Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zapas jsem nevidel, takze nemohu komentovat. Ale potom co zde vypuklo bude jiste pravda na druhe strane nez na te slavisticke.

0 1
možnosti

No, že Kúdela hraje v týmu s černochy, rozhodně neznamená, že nemohl pronést rasistickou nadávku. Vždyť to přece známe i z fanouškovského prostředí. Svého času se na hokejových stadionech sborově řvalo na Tomáše Jelínka nebo Vladimíra Růžičku "Cikáne", přičemž na úrovni repre (nebo když tito hráči/trenér přestoupili do "jejich" klubu) se jim fandilo...Takže případné omlouvání Kúdely tím, že má za spoluhráče černochy, nemá význam - když je člověk frustrovaný, chce často zasáhnout protihráče na nejcitlivějším místě (což nemusí to znamenat, že je rasistou, ale zkrátka využívá rasismu jako účinné zbraně).

K tomu, že se najdou hlupáci všude - samozřejmě v tom nejsme sami. Ale opravdu tady děláme dost, aby se ukázalo, že takoví lidé a jejich projevy na stadion nepatří? Když manažer klubu, na jehož tribunách se na Lakatoše řvalo "Cikáne", argumentuje tím, že se nic nestalo, protože slovo Cikán je ve slovníku...

Ohledně právních zásad ve fotbale - myslím, že disciplinárka přinejmenším musí dát najevo, jak bude posuzovat podobné incidenty v budoucnosti - a tolerovat i pouhé zakrývání si pusy zkrátka v žádném případě nemůže. Takže Kúdela asi dostane pořádný flastr (nakonec dostal ho před lety i Materazzi za slovní provokaci k Zidanovi, kterou také nikdo jiný neslyšel).

0 0
možnosti

V prvních dvou odstavcích srovnáváte dvě trochu odlišné věci - fanoušky či diváky a hráče. U některých ne moc inteligentních fans se tohle stává, já si třeba pamatuji, že někdy v 80. letech byl oblíbený pokřik sparťanských fotbalových příznivců, když hráli proti nějakému slovenskému klubu "Bij Slováka do hlavy" a přitom v dresu Sparty pravidelně několik slovenských fotbalistů hrálo... Co se týká toho vámi zmiňovaného slova, tak dle mých pamětí se takto pokřikovala spíše na Žemličku a na Sršně.

Ale přece jen si myslím, že u fotbalisty, který má sám za spoluhráče černochy, hráče s muslimskou vírou apod. je to trochu jiné. Samozřejmě, nelze vyloučit, že to Kúdela skutečně řekl, nicméně je to (a nejspíš i zůstane) v rovině tvrzení proti tvrzení.

A co se týká Vámi zmiňovaného Materazziho - ten sice dodatečně trest od FIFA (stopku na dva zápasy) dostal, jenže dost možná díky tomu, že Zidaneho vyprovokoval, vyhrála finále MS Itálie a nikoliv Francie...

1 0
možnosti

Jeden problem tohodle pribehu se vubec neresi. Kudela je Cech starej 34( za tri dny). Celou karieru prozil v CR takze jeho anglictina velice pravdepodobne bude hodne slaba. Kamara ten vyrok postupne vysperkoval, ze by Kudela musel byt prakticky na urovni rodily mluvci. Za dalsi tim co mu vsechno mel rict by nekolikanasobne prekrocil casovy limit kdy podle ofiko videa s Kamarou mluvil.

3 0
možnosti

Jsem skutečně rád, že se Slávie začíná bránit a to jak posilováním vlastního právního týmu, ale i najatým ve Skotsku a doufám, že to nebude jen obrana, ale i poukazy resp. žaloby na pořadatele a další aktéry.

5 0
možnosti

Dnes naprostý souhlas. R^

1 0
možnosti

Football doesn ́ ́t matter. Money does.

0 0
možnosti

https://www.google.cz/search?q=legia+oprawa+uefa+swinia&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi64ajQ1sTvAhXuyIUKHU9WBYIQ_AUoAXoECBIQAw&biw=1846&bih=1009

Choreografie ze stadionu Legie Varšava. No, fanoušci to poněkud přehnali.

Doufám že si v Nyonu nespletou Slavii s Legií. Ale možné to je. Legia to má v Nyonu polepené.

0 0
možnosti

Četl jsem na toto téma snad deset článků a přečetl mnoho diskusí. Nikde jsem nezaregistroval, že by někdo hodnotil, za co vlastně ten Kúdela dostal žlutou kartu. Vzhledem k tomu, že to bylo po přerušení a s nikým se nepral, muselo to být za to, co řekl Kamarovi. No a v tom případě to ten sudí asi slyšel, nebo ne?

Na druhou stranu byl dost daleko, blíže než on byli dva hráči Rangers, dva kteří ošetřovali Kuchtu a ještě Sima, Deli a samotný Kuchta. Tak jak to vlastně bylo?

0 0
možnosti

Prostě se to neví.

Takže nikoho odsoudit nelze.

2 0
možnosti

Jako jo, mozna Kudela neco rasistickyho rekl, ale kdyz se podivate na gestikulaci Gerrarda ke Kudelovi (fotka u clanku https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ponedelnik-glosar-jana-dockala-fortuna-liga.A210322_152238_fotbal_min ), tak to je jasne vyhrozovani smrti. To gesto, jak Gerrard sfoukava kour od hlavne pistole ... to jako patri do slusne spolecnosti?

4 0
možnosti

Vyhrozovani smrti ... jako vtip dobry, jenom se bojim, ze jste to mysle vazne

0 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz