Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J24a92n 71M81a66r51e17k

15. 2. 2021 16:35

Když se mohlo postavit to skleněné monstrum místo zbouraných Chourových domů vedle Národního divadla a které připomíná gigantické veřejné záchody a ne novou scénu, proč tedy nazachovet ten hotel?

1 0
možnosti

V ČB přestavěli starý socialistický hotel Gomel na moderní Clarion Congress hotel a já jsme tomu rád. Nyní je to hezčí než bývalá komunistická stavba. Mám za to, že většina Budějčáků si myslí totéž.

1 0
možnosti

M78i25l77a57n 31B64í85l52e73k

15. 2. 2021 17:42

Jenže tady nejde o nějaké typizované budovy, ale o svébytné a rozdílné stavby. Někde může rozsah rekonstrukce hotelu (resp. obecně domu) pomoci, v jiném případě naprosto zničit jeho charakter. A nejedná se jen o vnějšek (tam by si snad výrazné úpravy InterContinentalu nedovolili), ale o vnitřní vybavení, dobový design...

1 0
možnosti

M41i56l93a75n 47B62í51l85e39k

15. 2. 2021 12:36

"Opravdu nechápu, proč by tahle nijak výjimečná socialistická architektura měla být památkově chráněna. Pokud vím, tak této stavbě padly na konci Pařížské ulice krásné domy."

Myslím, že to celkem vystihnul Zdeněk Lukeš, když k hodnocení socialistické architektury podotknul: "Mladí lidé se na to dívají s odstupem a vidí v tom hodnoty, které jsme tehdy my přes ideologii neviděli". Nevím, jak cenný je InterContinental (mně nevadí), ale vzhledem k tomu, jak mizejí dobré stavby nedávné minulosti (třeba Transgas), bych měl trochu obavy, aby "modernizace" hotelu (a blízkých míst) nedopadla průšvihem.

A že kvůli stavbě padly domy...no, jsme v oblasti asanace, takže někde od Mariánského náměstí výš se to týká většiny budov, jež tam dnes jsou; tenhle argument asi neobstojí.

2 0
možnosti

Pane Ziegler, doporučuji více četby k tématu, než příště vynesete z Budějc kategorický soud o něčem v pražském Štatlu. Takto mohu jen jako příslušný adresou poznamenat, že jste vystřelil z voleje a šlo to úplně vedle.

Hlavně, já bych si nedovolil soudit podobný spor, který by běžel o dostavbě skleněné roury hned vedle Samsona u Vás na rynku.

Víte, dnes máme každý názor úplně na všechno. Zaplaťpanbuch, do stavebního řízení mohou dále kecat jen ti, kterých se to týká. A těm bych to nechal, při vší ouctě.

2 0
možnosti

V pražském štatlu jsem žil sedm let, takže jej přece jenom trochu znám. Tady to ani tak není názor na čistě pražský problém, ale na rekonstrukci hotelu. A samozřejmě věřím tomu, že příslušné stavební úřady rozhodnou tak, jak mají.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. Mám , že dnes je v módě odmítat postavit či přestavět cokoli, jen z jakéhosi vzdorovitého principu.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz