Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svoboda projevu i po projevu musí být nadřazena principu politické korektnosti, ba i nekorektnosti.

1 0
možnosti
Foto

R40o60m42a32n 44K71o60z50e96l

18. 2. 2021 20:23

Když někdo mluví o úžasnosti Západní Evropy a jak se jí máme přiblížit, tak mu také připomenu politickou korektnost, no-go zóny vzniklé díky vstřícnosti k úprchlíkům a další ohavnosti, které značí, že nejlepší léta už má Západ dávno za sebou.

1 1
možnosti
VV

Myslite Vrchlickeho sady?

0 0
možnosti
JR

J61a63n 32R58á94ž

18. 2. 2021 17:17

Nevím jak nazvat zprávu, že jistá Britka byla vyloučena z privátní školy kvůli tomum že dala na Twitter forku, jak dostal k narozeninám duhový dort a u něho se vyfotila v duhovém tryčku. Prý propagovala LGBT komunitu. Byla to církevní škola

Blbost kvete ve všech prostředích.,

0 0
možnosti
SL

Bylo to v Kentucky.

0 0
možnosti
Foto

Pokud trend, směřující ke stále se zvyšující reglementaci společnosti, nebude změněn, nedopadneme dobře, a to podle jakýchkoli měřítek. Kam tato obsesivní snaha řídit lidi vlastně vede v globálním měřítku? J. T. Gatto viděl zásadní problém již v přístupu k vzdělávání našich dětí a v tomto smyslu psal o takovém vývoji následovně:

“Bez opozice umožněné vzděláváním plynoucím z vlastní motivace dítěte dětí (oproti státním školám) bude naším jistým osudem Planetární Řídící Korporace - a stejnou jistotou bude to, že krátce po jejím zrození dojde k rozpadu v chaos, onen osud všech impérií. Naše školní tragédie je varováním před podstatou zákonů lidské termodynamiky. V uzavřených systémech odstřihnutých od okolí nadměrná organizace předchází dezorganizaci. Tam, kde rozvíjející se vědomí dětí volá po jazzu, namísto toho dostává nácvik stupnic.”

[J. T. Gatto: “The Underground History of American Education: A School Teacher’s Intimate Investigation Into The Problems Of Modern Schooling”]

0 0
možnosti

M72a98r77t98i85n 75Š20u47l85c

18. 2. 2021 16:18

Tentokrát s vámi souhlasím (míněno v celé šíři té "pseudokorektnosti").

Popravdě (jelikož jsem si všiml, že se s oblibou věnujete kritice Ruska) jsem od vás čekal reakci na ten "ruský manifest" a byl jsem zvědav z jaké strany to uchopíte. (https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-konstantin-bogomolov-manifest-proti-progresivismu-evropa-zapad.A210216_120612_zahranicni_aha)

Ne, že by tam bylo něco objevného ..ale bylo to dobře formulované .. a hlavně, díky tomu, že to bylo z nepřátelského Ruska se to mohlo dostat do mainstreamového média jako provokativní názor zvenčí... a trochu rozvířit diskusi.

Bohužel je to něco, co mnozí ač tak cítí (bez ohledu na to, kdo to formuloval), by si v dnešní době již sami netroufli jako téma kriticky veřejně otevřít, pakliže se nechtějí v maintreamu odepsat.

Prostě minimálně autocenzura na Západě už také funguje fest.

0 0
možnosti
JZ

Ovšem ani Rusko nemůže být bráno jak vzor normálnosti a svobody. :-)

2 0
možnosti
Foto

Právě jsem narazil na zajímavý komentář anglistky a překladatelky paní Ulmanové o vyřazování starých anglických textů z vysokoškolského studia na fakultě literatury!!! Jde konkrétně o univerzitu v Leicesteru. Pokud se to smí napsat, je to na aktuálně a doporučuji k přečtení všem, tedy těm co s autorem blogu souhlasí, i těm co ne.

1 0
možnosti
PB

P35e82t97r 10B82u54r65i45a45n

18. 2. 2021 15:44

R^

Revoluce začíná požírat vlastní děti. Vždy tomu tak v historii bylo. Ti aktivističtí revolucionáři jsou fakt nepoučitelní. A až začnou z práce a z neziskovek lítat samotní lidskoprávní aktivisté za to, že byli málo ultra, to bude teprve nářez. A ono už k tomu mnohde i dochází.

Na jednom mítingu v USA za rovnoprávnost po všechny (rozuměj, za zvýhodňování některých skupin na úkor jiných) pořádané jedním feministickým spolkem, se servaly aktivistky hned ze startu jen proto, že tři tam přišly s tričkem s potisky izraelských motivů. Jiné je chtěly vyhodit za propagaci bezpráví na Palestincích a jiné zase nesouhlasily s jejich vyčleněním za názor (za tričko). Další pak nesouhlasily s jejich nesouhlasem a tak se to tam servalo dřív, než happy míting za lásku a právo na svobodné vyjádření názoru mohl vůbec vyrazit ze základny. Škoda. Mohla to bejt dobrá a přínosná demoška dobré vůle pro všechny lidi bez rozdílu původu, barvy pleti, pohlaví a politického vyznání.

1 0
možnosti
JD

je to odporné .. trestat za názor, mít oparagrafovanou "předsudečnou" nenávist a dokonce státní zástupkyni požadující k trestu odnětí svobody uložit a to cituji " povinnost podrobit se vhodnému programu sociálního výcviku a převýchovy" ... to je jak v 50 letech .. a když si vemu ty omluvy za to co kdo, kde a kdy řekl či neřekl je to stejné jako když si chudáci obžalovaní sypali popel před lidovými soudy ... tfujtajbl, to jsem opravdu před 30 lety nečekal jakého svinstva se dočkám z progresivního západu

4 0
možnosti
SB

Pane autore, já s obsahem tohoto blogu plně souhlasím, ale jaksi mi nejde dohromady s vašimi příliš eurooptimistickými názory.

Politická korektnost je jen jeden z mnoha projevů současné evropské cesty z výsluní do hlubokého stínu. Dost dobře nechápu, jak je možné vidět tento projev a nevidět ty četné projevy další.

Nicméně se vrátím k tomu, čím jsem začal, a sice že s obsahem tohoto blogu souhlasím.

2 0
možnosti
LT

Pane Beneši,

já pana Zieglera v tomhle naprosto chápu. To, že souhlasím s některými názory přece ještě neznamená, že budu slepě souhlasit se všemi. To, že pan Ziegler se hlasitě neozývá proti všem ještě přece neznamená, že s nimi souhlasí. Tedy pokud samozřejmě nechceme brát jako bernou minci přísloví "Qui tacet, consentire videtur".

A navíc mám pocit, že pan Ziegler se vůči tzv. "politické korektnosti" už několikrát vymezoval.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,54
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz