Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J43i13ř41í 21V38a41c57a

28. 3. 2021 8:54

Tak určitě bych si na samotu kopal 10km vodovod a budoval septik na odvážení naředěných výkalů do čističky, když mám za humny studánku a exkrementy rozloží příroda - a ještě za pohnojení poděkuje.

To co popisujete jako pokrok není pokrok, ale výraz přelidnění.

Dnešní vámi vychvalovaná naše "pitná voda" se mnohde nedá pít a lidi si pořizují domácí filtry nebo kupují balenou vodu.

0 0
možnosti

J61i69ř51í 44V28a83c74a

28. 3. 2021 8:56

P.S. Srnečky jsou taky nejspíš zamaskovaní zaostalí Rusáci, taky nepoužívají splachovací záchod ani vodovod.

0 0
možnosti
Foto

Šestnáct milionů dospělých Američanů neumí číst ani psát. Negramotných je tak přes osm procent americké populace, což je víc než v kterékoliv jiné rozvinuté zemi na světě. Podle dalších zdrojů může být mezi americkými občany dokonce až 32 milionů analfabetů.

4 3
možnosti

P28a28v54e92l 18K86h91a33i68l

27. 3. 2021 15:51

A nezapomínat na to, že je mezi nimi i nejvíc nositelů Nobelových cen. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ostatně soudím, že Slunce má stát nejvýše na obloze v poledne.

0 2
možnosti
Foto

v U.S.A. 40% obyvatelstva bije černochy.

0 1
možnosti
Foto

Když dorazili Rusové do Německa v r. 1945, tak o to byla jejich zuřivost větší, protože se začali ptát, proč tak vyspělá země, kde každá domácnost má splachovací záchody atd., musela přepadnout a zplundrovat jejich rodnou zem a donutit je hlásat hesla "Vše pro frontu".

2 1
možnosti
Foto

A Ziekler má zase sucho v puse.

0 3
možnosti
Foto

Suchý záchod s vyřezaným V, to je poetika. Nerozumíte ruské duši :-)

1 2
možnosti

M60a26r85t64i43n 10Š24u25l44c

26. 3. 2021 16:17

Obávám se, že ten "Svůj boj" vedete moc fanaticky.. V lepším případě jako Don Quichote boj s větrnými mlýny..

Kde máte ty obdivovatele ruské vyspělosti a blahobytu? Kdo považuje Rusko za zemi zaslíbenou? Já tu spíše vidím ty, kteří odmítají zbytečnou démonizaci Ruska, zasahování do jejich vnitřních záležitostí a vyvolávání konfliktu..

Carské Rusko bylo ohromně zaostalé, SSSR tupá bída a utrpení.. Kde asi může být dnešní Rusko? Když se člověk podívá na mapu, na tu ohromnou rozlohu, rozmístění obyvatel a jejich národnostní, kulturní či sociální strukturu .. tak si snad každý průměrně inteligentní člověk dovede představit tu setrvačnost, ..jak se kde může žít... a jak rychle se to měnit.

Ano, Čína je také velká a také kulturně rozmanitá ..a dosáhli tam viditelnějšího pokroku. Ale za cenu daleko přísnější ruky, nekompromisnosti a téměř žádných "rušivých" lidských práv. Ale to byste si snad nepřál? S demokracií našeho střihu by se obě obrovské země přece zmítaly v občanských válkách doprovázených ekonomickým, kulturním a sociálním úpadkem.

Mimochodem, ani ty údaje o počtech bytů bez záchodů moc nesedí:

https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/253836-zachody-v-rusku-zeme-ma-po-zverejneni-statistiky-celosvetovou-ostudu/

Já rozhodně Rusko neglorifikuji .. jen varuji před přílišným fanatismem, který zaslepuje (což vede k podceňování protivníka a přílišně sebevědomé agresivitě) ..což obvykle končívá špatně.

11 1
možnosti

Tohle není boj, to je pouze zveřejnění pravdy. Já zase naopak carské Rusko uznávám, zvláště v začátku 20. století, kdy byl v letech 1907 - 1911 premiérem Pjotr A. Stolypin a došlo velkému růstu ruské ekonomiky včetně rozmachu průmyslu. Bohužel, Stolypin byl zavražděn, a v roce 1914 vypukla První světová válka. Takže slibný rozvoj Ruska byl zastaven. Hloupá klišé o ohromně zaostalém carském Rusku nesnáším.

Vím, že Rusko má rakety a jaderné zbraně, proto jej nelze podceňovat.

2 1
možnosti

Že to ale panu cestovateli muselo dát práce, objet těch 116 865 zdravotnických zařízení a spočítat, kolik z nich má vodovod, teplou vodu či kanalizaci. O těch desítkách milionů domácností ani nemluvě.

Je vidět, že se tomu věnoval opravdu důkladně - to není jako otevřít Google. :-P

3 2
možnosti

Ta totálně zanedbaná infrastruktura je spolu s počasím již vícekrát zachránila před totální porážkou, tak proč to měnit;-)

5 0
možnosti

To je fakt. Ale Rusové jsou stále nedůslední. Na jejich místě bych ještě zrušil železnice a asfaltové silnice a místo nich zavedl polňačky. Nepřítel by pak uvízl v blátě a Rusko by bylo jako vždy zachráněno. ;-D

1 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,37
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz