Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý blog až na ten nesmysl v úvodu s tím poklidným životem na statku. Ale mohl jste zvýraznit skutečnost, že nejen západ, červený kříž, spojenci, ale ani SSSR v čele se Stalinem, neměli nijaký zájem zakročit proti těmto koncentračním táborům hned v úvodu. A byla to polská vláda v exilu, která vyvinula, na základě svědectví Pileckého, enormní úsilí, aby se svět začal o hrůzy holokaustu zajímat. Ono, dnes jsou někteří, pro které je holokaust jen epizodou, kteří jej rádi zlehčují a připomínají jiné genocídy, stylem jakoby si oběti holokaustu všechnu tu hrůzu a děs přisvojovali jen pro sebe. Proto je nutné o něm hovořit ve všech souvislostech. Tedy i tak, že i ten nedotknutelný a téměř svatý SSSR svou nečinností nese na smrti milionů vězňů svůj nesmazatelný podíl. A že to nebyli spojenečtí vůdcové, opět včetně SSSR, kteří vše vynesli na povrch, ale obyčejní lidé. hrdinové jako Witold Pilecki, kteří vynesli na povrch svědectví o tom co se tam děje.

Nutno zdůraznit, že nikdo a já už nejméně, nechce snižovat vděk rudoarmějcům za osvobození Osvětimi. Řekneme li ale A musíme říct nutně i B a pokračovat až do konce abecedy tak abychom našli odpověď na otázku : Opravdu by to číslo mrtvých bylo tak vysoké, kdyby byla ta prvotní varování brána dostatečně vážně? A jaké byly skutečné příčiny oné neuvěřitelné laxnosti? Pro spojence, tedy pro USA především, to byli jen statistická čísla pro ně nedůležitých Evropanů, etnických menšin. Pro SSSR to zase byli třídní nepřátelé.

Witold Pilecki jím všem nastavil zrcadlo. Možná i proto musel zemřít. Aby nemohl podávat svědectví o skutečné tváři komunistů.

1 0
možnosti
Foto

Ale no tak, západní demokracie byly informovány už tak v r. 1939, kdy Jan Masaryk se účastnil veřejných protestů v GB za záchranu židovských děti z Německa.

Signifikatní také byla politická sebevražda jednoho význačného židovského politika tamtéž v tehdejší době na protest proti lhostejnosti světa k utrpení Židů v Německu.

Také přece proběhly ve Švýcarsku jednání, při nichž Německo požadovalo zaplatit určitou částku za každého Žida, kterému povolí vystěhovat. Západní demokracie odmítly.

Všichni všechno věděli, jenom jinak informace vyhodnocovali.

0 2
možnosti

R^ Dík za informace! Otřesná realita! :-)

1 0
možnosti

Tak podle vzpomínek pamětníků byli nejhorší a nejbrutálnější kápové Poláci:-/

0 5
možnosti
JZ

Nejhoršími kápy byli obecně komunisté bez ohledu na národnost.

4 0
možnosti
PB

Jak tak čtu diskuzi, tak si říkám, co bychom ještě mohli vytáhnout za myšlenkovou skulpturu k omluvení těch bolševických zvěrstev. Už někdo vzpomínal mandelinku americkou?

5 0
možnosti
JZ

Podle stejné logiky bylo německé obsazení českých zemí v roce 1939 správné, protože české země byly po staletí součástí Svaté říše římské národa německého.

2 0
možnosti
Foto

Dá se tušit, že šlo o území, o které po Velké válce přišel SSSR v důsledku "Brest-litevského míru".

0 1
možnosti
JZ

Jednalo se o historická území polsko-litevské unie okupovaná Ruském.

4 0
možnosti
LU

Až na ten úvod "hospodařil v poklidu na svém statku ve východním Polsku zvaném Kresy"8-o

Super, zvyšok som prečítal na jeden dych.

KarmaR^

0 0
možnosti

Vždyť to bylo východní Polsko. Než to zabral Stalin na základě smlouvy s Hitlerem a pak po druhé světové válce odmítl vrátit...

3 1
možnosti
LF

L39u16k75a83s 48F65i45k63r

6. 2. 2021 19:56

Dva komousti prezidenti byli nazi kapy - Zapotocky v Sachsenhausen KL a Novotny v Mauthausen KL. Rude zrudy.

2 2
možnosti
Foto

Zase nepřesnost, byli zvoleni na návrh Národní fronty poslanci všech politických strany, zastoupených v Národním shromáždění. A podotýkám ještě předtím než byla schválena Ústava ČSSR.

0 4
možnosti
HH

Obvykle pod Vašimi blogy bolševici kvičí, ale tohle asi ani pan Řezník neokecá CIA ročenkou...

4 0
možnosti
LF

L19u24k63a31s 12F76i92k45r

6. 2. 2021 19:56

Moz na rezjir vytahne Osvobozeneho nasince nebo Dohodu 4 statu ... ;-)

2 0
možnosti
JV

Za to, ze jsem tu knihu vsem komunistum doporucoval, me Idnes cenzor zablokoval. Fuj !

1 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,55
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz