Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A vůbec, svědectví občanky Ruské federace je pro mě víc než vřeštění Rozsívala, Nikla, Doležela a dalších. ;-D

1 1
možnosti

Ale pane Zieglere, nemůžete Rusku upřít, že je výborným námětem kupříkladu pro filmové komedie. S dovolením si vypůjčím a zkopíruji text z portálu Palba, která se věnuje plavbě ruské flotily směrem k Tsushimě.

Při mezipřistání v Tangeru se zjistilo, že chybí Kamčatka. Ta připlula o několik dní později a hlásila, že se dostala do boje s japonskými plavidly. Ve skutečnosti však bez jediného zásahu (naštěstí!) jen vystřílela 300 granátů na švédskou nákladní loď, německý trawler a francouzský škuner.

Ani odplutí z Tangeru se neobešlo bez komedie. Jedna z lodí kotvou přetrhla telefonní kabel a Tanger byl čtyři dny bez spojení se světem.

V Dakaru na flotilu čekalo deset německých uhelných lodí. Uhelné bunkry na lodích byly nacpány k prasknutí, uhlí se volně válelo i na palubách a námořníci vypadali spíš jako horníci nebo čerti. Patrně pro obveselení této neradostné situace Kamčatka začala signalizovat „vidíme torpédové čluny“, načež se její signalizace kupodivu změnila na „všechno je v pořádku“.

V madagaskarském přístavu Nossi-Bé si jeden důstojník ze zvědavosti koupil 2 000 místních cigaret a snad mu ani nevadilo, že jsou poněkud předražené. Vzápětí se ukázalo, proč předražené jsou - stačilo pár šluků a důstojník začal výskat, zpívat a tančit. Cigarety byly totiž napuštěné opiem a od té doby až do své smrti u Cušimy byla většina důstojnického sboru zhulená jak J. X. Doležal. Námořníci neváhali a absenci pevné ruky využili pro nákup různých lodních mazlíčků. Na tom koneckonců není nic divného, ale krokodýl nebo jedovatý had na válečnou loď asi přece jen nepatří. Pravda, hada nakonec námořníci zabili (protože uštknul jednoho strojníka, který málem zemřel), ale i tak Rožestvenského flotila připomínala spíš archu Noemovu.

2 0
možnosti

Holt, když chybí argumenty, nastupují zahraniční agenti ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Je pozoruhodné, že se najdou hlupáci, kteří obdivují zbídačelé a zaostalé Rusko. :-)

2 1
možnosti

A vic nez polovina se jich dostavila k volbe presidenta.

1 0
možnosti

Valentina Těreškovová jako dítě jedla převážně " chlieb s lukom", chleba s cibulí,

a stala se z ní kosmonautka.

Take home message : Jezte chleba s cibulí ;-D

1 0
možnosti

To bude zase i v Rusku BUM rána i bez V. I .Lenina.

Nás spíše zajímá, co bude jíst a jedl ten, co opět vystřelí z Aurory. Nejspíš hrachovou čí fazolovou polívku, ale také v jakém množství......

1 0
možnosti

Nu, pokud na tom Rusko bude tak špatně, že se nakonec rozhodne prodat Auroru, tak to uspořádám sbírku. O tu bych měl zájem.

2 0
možnosti

Tak to se přidám. :-)

2 0
možnosti

J42i60r13i 23P42i89l16n19y

1. 9. 2021 5:58

Zkuste nám popsat také skvělou bídu v USA. Šlo by to? Prostě pro vyvážené informace. Děkuji.

0 4
možnosti

Proč to neuděláte vy a úkolujete jiné? A proč jen USA, proč ne Čína, Německo, KLDR.... ? Jde vám vůbec o vyvážené informace? Každopádně, pokud ano, máte prostor ty informace vyvážit sám. Jen nezapomeňte, že kromě USA existují i jiné země. To abyste nebyl obviněn z něčeho, co sám druhým vytýkáte.

Není zač.

4 0
možnosti
Foto

Pan Ziegler má možná své chyby, ale jeho texty jsou prostě texty novináře na úrovni, ale ty Vaše pane Nikle? Jen kecy rozlobenného dítěte.

9 0
možnosti

J20o43s88e49f 36N88i75k71l

31. 8. 2021 21:56

Každý máme své chyby. Některé texty pana novináře jsou výborné (hlavně ty, které se týkají historie), ale k mnohým, které se týkají současné politiky, mám výhrady...a mohu na ně reagovat, proto je to blog s diskuzí...a nebojte, ty moje kecy, si diskutující nějak přeberou....

3 2
možnosti

Ano, ale např. jejich Kremlin cossack dance group je fantastický. To i anglická královna byla u vytržení:-)

0 0
možnosti
Foto

Byl jsem v Rusku v polovině sedmdesátých letech s Octavií. Projížděli jsme Lov, Kijev, Oděsa. Mohu říci, že co nás mimo jiného fascinovalo byla neuvěřitelná bída. Všude nás zastavovali a požadovali po nás oblečení. Děti po zjištění, že jsme cizinci žebrali o propisku, bonbóny. Utíkali i k našemu autu, když zastavilo na křižovatce na červenou a žebrali. Kostely byly plné žebráků. Ve vesnicích byly domy, které měly střechy z došků, a jeden by nevěřil, že v takové chajdě na spadnutí mohou žít lidé. V domech místo záclon, byly noviny. Tam jsem poprvé začal rozlišovat, že je rozdíl mezi Ukrajincem a Rusem. Do té doby mně to splývalo. Až později jsem pochopil, proč ti Ukrajinci tak nenávidí Rusy. Nikdy jsem nepřišel na to, proč každý most přes řeku, trať je hlídán vojákem. Náš kemp v Oděse byl obehnán drátem nahoře ostnatým a v noci hlídán vojáky. Do dnešních dnů jsem nezjistil proč. Trasa auta byla pevně stanovena a nebylo možné odbočit. Na silnicích byly vystavené vysoké věže punkty, kde byl milicionář a jak nás viděl projíždět volal telefonem. Stejně tak, pokud se jeden vzdálil ze středu Oděsy anebo Kijeva, hned tam byl milicionář a vracel nás zpět. Výlet lodí z Oděsy byl nám zakázán. Takže bych rád viděl jak to vypadá dnes .

8 0
možnosti

J46a64n 98M45a92r14e69k

31. 8. 2021 20:11

Je mi jasné, že tento blog je o současném Rusku. Jenomže i jiné země, vyspělé západní mají podobné problémy. Žiji již v Kanadě (Calgary a nyní Vancouver) 53 let a chtěl bych napsat toto: V roce 1969 stál průměrný domek ve Vancouveru zhruba 20 000. Dnes 2 000 000, Na předměstí 1 500 000. Penze (průměrná)1700 dolarů měsíčně. Nájem domku kolem 3000 měsíčně, nájem bytu kolem 1500 měsíčně. Ceny zde stoupají ne po 5 až 10 procentech ale až o 40. Čili životní úroven zde jde do háje stejným tempem jako v Rusku. S tím rozdílem, že je zde stále z čeho brát a mnoho penzistů nežije jen ze státní penze. Potom, ceny některých průmyslovývh artiklů jsou levné, ale nepoužitelné. Made in China.

7 4
možnosti
Foto

Mzdy a výše platu jsou v Kanadě také rapidně vyšší, než v Rusku. Minimální plat v Kanadě se pohybuje okolo 12 CAD na hodinu. Průměrné platy v Kanadě se pohybují okolo 50 000 CAD ročně. Cena podnájmu pokoje se sdílenou koupelnou a kuchyní se pohybuje okolo 600 – 1 200 CAD. Jídlo v restauraci vás vyjde průměrně okolo 15 – 18 CAD. Tohle v Rusku nemají.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz