Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

děkuji vám za pěkných pár hlasů pro ně.

/pište dál

1 2
možnosti

Pane Ziegler, toto je stejně jednoduchá agitka, jako proklamace napadaných stran o sociální rovnosti. Plošně zvedat minimální plat není dobré, ALE...jako OSVČ a zaměstnavatel ve službách s třicetiletou praxí mám pro Vás jediný vzkaz - pokud nejste schopen nastavit svůj podnikatelský plán tak, aby lidé, kteří pro Vás pracují, nesli domů výplatu, ze které vyžijí, nepodnikejte, protože to neumíte.

To zejména platí pro oblast služeb. Už v 90. letech minulého století jsem jezdil na léto pracovat do mnichovských pivnic jako sezonní "aushilfe". Najímali nás na 99 dní, protože tam měli zákon o zaměstnávání studentů z východu v jistém režimu. Nestalo se mi, že bych měl hodinovou mzdu nižší, než domácí zaměstnanec a pracoval jsem sic v "asociálním režimu" 12,16,8 hodin třídenní cyklus, který se opakoval, pokud bylo počasí, když pršelo, neplacené volno. Za ty tři měsíce jsem vydělal 12 - 15 tisíc DM a za ně žil celý školní rok u nás. Všechno plat, žádné trinkgeldy, žádné levoty.

V Praze dnes, když vidím, že recepční, což je velící důstojník na můstku, bere minimální plat a pak pohyblivou složku, která závisí na tržbách, je mi nevolno. Proč je to tak? Hotel koupí / postaví developer. Pronajme ho řetězci za fixní částku. Řetězec frančízuje hotel providerovi za další fixní částku, takže ten, kdo hotel provozuje, začíná podnikat se dvěma fixními náklady, např. ve Špindlu to dělá cca půl milionu korun, které "dluží" nahoru, až když je vydělá, začne vydělávat na provoz, zaměstnance, atd. To není kapitalismus, to je parazitismus. Samozřejmě se to projeví jediným možným způsobem - předraženou, mizernou neslužbou klientovi.

České pojetí byznysu ve službách je hlavním zdrojem jeho nekvaltity, protože v něm nezbývá na ty, kdo pracují.

To není o líných, špatných zaměstnancích, to je o líných, vychcaných "podnikatelích".

Výsledkem je český "slevomat" kapitalismus, který zákonitě končí bankrotem.

3 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

R^R^R^

To víme již dávno!

KSČM, ČSSD, ale i SPD rozvrací náš stát. Někteří vědomě, jiní nevědomě jen pro svoji hloupost! Ale odneseme to všichni!

Dík za zveřejnění souboje mezi KSČM a ČSSD, kdo více rozvrátí naši republiku. Jana Maláčová je na to superexpert!

:-)

4 1
možnosti
Foto

Souhlas a karmaR^.

Mezi KSČM a ČSSD je ale objektivně přeci jen rozdíl, protože komunisti o tom jen mluví, zatímco Maláčová ty ekonomicko-sociální nesmysly prosazuje ve vládě....

9 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
10 1
možnosti
Foto

Opravdu? Našel jsem noviny z roku 1997, tedy z dob pravicové vlády a v nich článek, jak firmy nemůžou sehnat lidí, přestože je nezaměstnanost. A nelze také zapomenout na návrh Vlastimila Tlustého z téže strany, který chtěl zaručený příjem pro všechny.

2 5
možnosti

firmy by 19000 kč zvládly. Na Slovensku mají větší, v Polsku. Jen my jsme neustále vykořisťování! Ve Švédsku mají ještě větší levici než my x desetiletí a pořád nekrachují.

0 7
možnosti

Nojo, tam maji opravdovou levici, ale ne komunisty za demokratickou levici se vydavajici.

5 1
možnosti

Jenom ty dve?

Ja bych hledal spis tu jednu volitelnou.

6 0
možnosti

Proč se bojíte ji označit, že jde o Okamurovo SPD? :-)

0 0
možnosti
Foto

Stranám, které pracovaly pro stát a zvyšovaly jeho majetek, což se o KDU-ČSL říci nedá, je třeba spíše poděkovat a ne je hanit !

0 8
možnosti

Myslíte jako že ohrožují existenci lidského druhu?

Ale naši existenci přeci ve skutečnosti ohrožují klimatické změny, benzinová a naftová auta, elektrárny na uhlí, plasty kterými jsou zamořovány oceány a mnohé další faktory.

A proti tomu co je jako příklad uvedeno výše, nemá ČSSD a KSČM v podstatě žádnou šanci nějak ohrozit naši existenci.

3 3
možnosti
Foto

A nejhorší jsou laičtí kazatelé! ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz