Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"úplatky ve výši 15% z ceny" - to je běžná výše úplatku třeba i v Brně.

"https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/stoka-korupce-uplatky-svachula_2101061554_pj"; . :-(

Akorát, nevím, zda se těch 15 % přidává k ceně zakázky či ubírá, kdybychom chtěli být přesnější.:-)

0 0
možnosti

U nás politici přece jenom v případech majetkových nejasností abdikují, viz kdysi Stanislav Gross, v Rusku to nikoho nezajímá a nic se neděje.

0 0
možnosti

Zdrhejte radši do Polska. K vůli okupaci tu nemáte dobré jméno. V Polsku máte jistotu nevydání.

0 0
možnosti

O korupci v Rusku si jistě nedělá nikdo žádné iluze. Ale od divokých dob korupce Jelcinovy éry (která finančně silnému Západu docela vyhovovala) přece jenom došlo k určitému posunu, když ji Putin do značné míry podřídil zájmům Kremlu. Kdo tam chce tedy podnikat, musí dobře vycházet s tamní "vrchností".

Na Západě takovou korupci nemáme (alespoň jí tak neříkáme). Tady se tomu říká sociální či "společenská zodpovědnost firem".

Firmy musí "dobrovolně" dodržovat dodržovat určité principy a vydávat peníze žádoucím směrem. Musí podporovat a financovat vládní záměry, zájmy a projekty. Jinak se svým podnikáním také narazí.. na ekologická, klimatická, genderová pravidla, kvóty, limity, sankce, povolení, zákony atd. Firmy si platí bezúhonnost a bezproblémové podnikání finančními příspěvky nejrůznějším neziskovkám, agenturám, organizacím, u kterých si kupují nejrůznější certifikáty o souladu se společenskou zodpovědností.

https://www.eurocert.cz/certifikace/cz/spolecenska-odpovednost

Prostě kdo chce podnikat ve velkém, musí platit vždy a všude. Tak proč to nedělat transparentně, s úsměvem, mediální publicitou, krásnými slovy o zodpovědnosti a potleskem?;-)

0 1
možnosti

To je samozřejmě jedna velká lež. Děsivá slova, že je vlastně dobře, když stát je vrchním mafiánem a řídí korupci. Korupce v Rusku není podřízená Kremlu, ale mafiánům, kteří ničí tamní podnikatelské prostředí. Znám české podnikatele a nikdo z nich nepodporuje vládní záměry.

0 0
možnosti

Proto se tolik ruských firem stěhuje do různých západ. zemí, kde si užívají lepší prostředí, a hlavně jsou signály, že v tom lepším prostředí používají ruské praktiky v tom horším slova smyslu. Dnes např. "německá" firma vystupuje jako žadatel o schválení (resp. zatím posouzení) ruské vakcíny Sputnik; když ji dohledáváme na internetu, nabídne se např. adresa v Moskvě. I Rakousko má potíže s firmami "s ruskými kontakty": zčásti to slouží k výdělku v západ. světě, zčásti se tu asi perou špinavé peníze, zčásti k dalším nekalostem - u rakousk. soudu byl obžalován ruský lékař, který spolupracoval zřejmě s dalším subjektem, a to na - podle státního zástupce - tunelování rakous. zdravot. pojištění ve prospěch některých ruských občanů. U dalších subjektů je podezření, že mohly propašovat do Rakouska Sputnik.

2 0
možnosti
Foto

Tyto poměry jsou vlastní každému kapitalistickému režimu a Rusko není žádnou výjimkou. Nejde jen o banality typu Capi hnízdo, ale hlavne o darebacke restituce, např. v Česku vydáním falešného občanství a podobně Rv

1 4
možnosti
Foto

Tak komunisti vždycky neradi vraceli ukradené. A je vidět, že se to nezměnilo do dnes.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS