Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M60i59l28a31n 89K85e54s51l

5. 9. 2021 21:38

Kritické články o Americe prý nahrávají Rusku.Komu nahrávají kritické články o Rusku?

5 1
možnosti

Lidé jsou příliš fixovaní na problémy, kterým USA čelí.

Každý národ má své problémy, většina jich má nad hlavu. Problémy ČR často radši ignorujeme. O problémech např. Ruska či Číny často ani nevíme. Nebo takhle: 99% lidí ví jen to, co nám řeknou mainstreamová media. Ale to je >1% reálií. Kdežto v USA se někdo uprdne a my už to víme.

Někteří Ameriku a jejich demokracii, liberalismus a (ultra)kapitalismus nenávidí (většina). Někteří k USA přistupují, jako rodič co seřve své děcko, že přineslo kouly z matematiky (tzn. nenávistný projev je jen krátkodobý a je to snaha učinit děcko lepší).

O USA se toho dozvídáme tolik a některé nás to štve proto, protože je nám kultura USA nejbližší, nejvíc se s naší prolíná a k USA vzhlížíme.

Např. ohlasy, jak Netflix "mění historii" obsazováním černošských herců do rolí historických postav. Ano. Štve vás to, protože se na Netflix díváte.

Až Rusko, Čína nebo Severní Korea příjde se svou streamovací platformou (což se nikdy nestane), tak se byste se divili, co by bylo tam (viz. Ruská odpověď na seriál Černobyl)

Ze článku mi není úplně jasné, ke které kategorii pan Ziegler patří. Jestli k těm, co Ameriku nesnáší z principu, nebo proto, protože ví, že může být lepší a chce, aby byla lepší.

Poznámka: Ano, Čína nějaké streamovací platformy má, Hulu je díky Anime tvorbě koukatelná. Ale jinak to nestojí ani za starou bačkoru...

0 0
možnosti

J88a25n 67M86a49r77e74k

6. 9. 2021 6:35

Pan Ziegler píše o Americe, protože o ní nic neví, jako nakonec valná většina jejích kritiků. USA je svzek padesáti států a skoro každý je jiný, svou historií,populací atd atd. A tak se z neznalosti značně generalizuje. Ale panu Zieglerovi to neberu, má právo psát, co se mu zlíbí.

0 0
možnosti
Foto

schvalování paskvilu přijatého státem Texas je spíše znakem bigotního katolíka než klasického konzervativce - zákaz potratů je totiž jasným omezením svobody jednotlivce

3 3
možnosti

Je k popukání a drzostí zároveň, když se komunisté oháněji svobodou jednotlivce.

1 0
možnosti

Myslím, že Joch už taky tak trochu zešílel (tipoval bych to na pseudokonzervativní paranoiu).

3 1
možnosti

Omlouvám se, mělo být mínus.

1 0
možnosti

Pane Zieglere, na rozdil od Vas v Texasu ziju ... z Vaseho popisu je zrejme, ze o SB8 vite lautr nic. S demokracii to nema naprosto nic spolecneho, je to pouze (doufam ze docasne) vitezstvi nabozenskych fanatiku, kteri povysili bonzovani na pomyslny moralni piedestal. Vase prispevky sleduji a povetsine s nimi ramcove souhlasim, ovsem tady jste tezce mimo.

8 4
možnosti

Verdikt NS USA není o potratech, ale o právu států Unie přijímat takové zákon. Ateistický odpad by si měk uvědomit, že USA mají křesťanské základy.

1 4
možnosti

J16a83n 41M13a96r52e79k

5. 9. 2021 16:25

Pane Zieglere, stát Texas nejsou Spojené státy jako celek. To bývala jednoho času republika (Sam Houston byl jejím šéfem) Tuším, že stát Texas vstoupil do svazku unie s podmínkou, žemůže kdykoliv vystoupit. A tím drží USA na uzdě a leccos mu projde. Státy jako Kentucky, Tennessee, Arkansas atd jsou také velice konzervativní, ale bez vlivu. Čili bych předčasně nejásal. USA musí padnout hubou na dlažbu, jinak se neprobudí. Je to znak degenerace a přežranosti. Jsem sousedem USA nějakých 53 let a leta jsem pro americké firmy pracoval, mám tam spoustu přátel i příbuzných, něco o tom vím. A i když nejsem fanda Ruska, myslím,že byste snad přežil, kdybyste se i při blogách třeba o pěstování mrkve nezmínil o Rusku.

10 0
možnosti

Pane Marku. Kazdy stat v americke Unii, ma moznost vystoupit. Proces je velmi "vagni", tak se k tomuto mnoho novinaru nevyjadruje. Dokonce sama Kalifornie se chce osamostatnit. A to s odtrzenim severni (demokraticke) casti. Zde je usmev na poradu.

Texas neni jedinym statem s omezenou moznosti potratu. Ten je postaven na probuzeji se k zivotu noveho tvora. Zde je poukazano na JEHO pravo jako bytosti.

Take je nastolen tento zakon tem, kteri horuji pro potrat i v devatem mesici a s usmrcenim toho nenarozeneho. Kdybych diskutivni porad o takovem potratu sam neslysel, nedokazal bych tomu uverit.

Jeste jedna otazka. Jako kanadan, vite o zakonu na toto teme prave u vas, pane Marku.?

1 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

USA ovšem mají na rozdil od Ruska nezávislou justici.

1 1
možnosti

Ta situace v US je šílená. Ale pro úplnost bychom měli vědět, co je to za školu - state. Předpokládám, že je státní, což ale v USA neznamená federální. Kdo ji vlastně řídí? Asi nějaká volená komise. Ta určí ředitele a ten pak určí, kdo bude učit a kdo bude přijat, odhaduju. Mají to, jak si to zařídili! Jinak snaha vyhodit z univerzit profesory není nic nového, píše se o tom roky. Nicméně každý americký stát to má bezpochyby nastaveno jinak. Vyzná se v tom nějaký Čech? Sotva, pokud není amerikanista. Ale připomíná to nácky a komunisty, ti likvidovali nejprve profesně židy a komunisti toho, kdo byl příliš nekomunistický....Takhle funguje lidská společnost, tedy fungovala ve 20.století, předtím byla doba náboženská, učit mohl určitě jen křesťan. Stálo by za studium, může ale v 21.století ještě být taková studie objektivní?

2 0
možnosti

Bohužel čím více info přichází ze států, tím více rozčarování a smutku se lidí, kteří tuto zemi milují zmocňuje. Není příliš důvodů k optimismu vzhledem k tomu co se tam děje a jakým fofrem to přichází a ujímá se to na západě Evropy. Co lze dodat například ke zprávě Le Monde, že pařížská opera vyřazuje z repertoáru Labutí jezero a Louskáčka, protože vyjadřují bělošskou nadřazenost.

A kdo chce procítít opravdický humor doporučuji občas nakouknout do amerického satirického internetového magazínu Babylon Bee, který tam měl v minulosti i takovéto hlody:

Kongres vydal prohlášení, že kromě kongresmanů nesmí do budovy vstoupit žádní jiní kriminálníci.

Trump dal na rozloučenou svůj portrét na všechny poštovní známky, takže Biden bude muset zrušit federální poštu.

Duševní zdraví konzervativců se vyhozením z Twitteru zlepšilo o 300 %.

A Kamala Harris navrhla novou spravedlivou sociální politiku, podle níž každý dostane bydlení 3 x 3 m, tři jídla denně a ostrahu budovy. Co dodat, z pobytu ve státech mi stále zbývá obliba v NFL, sezona začíná 9.9 a zajímavý je , že 93% hráčů a personálu jsou proočkování....

1 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,37
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz