Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

To je také rozdíl proti agitaci za moravskou národnost, která je postavena na na zbabělé ubrečenosti ve stylu, podívejte se na to, jak nám chudáčkům Moravanům všichni ubližují. A místo poukazování na to, čeho všeho pozitivního Moravané dosáhli, se zbytečně až nenávistně vymezuje vůči jiným.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/

Nevím kde jste příšel na to, že agitace za moravskou národnost je postavena na zbabělé ubrečenosti, nikde jsem na to nenarazil.

1 0
možnosti
JL

Ta ubrecenost je jenom fantasmagorie pana Zieglera. Ostane je vic nez smesne kdyz pisi o "ubrecenosti" Cesi, Cesi kteri po cele 19 stoleti prezalostne kvileleli o utlaku pod Habsburgy a o rakouskem centralizmu. Kdyz oni sami po roku 1918 uplatnili centralizmus ve vsech ohledech mnohem horsi nez byl ten rakousky. Hned v r. 1920 meli pilno zrusit zemske samospravy, zemske snemy a zemska prava legislativni. Cesky centralizmus v plne nahote, jen pan Ziegler ho videt nechce!

0 1
možnosti
Foto

Doporučuji všem přečíst knihu Šikmý kostel. Nevracet se k historii, ale znát ji.

0 0
možnosti
Foto

Jj, za totáče polská televize, kino nočne s nějakým super filmem nebo hororem, przeboje se světovými hity, kde jsem poprvé viděl Dire Straits, Queen, AC/DC, do polska přes hranice kousek, tam burza, kde se dalo koupit úplně vše. I dnes tam je téměř vše levnější, nakoupíte za koruny. Pro Poláky jsme nejmilejší sousedi. Nejsem přímo z Těšína, ale Polsko to máme doslova za humny. Jsme sice Slezané, ale snad jsem ani nezaregistroval, že by si tady někdo na to hrál.

2 0
možnosti
PL

Však jsme ještě někdy před 700 lety měli jeden společný jazyk i jeden společný stát - tu s polským panovníkem, ondy zase s českým...

Navíc Poláci mají dlouhodobě našlápnuto na mnohem lepší dynamiku ekonomického i vojenského vývoje než my, a mají nás docela rádi.;-)

3 1
možnosti
JJ

To jsou napady stavet mesto na hranici

1 2
možnosti
AL

To jsou nápady vést hranici středem města

2 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,66
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz