Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Takže po několika dnech, jakmile 5. kolona dostala podrobné instrukce, už to jede naplno. Lavina překrucování a lží, slučování nesouvisejícího a zapomínání na podstatné.

Rusko potají dojednalo dodávku jen s Matovičem, už to je podlé jednání v mezinárodních vztazích. Bylo hned jasné, že Matovič nemá mandát na jednání osamoceně a vyvolá to na Slovensku politickou bouři, zase podlé a to záměrně. Rusko nevyrobí dost vakcíny a nechává ji vyrábět kde se dá, např. v Indii, neexistuje žádná výrobní kontrola a Rusku je jedno co v ampulkách je, jde jen a jen o politickou destabilizaci. Ukazuje se Ruská absolutní arogance a neúcta k životům a zdraví Slováků, vypadá to jako cílený útok na civilní obyvatelstvo nepřítele. Naštěstí si Slováci ověřili kvalitu dodávky, což je zcela normální a každý z nás to dělá pokaždé, když obdržíme balíček, a nepustili neznámý lektvar do oběhu, mohl to být ohromný průšvih. Ať si laskavě uvědomí zdejší ochránci Ruska, že jen díky ŠUKL nemusí Slováci řešit případná hromadná úmrtí po vakcinaci. Kdo by byl zodpovědný? Rusko? Matovič? ŠUKL? Doktor? Občan? No jistě, občan, ten blbec si to nechal píchnout. Proto si nějaké ruské svinstvo píchnout nenechám.

2 1
možnosti

No, jestli někdo někdo něco zvrtal, tak v tomto případě Slováci.

Levá ruka evidentně neví co dělá pravá ..a ta jejich laboratoř pořádně ani neví, co má vlastně testovat a srovnávat s čím. Otázkou je, nakolik je to politikum a nakolik slovenský šlendrián.

1 0
možnosti
BV

O zaujatosti vedení ŠUKL svědčí i následná sdělení

1) "ŠÚKL bude od výrobcu požadovať rovnaké informácie, aké sú potrebné pre "RIADNU" registráciu vakcíny."

Všechny vokcíny byly doposud schvalované pro mimořádné použití s nižšími požadavky na předkládané údaje oproti řádnému!

2) "Výsledky v 11 zo 14 skontrolovaných parametroch spĺňali limity výstupných špecifikácií k lieku stanovených výrobcom. Pri zvyšných troch skúškach sa čaká na dodávku objednaných reagencií. Výsledok týchto skúšok však neovplyvní stanovisko ŠÚKL-u. Laboratórna skúška abnormálna toxicita – test na morčatách – sa podľa požiadaviek Európskeho liekopisu nevyžaduje, ale jej vykonanie bolo určené výrobcom. Iné typy skúšok boli v súlade s európskymi liekopisnými metódami."

Takže vše co byli schopni otestovat zcela odpovídá specifikaci Sputniku, ale oni tvrdí, že to Sputnik není a že to Sputnik nebude i když všechny údaje budou odpovídat specifikaci Sputniku.

3) "Slovenský ŠUKL má zároveň prístup k dokumentom, ktoré výrobca predložil Európskej liekovej agentúre (EMA) v rámci „rolling review“."

Tomuto sdělení však neodpovídá tvrzení ŠUKLu, že nedostal 80% potřebných dokladů, protože je vysoce nepravděpodobné, že by žadatel o registraci Sputniku předal EMA jen 20% potřebné dokumentace

Stejný přístup k dokumentaci Sputniku předané EMA má tedy i český SUKL. Přesto jeho ředitelka tvrdí, že SUKL nemá informace o Sputniku.

1 1
možnosti
BV

4) "Šarže vakcíny použité v predklinických testoch a klinických štúdiách publikovaných v časopise Lancet nemajú rovnaké charakteristiky a vlastnosti ako šarže vakcíny dovezené na Slovensko. Podľa publikovaných správ by sa Sputnik V mal používať v približne 40 krajinách sveta, ale tieto vakcíny spája len názov."

Je zcela jisté, že existují různé šarže Sputniku V a je zcela jisté, že každá šarže se odlišuje unikátním číslem šarže. Takže se jednotlivé šarže nepochybně něčím liší minimálně číslem šarže. ŠUKL neměl k dispozici jiné šarže než byla dodaná na Slovensko, Testy prokázaly shodu se specifikací

5) "Nie je preukázaná porovnateľnosť a konzistentnosť rôznych šarží vyrobených na rôznych miestach."

Ovšem není prokázaný ani opak, protože nikdo kromě výrobce se tímto porovnáním nazabýval ani nezabývá.

6) "Vo viacerých prípadoch sa javí, že ide o vakcíny s rozdielnymi vlastnosťami (lyofilizát verzus roztok, jednodávkové ampulky verzus viacdávkové liekovky, rozdielne podmienky skladovania, zloženie a spôsob výroby)."

Tak to je pravá perla. Výrobce Sputniku V oficiálně a veřejně uvádí, že vyrobenou vakcínu Sputnik V lze expedovat ve dvou formách:

a) Jako naředěný vodní roztok, již připravený k přímému použití, zmrazený na běžnou skladovací teplotu v mrazničce –18°C nebo nižší;

b) Jako lyofilizovaný prášek „Gam-COVID-Vac-Lyo“, jehož skladovací teplota je nad bodem mrazu, 2–8°C (36–46°F), tj. při běžné teplotě domácí chladničky. Tento lyofilizovaný prášek musí být před použitím rekonstituován vodou. Lyofilizovaný = freeze dried = vysušený mrazem.

V obou případech vznikne, po příslušné přípravě rozmrazením nebo smíšením s vodou, stejný vakcinační roztok vhodný pro aplikaci injekční stříkačkou.

Ovšem obzvláště podezřelé jsou ty jednodávkové ampulky vs vícedávkové lékovky. Ty prostě podle Šuklu musí obsahovat něco zcela jiného

2 0
možnosti
BV

ŠÚKL zadal testy Sputniku neregistrované laboratoři (z hlediska schvalování vakcín), která nemá potřebné znalosti a vybavení, takže musela 6 ze 14 požadovaných testů svěřit jiné instituci a 3 nemohi provést protože neměli potřebné reagencie. Ta slavná laboratoř SAV byla schopná provést jen 5 testů ze 14 požadovaných :-)

1 0
možnosti
BV

Největší sranda nastane, až jim ta maďarská oficiální laboratoř určená na kontrolu léků a vakcín v EÚ sdělí, že ten Sputnik V na Slovensku je Sputnik V a zcela odpovídá a má všechny vlastnosti a účinnost jako bylo a je uváděno o Sputniku V

1 0
možnosti

M80a56r85t57i82n 71Š50u13l26c

13. 4. 2021 18:02

No, tohle je zase takový ideologicky zabarvený a překroucený pohled.

OK, něco se tu událo. Slováci v rozporu se zněním smlouvy nechali testovat vakcínu v lokální laboratoři ..a ta měla (kupodivu;-)) výhrady a neschválila ji.

Tak ji Rusové požadují vrátit. To mi připadá naprosto přirozené a férové (horší by bylo, kdyby se tomu bránili). Potud fakta.

Pak jsou tu nějaké zmínky o hysterii. Je na straně Ruska? Nevím, požadavek na vrácení nechtěné vakcíny mi hysterický nepřipadá. Spíše rozumný. Rusové pro ni určitě uplatnění najdou. Ale hysterii a vnitropolitické půtky vidím na slovenské straně.

Jestli slovenský premiér nechal něco dovést potají či pokoutně, je to slovenský problém. Slováci si objednávali, podepisovali smlouvu se všemi specifikacemi dané vakcíny a příslušnými podmínkami... a přebírali podle dané specifikace dodávku. Co s tím má společného Rusko, pakliže dodalo vakcínu podle dojednané specifikace?8-o

Pak jsou tu zmínky o komedii. Zase ji vidím na slovenské straně. Že "nikdo na Slovensku o takové podmínce nevěděl"? OK, to je možné. A co s tím má zase společného Rusko? To je přece slovenský šlendrián a komedie.

Já tu pro žádný Sputnik nehoruji.. právě proto, že by se tu zákonitě rozehrávaly takovéto kauzy a komedie.. jen chci zasadit obraz do správného rámu.

5 0
možnosti
VV

Osobne pochybuju ze nekdo koupi neco co uz nezavisla laborator shledala jako smlouve neodpovidajici.

Ja osobne bych nekoupil treba motorku, kterou nezavisla laborator predtim shledala jako kolobezku.

0 0
možnosti

R^

Je pozoruhodné, jak někteří naši politici chtějí podřízení se našim ruským nepřátelům. Tedy Rusové nejsou nepřátelé, ale odpovědní Rusové prohlašují nás za své nepřátele!

Nechci ani Spuntik ani Rosatom! Nejsem sebevrah!

:-)

2 2
možnosti
VV

Ja take pane Simku, ale kaviarem malosol bych nepohrdnul.

0 0
možnosti
Foto

Jo a "slovenský SÚKL" se jmenuje ŠÚKL. Divím se, že si to zkušený publicista nedovede zjistit sám.

0 0
možnosti
VV

ŠÚKL.

Kdo, kdy, s kym?

0 0
možnosti
Foto

Co je na tom vyděračského, chce-li ruská firma svůj výrobek vrátit? Na tom není vnic neobvyklého, pokud vznikne podezření na vadnou šarži

(jestli tedy vzniklo)

3 0
možnosti
Foto

A vrátí peníze? ;-D

1 1
možnosti
JN

J47o72s16e83f 80N53i46k87l

13. 4. 2021 16:06

Americký úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a Centrum pro kontrolu a prevenci onemocnění (CDC) doporučily pozastavit očkování proti covidu-19 přípravkem farmakologické společnosti Janssen holdingu Johnson & Johnson „z preventivních důvodů“.

1 1
možnosti
AT

Rád slyším, že v civilizovaném světě funguje zpětná vazba a každé podezření z vážných vedlejších účinků se důkladně prošetří.

4 0
možnosti
TL

Souhlas R^R^R^

rusáci jsou rusáci Rv

2 3
možnosti
ZZ

Německo se rozhodlo, že vakcínu od AstraZeneky budou zdravotníci aplikovat jen lidem starším 60 let. Podle údajů spolkového ministerstva zdravotnictví ale za poslední týdny první dávku tohoto přípravku dostalo už 2,2 milionu lidí mladších 60 let.

Pro používání vakcíny AstraZeneca jen pro určité věkové skupiny se rozhodly i další země. Kromě Francie je to třeba Británie nebo Švédsko.

Kvůli několika případům výskytu krevních sraženin u naočkovaných ve Spojených státech dnes farmaceutická společnost Johnson & Johnson oznámila, že odkládá distribuci svojí vakcíny v Evropské unii.

A to prosím EMA obě vakcíny důkladně testovala a jejich použití doporučila v celé EU.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/nemci-mladsi-60-let-ockovani-astrazenekou-dostanou-v-druhe-davce-jinou-vakcinu.A210413_224031_ln_zahranici_litsp

:-):-):-)

0 0
možnosti
PB

P60e94t89r 41B81u93r83i93a37n

13. 4. 2021 14:00

Rusové nemají žádné určovat jak a kde si Slováci mohou udělat test kvality dodaných vakcín. Jejich chování zavání dalším podrazem, které jsou schopni generovat po kvantech.

11 2
možnosti
PB

P18e81t56r 75B13u53r77i26a68n

13. 4. 2021 14:00

Opr. nemají žádné právo si určovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,47
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz