesvědčí mě oficiální vyjádření této agentury, nepřesvědčí mě, že to někde četli Zavadil a Šťastný. Rusové mlží posílají žádosti na různé agentury spolky a státy a o tom bombasticky referují, jen ten správný úřad jaksi trefit neumí.

1 1
možnosti
Foto

A víte že jestli poslali, neposlali a kam je irelevantní? Přezkoumat vakcínu, která je ve světě potencionálně k mání není rozhodně na škodu. To ještě neznamená hromadnou aplikaci a už vůbec ne nedobrovolnou či násilnou.

1 0
možnosti

Vlastní cestou se vydalo právě Maďarsko. Jako první z členských zemí Evropské unie uzavřelo dohodu o nákupu ruské vakcíny Sputnik V a objednalo si rovnou dva miliony dávek. Očkovací sérum tamní úřady v nouzovém režimu už schválily. Maďarský ministr zdravotnictví Michail Muraško k tomu uvedl, že pořízení ruské vakcíny umožní Budapešti uspíšit očkování, zachrání lidské životy a dovolí rychleji zrušit omezení, kterými trpí celá ekonomika.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/nedostatek-vakciny-proti-covidu-dostal-do-hry-rusko-jednejme-o-sputniku-jako-ma.A210127_222540_ln_domov_lihem

0 0
možnosti

Jestliže šéfová SÚKL uvede, že ruský výrobce nedodal potřebné informace, tak se jedná o odborný, nikoliv ideologický argument. Ideologii do toho vnáší akorát prokremelšti fanatici, podle kterých musí být Sputnik registrován za každou cenu.

3 2
možnosti

https://vid2.tn.cz/2021/01/08/2476258-hq.mp4

Rusko požádalo Evropskou lékovou agenturu (EMA) o registraci své vakcíny Sputnik V pro použití napříč sedmadvacítkou. Rozhodnout by se mohlo už během února.

Nova 20.1.2020

:-):-):-)

0 0
možnosti

Tady je zase odborníků na vakcíny. ;-DNechci ideologii, ale uvádím pouze odborné důvody, proč má Sputnik problémy. A ideologii do toho plete akorát zdejší vyhlášená kremelská úderka. Každý člověk má právo se rozhodnout, jestli se nechat očkovat a jakou vakcínou. Kolega bloger Jan Bartoň napsal, že podle průzkumu veřejného mínění není mezi Čechy zájem nechat se očkovat ruskou vakcínou Sputnik. Já to nevím. Ale pokud to tak je, respektujeme vůli lidu.

3 1
možnosti

A vy sám jste se mezi tyto odporníky zařadil jako největší odborník na vše !!!

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Existuje jen dobrá nebo špatná vakcína, dobrá nebo špatná technologie. Zajímavé je, že jakmile se začne byť jen uvažovat o něčem, co je Ruské provenience, vyletí jako čertíci z krabičky senátoři Láska, Fischer a jim podobní s tím, že je to nebezpečné a že by to nebezpečně zvyšovalo naši závislost na Rusku. Ve své politické zabedněnosti a odborné omezenosti nedomýšlejí fakt, že třeba elektrická energie z jaderných zdrojů je u nás bezpečně produkována Ruskými reaktory a to už více jak čtyřicet let a že třeba zemní plyn, po kterém tolik volají jako po náhradě té "nebezpečné jaderné technologie", je také z Ruska...

Někdy by stačilo se alespoň krátce zamyslet, za úplně blbé je nepovažuji ani já.

3 3
možnosti

Kdyt to pan Ziegler pise, ze ruska vakcina nema schvaleni protoze lekova komise nema dostatek infornaci. Myslim ze o schvaleni mimo predbezne schvaleni mimo Madarsko Rusove ani nepozadali. Mne se zas libi, kdyz je neco ruskeho z milionu duvodu (i unas epidemiologove ruskou vakcinu nedoporucuji), vylitnou jak certici z krabicky damy a panove z nasi proruske sceny a kopou za to nozickama :). Chlapci, az to tu bude, dejte si klidne davku za me. :)

5 1
možnosti

Je prakticky jedno kdo je vyrobce. Problem je proces schvalovani. Paklize se schvaluje na zaklade dokumentace dodane vyrobcem, ktera musi mit parametry potrebne pro schvaleni.Tim myslim provedeny vsechny potrebne procesy, testy atd. Je nesmysl, aby schvalovaci proces trval mesice. Jedina otazka co je na stole k reseni je jestli vyrobci verim, ze dodal pravdiva data. Ale tahle otazka je na stole u vsech schvalovanych preparatu a jedno kdo je vyrobcem. SUKL jako takovej zadny testy a studie nedela. Vzdy pracuje jen s daty od vyrobce. Takze schvalovaci proces je jen prostudovani dat a jejich vyhodnoceni. Jestli na tohle potrebuje ten urad mesice, aby byl schopen rozhodnout tak je neco divneho v jeho fungovani.

1 1
možnosti

V Evrope byla schvalena americka vakcina Astra Zeneca, dodavky budou do tri tydnu, vyroba by mohla probihat i u nas v jejich zavodu u nas v Kostelci nad Cernymi lesy. Neduvera/neochota se ockovat Sputnikem je i v Rusku - od prosince naockovali 1,5 milionu lidi ze 140 milionu.

https://www.lidovky.cz/svet/lekova-agentura-eu-doporucila-podminecnou-registraci-vakciny-astrazeneca.A210129_161545_ln_zahranici_vag

2 2
možnosti
Foto

AstraZeneca získala pouze podmínečné schválení, takže je v podstatě vakcínou na pokusy. V možnosti nežádoucích účinků je pro nás stejnou neznámou jako Sputnik.

1 2
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz