Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, Poláci jsou velký hrdý národ, co si minulost pamatuje a nezapomíná na hrůzy přicházející z totalitního Ruska, které hrozí i dnes. Pořád nechápou, stejně jako já, že se na Pražský Hrad mohl dostat přisluhovač krvavého režimu v Rusku, když už s děsivou totalitou z východu máme hrozné zkušenosti a rétorika znějící z Ruska se nezměnila.

4 0
možnosti

Naprostý souhlas a karma, Jene.

Nejenže to píšete formou argumentů, ale i já po dobu 15 let studia historie faktu jsem narazil opakovaně na to stejné i z jiných zdrojů. Bohužel. Je to otřesné, ale je to tak.

2 0
možnosti

J93o90s50e25f 98N46i51k44l

21. 3. 2021 19:13

Pane autore, dobré, ale chybí tam krátký úvod o tom jak bylo Rusko rozerváno ze všech stran vnitřními silami a intervenčními sbory ze zahraničí...jak víte, nakonec ta kultura zla a smrti to nějak ustála...

2 8
možnosti

Rusko bylo především devastováno bolševiky.

8 2
možnosti
Foto

Bohužel v současné době se Polsko propadá do morových tenat katolického bludu.

6 8
možnosti
Foto

R^;-D

Jisté tendence v tomto směru tam jsou. Věřím však, že existuje dost rozumných Poláků, aby tomu zabránili.

3 1
možnosti
Foto

Francie, V. Británie vyzvala naši vládu, aby do Polska na pomoc Varšavě poslala armádu. Masaryk a Beneš to odmítli a to dvakrát. Pouze souhlasili, aby přes nás šla vojenská pomoc, která spočívala v dodávce válečného materiálu. Komunističtí železničáři vojenskou pomoc z Francie a V. Británie zdržovali vlaky s pomocí odstavovaly na vedlejší kolej, kde zůstala stát. I když naše vláda o tomto problému věděla, neudělala nic. Jak by se dějiny dál vyvíjely, kdyby jsme Polsku vojenskou pomoc poskytli.

5 1
možnosti

Ano, takže pominout sedmidenní válku, kterou jsme chvíli předtím s Polskem vedli je naprosto OK.

Copak že to zaznělo v soukromé korespodneci? Piłsudski napsal posl. R. Kunickému, předsedovi polské plebiscitní komise, že „nejprve porazí bolševiky a potom teprve Čechy”.

A můžeme pokračovat. Poláci nějak zapomínají že:

- porušili veškeré smlouvy a ujednání co s Čechy respektive Čechoslováky měli,

- že Čechoslováci umožnili návrat jejich ozbrojených transportů přes Moravu a že některé z těchto jednotek se obratem objevili na čs. - polské demarkační čáře,

- a, že když se to podělalo na Slovensku, tak Čechoslovákům zatrhli provoz vojenských transportů po Košicko-Bohumínské dráze, když teprve po bojích jej povolili

- a dále a dále

Takže tu přestaňte laskavě provozovat tu ublíženeckou Polskou propagandu ano?

4 3
možnosti

J79a14n 60R46á21ž

21. 3. 2021 18:17

Ano je potřeba si stále připomínat, že socialismus se všemi jeho deformacemi, nevymysleli Rusové, ale byl k nim vědomě a účelově importován z Německa- Vyslání Lenina zásobeného zlatým markami německým generálním štábem do Petrohradu s jasně daným úkolem: Zasít chaos a zmatek především do armády, tím snížit bojeschopnost ruské armády a posléze poltickým převratem Rusko destabilizovat. Taky v prvním projevu Lenina po příjezdu do Petrohradu znělo primárně, že je třeba ukončit válku a armádu demobilizovat. Tento záměr se dokonale povedl a umožnil přesun milionu německých vojáků a stovek děl na západní frontu.

Další vývoj se režisérům tohoto tyátru vymknul z rukou a vpád tehdy už sovětských vojsk do Polska byl důsledek.

5 1
možnosti

Ano, takto to vyucovaly uvedomele "soudruzky ucitelky" ovsem tu porazku pred Varsavou uvedomele zamlcovaly.

3 3
možnosti

Napsat jak se rusti kozaci chovali v roce 2014 Redakce iDNES.cz si nepřeje, aby se váš příspěvek objevil v diskusi, protože je v rozporu s pravidly pro diskutování na tomto serveru. Děkujeme za pochopení. Identifikační číslo nepovoleného příspěvku je: 106643436. Přečtěte si Pravidla pro diskutování a tento článek.

Nebylo tam ani jedno neslusne slovo. Jen snad nazev skupiny jejiz jmeno pan prezident prelolozil ovsem velmi neslusne.

1 2
možnosti

Quod licet Iovi, non licet bovi.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS